Hae
Mansikkapilvi

TULEE HETKI KUN JOKAINEN MEISTÄ TARVITSEE JOSKUS APUA

Ja kun se hetki tulee, kynnys hakea apua on varmasti valtava. Kenelle uskallat ääneen myöntää, että et nyt pärjää? Keneltä lähdet hakemaan apua. Tilanne voi olla täysin uusi ja tulla ihan yllättäen. Joskus voi käydä niin, että työt loppuu. Tulot siis pienenee, mutta arjen pakolliset kulut pysyy entisenlaisena. Voi tapahtua niin, että terveys pettää tai lapsi sairastuu vakavasti ja toinen vanhempi joutuu jäämään pois työelämästä. Tai sitten ei ole töitä ollenkaan. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja ne tilanteet vaihtelee elämässä, joskus menee paremmin ja joskus voi mennä huonommin.

Kuten olen täällä blogissakin ennen joulua pari kertaa kirjoittanut, ollaan mun miehen kanssa oltu auttamassa Jyväskylän alueella erilaisia perheitä joulun järjestämisessä. Ryhmä löytyi Facebookista ihan vahingossa, mutta heti kun sen löysin, tiesin, että tuolta me löydetään ne ketä autetaan tänä vuonna ja niin me löydettiinkin. Tarinoita oli erilaisia. Oli yksinhuoltajia ja oli iäkkäämpiä avuntarvitsijoita. Sitten oli heitä, ketkä eivät ole kertoneet tilanteestaan kenellekään läheiselle koska he häpeävät tilannettaan. Silti joulu pitää järjestää. Totta kai. Kaikilla on oikeus jouluun. Vähävaraisten perheiden lapsilla on oikeus toivoa lahjoja, sellaisia mieluisia, eikä vain tyytyä johonkin.

Joten me sit valittiin autettavien joukosta kahdeksan perhettä joille suuntasimme apumme. Haastoin Jyväskyläläisenä bloggaajana paikallisia yrittäjiä mukaan tekemään hyvää! Todella moni paikka lähtikin mukaan ja saimme tätä kautta kasattua tosi kivoja lahjoja lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen. Facebook ryhmässä oli lisäksi useita auttajia, jotka valmistivat jouluruokia näihin perheisiin ja saimme järjestettyä porukalla kuusesta ja joulukoristeista lähtien lahjat moneen perheeseen. Yksin tähän ei kukaan pysty, mutta porukan voima on valtava <3 HUIKEETA!

Haluankin kiittää niitä firmoja jotka lähti mukaan mun haastamana, eli KIITOS!! Perheet ovat kiitollisia avusta!

Kiitos siis kaikille ketkä kantoivat kortensa kekoon <3

4 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Ihana idea! Huippua, että firmatkin ovat lähteneet mukaan tukemaan toimintaa. Ihanaa Joulun aikaa teille ja auttamillenne perheille! 🙂

  Nora / https://dreamerachiever.com

 2. Maria kirjoitti:

  Hieno juttu! Mikä tämä facebook ryhmä oli? Olisi kiva itsekin auttaa!

  • Noora kirjoitti:

   Tämä oli tällainen joulun ajan auttamisryhmä 🙂 Varmasti muitakin ryhmiä Facebookista löytyy jotka toimii ympäri vuoden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *