Hae
Mansikkapilvi

HYVÄ PAHA SELFIE

Miksi ja miten ehdin ottaa selfieitä töissä tai vapaalla? Miksi mun instagramissa on vaan selfieitä? Miten työnantaja suhtautuu selfien ottamiseen työajalla? Vaarantuuko potilasturvallisuus kun otan selfien?

Kaikki varmaan ihan asiallisia kysymyksiä, mutta osa herättää ”ette oo tosissanne” fiiliksen mun päässä. Mä en tiedä miten te ajattelette mun hoitavan somea, esimerkkinä vaikka instagram. Osa teistä kuvittelee, että otan kuvia saman aikaisesti kuin teen töitä, ei kai potilasturvallisuuskysymys muuten juolahtaisi mieleen. Hoitajana (ei nyt painoteta sitä sairaanhoitajuutta, niin ei tuu tuplaherneitä kenellekään nenään) mulle ei tulisi mieleenkään ottaa kuvaa työtilanteessa tai edes millään tapaa työajalla, jollei ruoka- tai kahvitaukoja lasketa. Mä otan mun selfiet siinä vaiheessa kun olen joko menossa osastolle tai tulossa osastolta. Siinä tilanteessa ei kenenkään turvallisuus vaarannu. Mun kuvissa ei ensinnäkään näy yhtään mitään taustalla. Korkeintaan hissin peilit tai rappukäytävä tai pukkari. Te tiedätte, että otan kuvan sairaalan sisällä ainoastaan siitä, että mulla on työvaatteet päälle. Muuten mä voisin sanoa olevani vaikka verotoimistossa.

Ja sitten miten minulla on aikaa? Mä en tiedä, että miten teillä muilla menee aikaa selfien ottamiseen, mutta minulla ei mene aikaa. Jos otan puhelimen käteen, avaan kameran ja räppään naamastani kuvan, maksimissaan kolme, niin siihen ei mene 30 sekuntia enempää aikaa. Mä en myöhästy töistä sen takia, että otan kuvan enkä lähde töistä aikasemmin, että ehdin ottaa kuvan, enkä istu tauolla sen kauemmin.

No miksi mun insta pursuaa vaan mun omakuvia? No katsokaapa niitä muita tilejä tarkemmin? Kuinka monella kuvissa on pääsääntöisesti vain omasta itsestä otettuja kuvia, selfieitä tai jonkun toisen ottamana? Varmasti valtaosalla ja niin myös minulla. Mulla ei ole aikaa kuvailla maisemia tai tilanteita, mutta mulla on aikaa ottaa se selfie vaikka ennen työvuoroa tai salin jälkeen 🙂

Sinne ruudun taakse on nyt jostain syystä eksynyt tollasia vihaajia. Yritetään kommentoida provosoivasti, että pahoittaisin mieleni. Se ei harmi vaan onnistu. Tiedän mitä teen ja mitä sanon ja seison tekojeni ja sanojeni takana. Osa teistä osaa jättää erilaista kommenttia ihan asiallisestikin ja jos joku ihmetyttää tai ärsyttää, niin se osataan tuoda paremmin esiin. Osa taas sanoo mitä sylki suuhun tuo. Se on jännä, että miksi sellaista tyyppiä pitää seurata somessa tai tälleen blogin kautta jos se ärsyttää, vai onks se just se juttu.

Vihaajat vihaa

Meitsi vaan takas vilkuttaa

11 kommenttia

 1. Tommi Hartikainen kirjoitti:

  Savolaista sisukkuutta seisoa sanojensa takana ja kirjoittaa asioista joihin itse uskoo ??

 2. Vipe kirjoitti:

  Mun mielestä kommenteissa ei ollut kovinkaan vihaista meininkiä,vähän ihmeteltiin vaan. ”Vihaajat vihaa”-lausahdus aika kovasti sanottu. Itsekin vain kommentoin,että olen hieman ihmetellyt asiaa,mutta viha siitä kaukana:) Ja potilasturvallisuusheittoni oli läppä!:) Kuten ;D-hymiöllä yritin sen osoittaa..Enhän mä nyt kuvittele,että työtilanteissa alkasit räpsii kuvia.:)
  Tykkään lukea sun blogia ja välillä kommentoin. Toivottavasti uskallan kommentoida jatkossakin.

  • Noora kirjoitti:

   No osa kommenteista ei ollu hyvällä sanottu selkeästikään mutta osa kommenteista oli ihan asiallisia 🙂 ja aina saa olla eri mieltä mun kanssa, se on vaan se et miten asian esittää 🙂 älä lopeta kommentointia 🙂

 3. Nimetön kirjoitti:

  Argh! …. Kateutta vaan!!!! Se että on työssään hyvä, osaava ja sattuu olemaan jumankauta vielä kaikenpäälle kaunis ja itsevarma… tuntuu olevan joillekin liikaa. Noora olet huippuhyvä tyyppi, vilkuta vaa takas entiseen malliin 😉

 4. Vipe kirjoitti:

  Ei hyvä luoja sun kanssa 😀

  • Vipe kirjoitti:

   Täällä on näköjään kaksi ”Vipeä”..Terkuin toi eka Vipe,jonka kommentti ei ole tämä ”hyvä luoja sun kanssa”…:)

 5. Nyt työstä poissa kirjoitti:

  Aina löytyy ilkeitä naisia, sanon naisia koska itse sain tarpeekseni ilkeistä naisista aikoinaan kun olin hoitotyössä. Sielläkin näki sen kirjon mitä meissä naisissa on! Ole vaan oma iloinen itsesi ja ota kuvaa milloin haluat.

 6. S kirjoitti:

  Kokeile ottaa vaihteeks eri kulmasta noita selfieitä? Jos poistais pari kuvaa välistä siun instasta niin se näyttäis aika huvittavalta 😀

 7. Iisa kirjoitti:

  Itse en ollut kyseinen kommentoija, mutta nyt kun olet muutaman postauksen yhdestä poikkipuolisesta kommentista tehnyt niin taisi aika koville ottaa juuri se kommentti? 😀

  • Noora kirjoitti:

   Tai sitten haluan vain kirjoittaa aiheesta. Ja mielestäni en ole postannut aiheesta kuin kerran?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *