Hae
Mansikkapilvi

VALMENNUSKOULUTUS LÄHESTYY

Valmennuskoulutus alkaa jo ihan pian. Saatiin tunnukset tuonne Trainer4You:n tietopankkiin sähköpostitse ja olen alustavasti tutustunut jo materiaaleihin. Tuolla tietopankissa meillä on siis käytettävissä tulevien lähiluentojen materiaalit ja niihin liittyvät ennakotehtävät plus paljon muuta materiaalia. Alkaa muistot koulunpenkistä piirtyä jo paremmin muistiin! Itse en ole vielä alkanut tekemään ennakkotehtäviä, mutta pian niihin pitää alkaa jo paneutua; ensimmäiset luennot on jo helmikuun alusta!

Ensimmäisten luentojen aiheina meillä on siis tällaista:

  • Luustolihaksen biologia ja toiminta
  • Hengitys- ja verenkiertoelimistö
  • Hermosto
  • Energia-aineenvaihdunta

Terveysvalmentajakoulutuksen ekan lähijakson tavoitteena on ymmärtää liikunnan kannalta keskeisten elinjärjestelmien toiminta. Lisäksi ymmärrys siitä, että mitä muutoksia lyhyen aikajänteen ja pitkän aikavälin vaikutuksia liikunta kyseisissä elinjärjestelmissä aiheuttaa. Tavoitteena on lisäksi  ymmärtää terveysliikunnan toteutuksen ja annostelun perusperiaatteet sekä osaaminen soveltaa niitä suunnitellakseen kunkin asiakkaan lähtötilanteen ja tavoitteet huomioivan yksilökohtaisen, turvallisen, tehokkaan sekä nousujohteisen liikuntasuunnitelman.

Vitsit, että odotan tämän koulutuksen alkamista jo todella paljon! Jos sua muuten kiinnostaa jonkinlainen koulutus tuolta Trainer4You:n valikoimista, niin eri ammattiliitoilla on hyviä etuja koulutuksiin. Esimerkiksi Tehyläisille on omat edut ja hinnat. Edut voi tarkistaa omasta liitosta tai sitten kysymällä suoraan Trainer4Youlta.

Tää on mun ensimmäinen koulutus joka liittyy terveyteen ja hyvinvointiin, jollei tuota sairaanhoitajan koulutusta lasketa. Sairaanhoitajan koulutus toki osaltaan käsittelee vähän samoja asioita tietyillä kursseilla, mutta nyt pääpaino on ihan muissa asioissa, toki ennaltaehkäisy on tärkeää myös sairaanhoitajan näkökulmasta katsottuna. Uskon, että asioiden ymmärtämiseen on paljon apua sairaanhoitajan ammatista. Se, että ymmärrän jo jotain anatomiasta ja fysiologiasta auttaa varmasti paljon tässä koulutuksessa. Lisäksi ymmärrän eri sairauksien rajoittavia tekijöitä ja mitä liikunnan aloittamisessa pitää ottaa huomioon. Odotan kuitenkin oppivani paljon uutta tällä jaksolla.

WOOP JÄNNÄÄ!

3 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    olet nii kaunis

  2. Lilli kirjoitti:

    Kauanko toi koulutus kestää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *