Hae
Mansikkapilvi

MAGO HIUSTENPIDENNYKSET

Tiedättekö sen tunteen kun pitkän ajan jälkeen jälleen tunnet taas olevasi oma itsesi? Mä en ois koskaan voinut kuvitella, että Mago hiustenpidennykset tuo näin ison eron fiilikseen omasta itsestä. Ihan jo se, että katson peiliin ja näen siellä itseni, se tunne tuli eilen jo heti Hiussalonki Ykkösillä.

Tosiaan, minulle laitettiin maanantaina elämäni ensimmäiset hiustenpidennykset. Tää kuulostaa ihan hassulle. Ketkä yhtään tuntee mua pidemmältä ajalta, tietää, että mulla on aina ollut ihan ylipitkä tukka ja sitä tukkaa on ollut ihan valtavasti. Todellakaan koskaan aiemmin ei ole tullut tarvetta edes miettiä jatkeita. Nyt kuitenkin tämän tapahtuman jälkeen oon joutunut elämään itselleni vieraassa tukassa. Olihan mulla edelleen tukkaa, eikä se nyt ihan lyhyintä mallia edelleenkään ollut. Silti olo ei ollut oma itseni. En vaan tottunut siihen pituuteen enkä mihinkään siinä tukassa. Tukka on iso asia minulle, se on iso osa minua.

Kun eilen istuin kampaajan penkkiin odottamaan, että alettaisiin hommiin liikkeeseen käveli ihminen, joka kertoi tulevasta syöpäleikkauksestaan ja siitä, että hänellä alkaa hoidot. Hän tuli selvittämään peruukkiasiaa. Tilanne oli jotenkin hirveä. Minä jolla on jo tukkaa entuudestaan, haluan sitä lisää koska ahdistelen ettei se ole tarpeeksi pitkä tai paksu. Saman aikaisesti toinen ihminen joutuu menettämään syövän ja siihen liittyvien lääkehoitojen vuoksi omat hiuksensa kokonaan. Ainut mihin hän voi turvautua on peruukki. Mä tiedän, että monien korvaan varmaan särähtää mun tukkakriiseily. Silti jokainen meistä elää täällä omaa elämäänsä, enkä tarkoita sanoa tätä ylpeänä tai pinnallisesti. Ihmisillä on eri elämäntilanteet ja elämässä on omat jutut. Mietin, että en voi potea huonoa omaatuntoa siitä, että haluan korjata jotain mitä voin ja pystyn korjaamaan, vaikka samanaikaisesti sitten toinen aloittaa rankat hoidot ja joutuu leikkaukseen.

MAGO SIMPLY NATURAL

En osannut odottaa mitään hiusten laitolta. Mietin ylipäätään tosi tarkkaan, että uskallanko laittaa tähän vahingoittuneeseen tukkaani mitään jatkeita, mutta kun kuulin tästä Mago-tekniikasta rohkaistuin. Kävin konsultaatiossa ja varmistin ammattilaiselta, että tukka on siinä kunnossa, että se kestää hiusten painon. Tekniikka Mago-hiusten laitossa on kaikkein hellävaraisin mitä markkinoilla on. Näissä ei käytetä mitään muuta kuin puuvillalankaa, jolla hiustupsu solmitaan omaan hiusosioon. Jatkeet kestää yleensä 3-8 kuukautta ja nämä on sitten kertakäyttöiset. Näitä ei huolleta mitenkään, vaan ne kulkee mukana aivan kuin omat hiukset.

Lähtötilanne oman tukan kanssa. Hiuksissa näkyy tuollainen aalto, siitä hiukset on osittain katkenneet.

Minun tavoitteeni oli saada hiuksiin lisää pituutta ja paksuutta. Kampaaja päätti laittaa päähäni neljä punttia hiuksia, kahta eri sävyä, jotta nämä jatkeet sulautuisi hyvin omaan väriini. Yhdessä puntissa on 25 hiustupsua ja minun jatkeiden pituus oli 50cm eli sitä pisintä mallia. Jatkeiden laitossa meni noin kaksi tuntia, eli laittaminen tapahtuu kyllä nopeasti. Kun tukka oli valmis jatkeita leikattiin muutama sentti kärjestä ja omaa tukkaa rikottiin latvasta, että oman tukan ja jatkeiden raja ei erottuisi niin selkeästi.

Lopputulos hiuksista näkyy alla olevissa kuvissa. Tukansävy on mielestäni tosi hyvä ja se, että sotkettiin kahta eri sävyä mun tukkaan oli tosi hyvä idea. Olen kyllä super tyytyväinen näihin hiuksiin. Päänahkaa ei juurikaan kiristä ja sekin pieni kiristys häviää kunhan päänahka tottuu jatkeisiin. Pää ei tunnu raskaalle (ainakaan normaalia enempää) ja pitkät hiukset tuntuu vaan niin omalle. <3 Siis on ihanaa olla taas minä!

Mitä mieltä lukijaraati?

*Tukka toteutettu yhteistyössä mun oman kampaamon kanssa. Kiitos hiuksista Mago Simply Natural.

9 kommenttia

 1. Miiu kirjoitti:

  Joo, kyllä sulla pitää olla pitkä tukka! Hieno.

 2. :( kirjoitti:

  Sulla taitaa olla oikeasti aika tummat omat hiukset. Vaalea ei sovi sulle yhtään. Tummat kulmat, lämmin vaalea väri ja oma ihonsävy ei sovi tuon keltaisen kanssa. Kokeile tummempi 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Okei 🙂 keltainen se nyt on ja muuksi ei valitettavasti muutu, sillä en viitsi pilata tukkaa nyt enempää. Se saa nyt elpyä kokemastaan.

 3. L kirjoitti:

  Mu mielestä toi sun hiusten sävy ei oo luonnollinen, liian keltainen:(

  • Noora kirjoitti:

   Tää väri ei ole se mitä tavoittelen. Hiukset kärähti kuitenkin kesän käsittelyssä enkä uskalla värjätä pituuksia koska ne ei todennäköisesti kestä sitä vaan ne palaisi. Tavoitteena on joskus saada puhtaan vaaleat hiukset. 🙂

 4. Maria kirjoitti:

  Muiks! Kun ajattelee mitä hiuksesi on läpi käynyt, niin näyttää oikein hyvälle, värineen kaikkineen!??

 5. Ann kirjoitti:

  Hiusväri ei tosiaan sovi sinulle, mutta ymmärrettävää jos tukka on vaurioitunut. Ihmettelen vaan että eikö kampaaja ole leikannut latvoja muotoon? Nythän noi pidennykset sojottaa tupsuina ja erottuu selvästi.

 6. Mammanen kirjoitti:

  Hyvältä näyttää 🙂 Vaikka nykyisin itsellä on hyvä itsetunto, niin hiukset on mulle yhä ja varmaan tulee olemaan se vaikea pala. Käytän myös usein pidennyksiä ja heti kun pidennykset saan paikalleen itsetunto nousee ysistä kymppiin. Kumma juttu.

  Mammanen/ Äiti jumppaa blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *