Hae
Mansikkapilvi

SILARIT VOI KORJATA ITSETUNNON

Muistatteko kun joskus pohdin silikonirintojen ottamista? Se oli sitä aikaa kun mun ekat bikinifitness kisat oli vasta edessä päin. Mietin silloin, että menen kisaamaan ylpeänä omalla rintavarustuksellani, oli se sitten dieetin jälkeen kuinka lattea tahansa. Pohdin kuitenkin silloin, että varmasti joskus silikonit voisin hommata. Olen muulloinkin jutellut blogissani ja blogin ulkopuolella rintavarustuksesta ja silikoneista. Olen sitä mieltä, että jos rinnat menee esimerkiksi imettämisestä ”pilalle”, eli kulahtaa ja muuttuu lapasiksi, on silikonien ottaminen tällöin enemmän kuin ok. On nimittäin ihan hirveästi olemassa naisia, jotka ovat muuten niin huoliteltuja ja hyvässä kunnossa, mutta epävarmuus itseä kohtaan löytyy sitten tisseistä. Eikä tissiepävarmuus johdu aina imettämisestä. Isot tissit, pienet tissit tai sit ihan tavalliset tissit voi aiheuttaa ihan samanlaisia fiiliksiä kuin joillekin aiheuttaa imetyksen jälkeinen rintavarustus. On mielenkiintoista kuunnella ihmisten mielipiteitä omista rinnoistaan. Joku ei ottaisi ikinä silareita, vaikka rinnat roikkuisi polvissa saakka ja toinen menisi vaikka heti korjauttamaan rinnat, jos olisi vain rahaa. Joitain naisia kiinnostaa se mitä mies ajattelee rinnoista ja toisia ei sekään kiinnosta yhtään.

Joittenkin mielestä on pinnallista ottaa silarit. Mun mielestä ei. Monilla naisilla on nykypäivänä silarit, eikä sitä monet edes huomaa. Nykyään kun ei ole enää in ottaa monen desin silikoneja vaan leikkauksella halutaan luonnollisempi look. Mun mielestä elämää ei pitäisi hukata siihen, että inhoat itseäsi sen takia mitä olet jonkun toisen eteen tehnyt, esimerkiksi siis imettänyt. Eihän ne äidit sitä vauvaa tietenkään inhoa tai syytä, mutta oma peilikuva inhottaa. Olen kuullut ja lukenut, että jopa parisuhteen kemia ja tunnelma voi muuttua sen takia, mitä esimerkiksi imetys voi tehdä naisen rinnoille ja rintojen muutos itsetunnolle. Ei niistä muuttuneista rinnoista  mies edes välttämättä välitä, mutta nainen välittää. Tosin eräs mun miespuolinen kaveri tuumasi, että vaimo on kyllä tosi kaunis ja hyvässä kunnossa, mutta ne tissit, ne on kamalat. Tämäkin nainen oli imettänyt useamman lapsen.

Ei se väärin ole jos naista kiinnostaa oma peilikuva vielä lapsensaannin jälkeenkin. Eikä se ole väärin, että miestäkin naisen rintavarustus saattaa kiinnostaa, etenkin jos se kovin muuttuu. Ottaisinko itse enää kuitenkaan silikoneja? Kyllä minä voisin silikonit ottaa. Tosin en tässä nykytilanteessa. Olen omaan rintavarustukseeni tyytyväinen tällä hetkellä ja se taas johtuu siitä, että kehon rasvaprosentti on korkeampi kuin kisadieetin aikaan. Jos kuitenkin joskus imettäisin ja rinnat tyhjenisi ja niistä jäisi jäljelle vain nahkapussukat, kävisin ne varmasti täyttämässä. Jos naisen itsetunto on kiinni rinnoista, niin mun mielestä asialle saa tehdä jotain. Jos rintojen suurennusleikkaukseen lähtee vain sen vuoksi, että miellyttäisi muita, ei syyt leikkaukseen ole millään tavalla järkeviä ja asiaa pitäisi pohtia ehkä hiukan pidempään.

Eniten mua tollasessa rintaimplanttileikkauksessa pelottaa ne jälki-infektiot ja komplikaatiot. Lopputulos voi olla jotain lähtötilannetta paljon pahempaa. Olen nähnyt ja lukenut paljon tällaisista operaatioista miten kaikki on mennyt ihan pieleen.

Joten vaikka periaatteessa mulla ei ole silareita vastaan mitään, ni kyllä tää asia pitäis harkita kunnolla ennen kuin lähtee toteutusasteelle.

Mitä mieltä te olette silareista? Ottaisitteko itse?

Kuvat Pixabay

44 kommenttia

 1. Eveliina kirjoitti:

  Ottaisin ja otankin. Kävin jo ilmaisessa konsultaatiossa, jossa käytiin läpi toimenpide, komplikaatioiden mahdollisuus, ja muuta kaikkea. Ja kokeiltiin tietysti mikä koko se olisi se oikea.
  Se, otanko rinnat suomessa vai ulkomailla on minun oma asia. Mutta konsultaatio ei velvoita mihinkään ja itselle ainakin toi lisää varmuutta, että tää on se mitä itse haluan. En ole imettänyt, mutta treenaan ja rasvat katoaa aina tisseistä. Enkä omista rintarauhasta juurikaan, että tissin muoto säilyisi. Tyhjää täynnä siis. ?
  Suosittelen siis konsultaatiossa käyntiä, jos nyt yhtään pohtii asiaa.

  • Noora kirjoitti:

   Oot ainakin paneutunut asiaan ja just toi, että rinta on tyhjä, on mun mielestä ainakin riittävä syy korjauttaa se rinta täydeksi. Tsemppiä sulle 🙂

 2. taika kirjoitti:

  Oon ottanu jo monta vuotta sitten. Syy oli silloin se, että rinnat oli tyhjät lätyt. Vaikka olin nuori ja mulla ei silloin ollut ees lapsia. Painon vaihtelut oli vaan aiheuttaneet kamalaa jälkeä rinnoille! Olin tuolloin 30v ihan varma ettei musta tuu äitiä joten otin silarit.

  No nyt sitten vanhemmalla iällä, tänä vuonna sain vauvan. Ja imetin häntä ja imetän osittain edelleen. Ajatuksissa on kyllä et menen korjauttaa rinnat sitten ku imetykset on ohi. Rankkaa rahanmenoo ja lisää leikkauksii mut ei mahda mitään. Imetys on ollut ihanaa ja raskausaika painonvaihteluineen mutta rakastan myös kauniita terhakoita rintoja. Kerran täällä eletään…

 3. Tinde kirjoitti:

  Ehdottomasti ottaisin, ja itse asiassa pienet, kroppaani sopivat silarit minulla jo onkin. Ennen niitä häpesin rumia rintojani tosi kovasti, ja itsetunto on kohentunut roimasti silarien myötä. Olen alle kolmikymppinen, eikä minulla ole lapsia. Olen miettinyt, että haluan joskus vielä uusintaleikkauksen, ja siinä vielä hieman isommat implantit. En tiedä tapahtuuko tämä ennen vai jälkeen lapsen/lapsien, jos sellaisia joskus ylipäätään edes tulee 🙂 Mutta jos rinnat rupsahtavat imetyksen myötä enkä olisi niihin tyytyväinen, niin tekisin todellakin asialle jotain. Mun rinnat, mun päätös! 🙂 Siihen ei ole muilla nokan koputtamista 😀

  • Noora kirjoitti:

   Jep just näin 🙂 eikä tosiaan aina tarvii ottaa mitään hullun isoja silareita, että naapurin pekkakin huomaa uudet kasvaneet tissit 😀

 4. Minna kirjoitti:

  Olen ottanut, sama kuin yllä että rintani olivat kuin olisi monta lasta vaikkei ole yhtään….. Leikkauksesta vielä niin vähän aikaa ettei lopputulos ole näkyvissä täysin mutta hyvältä näyttää tähän mennessä! Plastiikkakirurgi ymmärsi heti mitä haluan, luonnolliset rinnat joista ei heti näe että ovat silarit. Päätöstä olen muhinut noin kymmenen vuotta joten kevein perustein en sitä tehnyt. Vielä ei ainakaan kaduta sillä asia on vaikuttanut itsetuntoon päivittäin.

  • Noora kirjoitti:

   Okei! kiva kuulla just teidän kokemuksia jotka on ottaneet tollaset luonnollisen kokoiset implantit 🙂

 5. Nimetön kirjoitti:

  Minulla on hyvin pienet rinnat, aa- tai a-kuppia. Olen siis sitä porukkaa, jonka voisi kuvitella vakavasti harkitsevan silikoneja. Itse en kuitenkaan silikoneja ottaisi ja pidän vähän huolestuttavana sitä, että leikkaukset ovat normalisoitumassa. Minusta rintojen ”korjaaminen” suuremmiksi silloin, kun kyseessä ei ole mikään kehityshäiriö, on osa arveluttavaa medikalisaatiota eli normaalien inhimillisten piirteiden uudelleenbrändäämistä sairautena. Toki leikkaukseen meneminen on yksilön itsensä päätös, mutta jokaisen olisi kuitenkin hyvä vähän pohtia sitäkin, mistä syistä niin radikaaliin leikkiin haluaa ryhtyä ja miksi kokee vartalonsa niin vääränlaiseksi, että sen haluaa kirurgisesti muuttaa.

  • taika kirjoitti:

   No kun aina ei kyse oo just siitä et haluais isot rinnat. Esim itelleni ois ollu täysin ok semmoset pienet rinnat. Itseasiassa olen jopa sitä mieltä et parasta ois jos ois ihan pienet ja terhakkaat omat rinnat. Mulle se mikä aiheutti harmaita hiuksia ja sai hankkimaan silarit, oli se et rinnat oli täysin tyhjät läpyskät! Niissä ei ollut mitään täytettä, vaan tyhjä roikkuva nahka. Niille ei voinut mitään muuta tehdä kuin pistää silarit täyttämään sen tyhjyyden.

   A-kuppi ja terhakkana, ois itelleni just se ihanne mutta sitä ei voinu saavuttaa.

  • Noora kirjoitti:

   siis eihän kaikkien todellakaan tarvii ottaa silareita, edes niitten pienirintaisten. mut jos asia itseä häiritsee niin se on asia erikseen 🙂 ja toisaalta, koko ajan kehitetään kaikkea uutta. Miks kehitetään jos niitä uusia juttuja ei jossain määrin ihmiset hyödyntäisi 🙂

 6. nina kirjoitti:

  Neljän lapsen imetyksen jälkeen koin kyllä ”rintani”(tyhjät,ruttuset nahkaläpyskät)niin vääränlaiseksi, että voi luoja jos silareita ei olis olemassa..kroppa on helppo treenata kuntoon mutta lätysköille et voi mitään.

 7. Hertta kirjoitti:

  Ensi vuonna täytän 40 ja vaikka välillä olen leikitellyt ajatuksella, että hankin itselleni rintavarustuksen synttärilahjaksi, tuskin kuitenkaan tulen rintaimplantteja koskaan ottamaan vaan yritän parhaani mukaan liivi- ja bikinivalinnoilla saada rinnat näyttämään edes vähän täydemmiltä. On tuo peräsin ja reidet niin muhkeat, että ylä- ja alakerta eivät juurikaan mätsää, se tässä ehkä se isoin epävarmuuden aiheuttaja minulle on. Voisin varmaan sanoa, että ottaisin, jos en pelkäisi sitä leikkauksesta toipumisaikaa ja kipuja niin paljon.

  Todella usein olen tätä miettinyt viimeisen vuosikymmenen aikana ja voin sanoa ihailevani muiden naisten rintoja esim. rantalomilla aika estoitta. No en nyt tuijota ja kuolaa sentään, mutta katselen aurinkolasieni suojista. Mikähän suomalainen tv-sarja nyt syksyllä on tullutkaan, jossa on tehty plastiikkakirurgisia toimenpiteitä ihan tavallisille naisille ja siinä eräs nuori perheenäiti kävi ottamassa rintaimplantit. Lopputuloksen nähdessäni huusin miehenikin katsomaan, että kato ny kuinka upeat rinnat 😀 !!

  Kuppikokoni on melko lailla A ja rinnat ovat vielä hieman ulospäin kääntyvät. Kun makaan selälläni, olen aivan littana sillä ne vähätkin täytteet valuvat kainaloihin :P. Pieneen B-kokoon pääsen, jos syön ja treenaan miten sattuu, mutta sitten on vyötärölläkin jo makkarat eikä vaatteet istu päälle, joten lihominen ei ole tässä oikotie onneen. Kuten yllä sanottiin, olisipa edes terhakka A-kuppi.

  • Noora kirjoitti:

   Joo kyllä mäkin katselen muita naisia, en siis sillä silmällä vaan ihan jos joku on erityisen kaunis tai sillä on ihana tukka taikka kivan näköiset tissit 😀 Ei kai siinä mitään pahaa ole 😀

   Sä vaikutat sille, että olet kuitenkin hyvin pärjännyt omilla rinnoilla joten ehkä leikkaus ei sulle ole tarpeen? 🙂

 8. Olivia kirjoitti:

  Olen nuori aikuinen, mutta rinnat ovat pilalla laihdutuksen takia. Kyseessä ei ole pelkkä koon pienentyminen vaan nimenomaan varustuksen löystyminen. Minulla on hirveän paha olla asian takia, mutta en tiedä uskallanko mennä leikkaukseen. Tuntuu myös pahalta pistää niin paljon rahaa asiaan, joka ei sinänsä vaaranna terveyttä. Toisaalta itsetunto kärsii hirveästi. Toivottavasti ratkaisu löytyy.

  • Noora kirjoitti:

   Käy juttelemassa tilanteesta ammattilaisen kanssa? Saisit jonkinlaista näkökulmaa asiaan ja siihen mitä rinnoille voisi tehdä?

 9. äiti-ihminen kirjoitti:

  Olen vakavasti asiaa kyllä harkinnut, minulla on eriparirinnat, jotka kyllä on imetyksien jälkeen hieman korjaantunut, mutta rinnoissani on myös kehityshäiriötä. En ole koskaan uskaltanut mennä ystävien kanssa esim. saunaan ja julkisiin tiloihinkin kuten uimahalliin meno on ihan kamalaa. Nyt kun oma lapsi on sen ikäinen, että hän haluaisi uimahalliin mennä ym. niin tilanne on vaikea kun edelleen näin aikuisiällä häpeän omia rintojani. Mies kyllä kehuu rintojani, eikä häntä haittaa nämä asiat, mutta olen kyllä vakavasti harkinnut leikkausta. Mutta hoitoalalla olen nähnyt kamalia komplikaatioita leikkausten jälkeen, ja sitten se, että implantin kanssa esim. rintasyövän diagnosointi voi olla hankalampaa, kun mammografiaa ei voi tehdä. Mutta sitä rasvan siirtoa rintoihin olen miettinyt myös implanttien tilalla, kuten on siinä televisio-ohjelmassa (Kauneuden tähden tms.).

  • Noora kirjoitti:

   Niin, sulla selkeästi rinnat ja niiden ulkonäkö vaikuttaa elämiseen. Oletko käynyt missään konsultaatiossa rintojen suhteen? Saisit tietää onko muita vaihtoehtoja kuin silikonit ja millaisen lopputuloksen voisit saada?

 10. Mari kirjoitti:

  Vähän asian viertä sivuten halusin tulla korjaamaan, ettei imetys itsessään muuta rintoja. Raskausajan hormonaaliset muutokset vaikuttavat rintakudokseen jo raskausaikana, sen mitä ovat vaikuttaakseen.
  Imetystä ei siis kannata pelätä, jos on kauhuissaan etukäteen: mahdollinen damage tulee jo odotusaikana – sen vuoksi ei kannata jättää imettämättä.

  Lisäksi kannatta tietysti muistaa, että ikä tekee tehtävänsä myös rintakudoksessa; lapsia saadaan nykyään useimmiten vasta kolmenkympin tuolla puolen, eikä nelikymppisen rinnat useinkaan ole enää yhtä kimmoisat kun kahdenkymmen tienoilla.

  …tosin, itse useamman lapsen (ja vuosien imetysten) jälkeen en koe, että rintani olisivat mitenkään erityisen epäkelvot tai rumat. Ihan hyvältä ne mun mielestä edelleen näyttää ja kehtaan hyvillä mielin käyttää bikinejä.

  • Noora kirjoitti:

   Totta, hyvä kommentti. Ei varsinaisesti imetys rintoja pilaa. Vaan ne muutokset mitä tisseissä yleensä tapahtuu juurikin raskauden aikana ja raskauden jälkeen. 🙂

 11. Helzu kirjoitti:

  En ottaisi. Turhaa hömpötystä. Miksi nainen ei voi olla aito oma itsensä?

 12. Vipe kirjoitti:

  En ottaisi,vaikka oma rintavarustus varmasti parempi voisikin olla. Kaksi lasta imetetty ja alunperinkään kokoa A isompaa täytettä ei näistä rintsikoista löydy;D Mielestäni maailmassa on tärkeämpiäkin asioita kuin tissit ja niiden koko/terhakkuus/…Mutta,jos jonkun itsetunto on tisseistä kiinni,niin tehköön niille mitä lystää!:)

  • Noora kirjoitti:

   No hienoa, että pystyt itse olemaan sujut asian kanssa! Sehän se on tärkeintä 🙂

 13. Mampsikka kirjoitti:

  En ottaisi, koska kauhistuttaa muutenkin se, että luonnolliset asiat kuten vanheneminen nähdään yhteiskunnassa virheinä tai ongelmina, varsinkin naisilla. Vielä kyse on siitä, että ne tekevät, ketkä tahtovat, mutta milloin siitä tulee enemmän oletus kuin valinta?

  Ja olenko ainoa, jota häiritsee ajatus miehestä, joka kritisoi vaimonsa rintoja kavereilleen? Sen jälkeen, kun tämä on kantanut ja imettänyt kolme lasta? Uskoisin oman mieheni olevan kunnioittavampi ja pitävän mäntit mölyt mahassaan.

  • Noora kirjoitti:

   Ulkonäkö on vaan nykypäivänä jotenkin kauheen tärkee asia. Toki median vouhkaaminen tekee siitä vielä isomman jutun. Tärkeämpää tosiaan olisi se, että jokainen pystyisi rakastamaan itseään sellaisena kuin on. Ja tosiaan, tuo miehen kommentti puolisonsa rinnoista on aika raju, mutta toisaalta ymmärrän sen. Jos vertaa vaikka kumppanin lihomiseen. Kai silloinkin saisi jotain sanoa. Tosin rinnoille nyt ei välttämättä voi mitään. Ne muuttuu elämäntapahtumien ja iän myötä.

   • Mampsikka kirjoitti:

    No mun mielestä puolison ulkonäköä ei pitäisi ulkopuolisille kommentoida muuten kuin positiivisesti. Eri asia ilmaista muille huoli (oikea huoli, ei huoleksi naamioitu pinnallisuus…) jostain terveyteen liittyvästä asiasta, mutta kun ne rinnat ovat puhtaasti kosmeettinen ongelma, johon ainoa ratkaisu on iso leikkaus. Eihän sitä nyt saa vaimonsa nenääkään ruveta haukkumaan, yhtä paljon niille rinnoille voi.

 14. Minerva kirjoitti:

  Itse olen joskus aikoinaan asiaa pohtinut ja tullut siihen tulokseen että en ottaisi. Ja vuosi vuodelta olen vahvemmin sitä mieltä ja enemmän tyytyväinen omaan kroppaani sellaisenaan 🙂 En ikinä tosin tuomitsisi ketään siksi, että on silikonit päätynyt ottamaan. Jokainen tehköön kropalleen niinkuin tahtoo. Tässä olisi kuitenkin hyvä miettiä miksi oikeestaan pohjimmiltaan haluaa isommat tissit? Mistä se ideaali kuva rinnoista tulee? Mitä tavallisempi ilmiö kauneusleikkauksista tulee, sitä yleisemmin myös nähdään ”ideaaleja” rintavarustuksia ja sitä ”epänormaaleimmalta” ihan tavalliset tissit näyttää. Minusta on vähän pelottava ajatus, että joku kokee niin paljon epävarmuutta jostain kroppansa osasta että se vaikuttaa elämänlaatuun. Oma elämänlaatuni parani huimasti kun lakkasin etsimästä itsestäni kauneusvirheitä ja keskityin ihan muihin asioihin kuin ulkonäköön. Tykkään tällä hetkellä itsestäni enemmän kuin koskaan vaikka ulkoisesti en ole muuttunut mihinkään. Tottakai me kaikki ollaan erilaisia eikä kaikkiin tepsi samat konstit, mutta lähtökohtaisesti huonon itsetunnon korjauksen ei pitäisi lähteä ulkonäön korjauksesta. En ainakaan itse haluaisi että tulevaisuudessa lähes jokaisen naisen (ja ehkä kohta miestenkin?) pitäisi käydä läpi sarja operaatioita että kehtaisi olla ylpeä omasta vartalostaan. Hyvää uuttavuotta, toivottavasti kaikilla olisi hyvä olla oman kroppansa kanssa, silikoneilla tai ilman! 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Mahtavaa, ettet tehnyt aikoinaan hätiköityjä päätöksiä. Tottahan toki monella silariajatukset päässä saattaa pyörähtää mutta ei kaikkia ajatuksia tarvitse lähteä toteuttamaan 🙂

   Niin. Parasta olisi jos voisi olla kaikkineen tyytyväinen itseensä, ihan minkälaisilla rinnoilla tai mahamakkaroilla tahansa. Se vaan tuntuu olevan hankalaa ihmisillä nykypäivänä.

 15. Emppuli kirjoitti:

  Olen ymmärtänyt että silareitaki täytyy ”huoltaa”. Käydä röntgenissä tai uä ettei vuoda tai ei ole muutoksia muutenkaan rinnassa. Tämä varmasti hankaloittaa jos syöpä epäily.
  Näistä hoitamisista ei missäänpuhuta.
  Silikoneja ei ole myös tarkoitettu ikuisiksi, vaan nehän pitääkin uusia säännöllisin välein.

  Itse olen kahden lapsen jälkeenmeinannut kohotusta, jäisi rinnat vaikka pieniksi kuhan ei riipu

  • Noora kirjoitti:

   Niin, huoltamisesta en ole kuullut, mutta ne kai pitää vaihtaa tietyn ajan välein, tyyliin 5 tai 10 vuoden välein.

   Joo, tyhjät pussit olisi varmaan se pahin skenaario omistakin tisseistä. 😀

 16. Nimetön kirjoitti:

  Otin implantit, koska rintojen tilalla oli nahkaläpyskät. Lapsen sain vasta silikonien jälkeen. Edes raskaana ollessani, eivät rintani kasvaneet. Imetys ei onnistunut, koska vauva joutui olemaan teholla ja oppi pullolle.
  En ole katunut silikonileikkausta kertaakaan. Se on vaikuttanut niin paljon siihen miten koen itseni ja nyt näytän naiselta. Rinnoista löytyi patteja, jotka osoittautuivat vaarattomiksi.Sekä mammografia että ultra pystyttiin tekemään ja osaavat hoitajat eivät kummastelleet tai arvostelleet implanttejani ollenkaan. Kuulemma ovat niin arkipäivää nykyään.

 17. Kaisa kirjoitti:

  Ei liity nyt aiheeseen mutta lueskelin aikaisempia postauksiasi. Miten paljon sairaanhoitaja tarvitsee työssään lääkelaskentaa, määrääkö lääkäri suoraan kaikki annokset ja sh antaa ne vai joutuuko käyttämään paljo matikkaa.. Eroaako ne osastoiden ja päivystyksen ym. Välillä? Haaveilen sairaanhoitajaksi mutta olen huono matikassa, lääkelaskuja osaan mutta olen todella hidas noita laskemaan. Kiitos avustasi!

  • Noora kirjoitti:

   No siis, pääsääntöisesti lääkäri laittaa määräyksiinsä kyllä annostuksen. Joskus joissain tilanteissa pitää laskea, mutta aina on laskimet ja työkaverit apuna varmistamassa annoksen, jos ei itseensä luota 🙂 Varmaan osastoilla ja päivystyksessä jotakuinkin ihan saman verran joutuu käyttämään laskutaitojaan 🙂 Sen verran pitää ymmärtää, että esimerkiksi jos lääkäri sanoo, että anna Oxanest 5mg ja Oxanestin vahvuus on 10mg/ml, että paljonko annat potilaalle millilitroissa.

 18. Kipa kirjoitti:

  Koko kirjoitus ja pohdinta asiaan liittyen hyvin suppea, kuin elämän kokemusta ei liiemmin olisi. Lähinnä vain ulkonäköön ja vain tiettyyn ihanneajatteluun liittyen. Toki rintoja saa muokata sellaiseksi kun itse haluaa. Kaikkea muokkaa käsitys tämän hetken ihanteista ja mikä nähdää kauniina. Mitä enemmän lisäämme tätä käsitystä luo se paineet olla tietynlainen. Ja mitä enemmän näkee tietynlaista, pitää sitä oikeana ja hyvännäköisenä. Jos naisella on muuten hyvä kroppa mutta rinnat lapsen tulon (tai iän myötä) muuttuneet ja mies sanoo noin, ei vika ole muussa kuin miehessä ja ihanteissa. Erityisesti nyky nuoria ajatellen olisi tärkeä viestittää et on just hyvä tuollaisena, olet just ok ja auttaa näkemään, ettei kauneus ja seksikkyys ole vain sitä media antaa nykypäivänä ymmärtää. Veitseen ei tarvi päätyä. Nyt siis vetoan sinun sairaanhoitajan etiikkaan ja toivon että kirjoitat aiheista syvällisemmin ja monista eri näkökulmista. Jos taas kokemusta ei ole kuin fitnesmaailmasta, tutustu erilaisiin ihmisiin. On olemassa miehiä jotka haluavat edelleen sitä naista jolla on vain toinen rinta tai ei kumpaakaan. Pistää miettimään.

  • Noora kirjoitti:

   Niin, sehän nyt on vain mun ajatuksia. Saatan pohdiskella asioita suppeammin kuin joku toinen tekisi. Tiedän, ettei kaikki, varmaan edes suurinosa miehistä haluaisi muuttaa puolisonsa rintoja. Eikä rintojaan pitäisi todellakaan muuttaa edes kenenkään muun vuoksi. Ja siis parastahan olisi ettei niitä rintoja muuttaisi edes itsensä vuoksi, mutta jos niitten kanssa on ongelmia eikä pää pysty muuttamaan ajatusmaailmaansa niin mielestäni silloin voi asialle jotain tehdä.

 19. Laura kirjoitti:

  Jotenkin tämä kommentti ei mua yllätä. Oot niin pinnallisen oloinen. Eikä siinä mtn. Jokainen tekee miten haluaa. Ehkä tässä omassa elämässä on ollut kaikenlaista isompaakin murhetta niin yhdet tissit tuntuu aika mitättömältä asialta. Enkä ymmärrä miten ihmiset uskaltaa ottaa riskejä terveyteensä liittyen silikonien takia!? Kannattaa katsoa parit dokumentit asiaan liittyen ja miettiä sit uudelleen. Ja vaikka oletkin pienieintainen niin olethan pienikokoinen muutenkin.

  • Noora kirjoitti:

   Haha, luitko tekstiäni edes?

   • Laura kirjoitti:

    Luin kyllä. Monta kertaa kun en meinaa ymmärtää että sairaanhoitaja kirjoittaa moista tekstiä 😉

    Saat olla ihan niin pinnallinen kuin haluat. Koska sitåhän sä selvästi olet. Ja tosiaan jokainen tekee kuten haluaa. Ehkä itsekin 18-vuotiaana oisin ollu toista mieltä kuin nyt. Mutta elämänkokemukset avartaa 😉

    • Noora kirjoitti:

     Niin, pinnallista tai ei. Monella sairaanhoitajalla on silikonit 😉

 20. Clarissa kirjoitti:

  Kävin marraskuussa ottamassa. Olen miettinyt niitä lähes 10 vuotta, jo teinistä asti kun huomasin että omat ei vaan kasva. jossain vaiheessa en niin paljon miettinyt, mutta koskaan en rinnoistani tykännyt. Nyt pari kuukautta silikonien ottamisesta olen niin tyytyväinen. Rinnat ja vartalo näyttää siltä, mistä pidän ja siltä miltä päässäni olen aina halunnut näyttää. Toki tiedostin riskit kompikaatioista, otin riskin ja ainakin nyt on kaikki hyvin leikkaukseen liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *