Hae
Mansikkapilvi

UUSI SOHVA

Oon pitkään jo tuskaillut meidän olohuoneen sohvaa. Se on ollut tosi raskaan näköinen. Todella massiivinen, eikä sen alta ole voinut imuroida. Sohvassa oli irtotyynyt ja se oli harmaa. Ehkä piirun verran liian tummanharmaa mun makuun. Mä muistan kun emmin tätä ostohetkellä, mutta mies oli tästä ihan innoissaan, just sen takia koska se oli niin valtava. Kerrassaan yksi valtamerialus. Jotenkin se oli myös ihan liian pehmeä ja ryhditön mun makuun. Pikkuhiljaa aivopesemällä sain myös miehen vakuuttuneeksi siitä, että me tarvitaan uusi sohva.

Tein jatkuvasti töitä, eli selasin mainoksia ja nettiä, sen eteen, että meidän uusi sohva jostain löytyisi. Tiesin, että halutaan edelleen harmaa sohva, mutta piirun verran vaaleampi. Lisäksi sohvan alta pitäisi pystyä imuroimaan. Haaveilimme kookkaasta sohvasta, mutta haluttiin jotain muuta kuin divaanisohva. Sohvan piti olla kevyt ulkonäöltään, eikä tuollainen rohnake kuten edeltäjänsä. Sohvan tyynyt olisi hyvä olla kiinteät. Aina kun ostaa tuollaisen sohvan jossa on irtotyynyt, ne alkaa aina jossain vaiheessa luisumaan pois paikoiltaan ja tyynyt muuttuvat muotoaan. AINA.

Löysin sitten ihan extempore meille uuden sohvan. Eksyin jostain ihan vahingossa Veken sivuille. Selailin miehen kanssa valikoimaa ja siellä oli valikoimissa useampikin meitä kiinnostava yksilö. Käytiin läpi jokaisen sohvan ominaisuudet ja verrattiin niitä siihen mitkä oli meidän uuden sohvan toiveet ja vaatimukset. Meidän vaatimukset oli siis;

VÄRI – sen piti olla vaaleanharmaa

MUOTO – hakusessa oli kulmasohva divaanisohvan tilalle. Kevyt ulkonäkö ja sohvan alle piti päästä imurilla

KÄTISYYS – haluttiin, että kulma osa tulee nyt toiselle puolelle kuin mitä meillä oli vanhan sohvan divaaniosa, eli kulman piti olla vasemmalla

Me löydettiin meidän unelmayksilö. Meidän piti kuitenkin hankkiutua meidän entisestä sohvasta jotenkin eroon ennen uuden ostamista ja varma konsti olikin jo tiedossa; Tori.fi. Aikaa meni alle vuorokausi kun sohva oltiin tyyliin jo kannettu meiltä pois. Se meni ihan samantien ja ihan meidän pyytämään hintaan. Me oltiin sitten jonkin aikaa ilman isoa sohvaa. Myytiin ensin vanha ja tilattiin sitten vasta uusi. Meillä on työhuoneessa pieni kahden hengen sillipurkki ja se me kannettiin olohuoneeseen siksi aikaa kunnes meidän uusi ihana sohvamme tuli.

Ja ai että se onkin ihana! Katsokaa nyt! Meidän ihana uusi Elis – avokulma sohva!

Vähän meitä tietenkin jännitti sohvan tulo, sillä ei päästy testaamaan sohvaa etukäteen ennen ostopäätöstä, eikä myöskään nähty sohvan väriä livenä etukäteen. Luotin kuitenkin Veken asiakaspalveluun ja sohva oli juuri sitä mitä luvattiin. Toimituskin toimi. Sohva toimitettiin Vekestä suoraan kotiovelle. Kasaaminen oli todella helppoa, oma mies ei ollut kotona kun sohva saapui, joten naapurin mies autteli 😉 Sohva oli kahdessa osassa ja palat vaan käytännössä naksautettiin kiinni toisiinsa.

Ai että, kyllä meidän kelpaa. Tästä muuten pääset katsomaan tarkemmin tämän kyseisen sohvan tietoja.

Haluan nyt ostella sohvan täyteen kaikenlaisia sisustustyynyjä ja vilttejä. Hankalaa vaan löytää mistään kivoja, mutta ehkä ne juuri meille sopivat löytyvät sitten ajan kanssa.

Uusi sohva – mitä mieltä lukijaraati on?

13 kommenttia

 1. Essipauliina kirjoitti:

  Aivan ihana! Me ollaan myös miehen kanssa etsitty meille uutta sohvaa jotakuinkin noilla samoilla kriteereillä. Tässähän tämä meidän sohva onkin! 🙂

 2. S kirjoitti:

  Ai että kuinka kiva! Menin heti sivuille katselemaan sohvia, juurikin vaaleanharmaa avokulmasohva on ollut hakusessa:) vähän vain pienempänä.:)

  • Noora kirjoitti:

   Toi on tosi kiva ja laadukkaan oloinen 🙂 Hyvä palvelukin 🙂

 3. Varpuslintu // Viikarivartti kirjoitti:

  Aika nätti! Itse hankin juuri syksyllä uuden sohvan, koska vanha oli ihan karseassa kunnossa, mutta meillä meni kyllä juuri toisin päin: vaihdoin vaaleanharmaan tummempaan. Syy: pelkään että sotken vaaleanharmaan heti ekana päivänä. Tummemmalla sohvalla voi rötvätä rauhassa. 😀

  • Noora kirjoitti:

   Joo mäkin olin ihan varma, että heti sotken sen punaviinillä kun meillä oli pikkujoulut samana vkl kun toi sohva tuli mutta ihme kyllä säästyi puhtaana 😀

 4. Mallu kirjoitti:

  Vau, toi sopii teille paljon paremmin! Kuva vanhasta on vähän synkän näköinen. Meillä on iso tumma sohva joka ei todellakaan sovi tähän asuntoon, mutta rakastan juuri tuota sohvaa enkä halua luopua siitä. Olen pohtinut sitä vaihtoehtoa, että vanhaa sohvaa säilöttäisi verkkokellarissa ja hankittaisiin tähän asuntoon uusi pienempi ja vaaleampi sohva, mutta katsotaan nyt.

  katsekohtivaloa.blogspot.fi

 5. Jessica kirjoitti:

  Mikä päälliskangas teillä on? Meillä lähti just tilaukseen fame kankaalla, kun alehintaan ei toista ollut tarjolla. Nyt jännitetään miltä näyttää livena.

 6. Susanna kirjoitti:

  Hei! Kuinka kova/pehmeä sohva on? Onko se enemmänkin sopiva ryhdikkääseen istuskeluun vai rentoon loikoiluun?

  • Noora kirjoitti:

   Tämä on ryhdikäs sohva, mutta kun tämä on kookas, niin tähän sopii hyvin nostaa jalat kyytiin ja rentoilla. Tässä juuri läppäri sylissä löllöilen. Mun mielestä sopii molempiin, mut ei ole siis liian ”toimistomainen”.

 7. Linda kirjoitti:

  Moikka!
  Löysin blogiisi kun etsin täydellistä sohvaa jossa olisi kiinteä verhoilu. Tämä näyttää ihan tosi hyvältä teidän kauniissa kodissa! Olisi kiva kuulla kokemuksia sohvasta näin vuoden jälkeen 🙂 oletko ollut tyytyväinen?

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   On kyllä säilynyt hyvänä. Pinta ei ole muuta kuin likaantunut käytössä ja kestää puhdistukset yms. Suosittelen edelleenkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *