Hae
Mansikkapilvi

LIIKUNTA ON LÄÄKE

Ensimmäinen lähiviikonloppu takana päin Trainer4you:n terveysvalmentaja- koulutusta. En voisi olla tyytyväisempi tähän koulutusvalintaan. Olen myös todella tyytyväinen meidän kouluttajaan joka osaa selittää vaikeita ja monimutkaisiakin asioita ihan sillä tavalla, että ne ymmärtää oikeasti. Päivät ovat pitkiä, kahdeksantuntisia, mutta ei päivät tunnu ollenkaan pitkälle, koska opiskeltava aihe on niin mielenkiintoista. Kurssilla meitä oli muistaakseni kymmenen tyyppiä. Joukossa oli miehiä ja naisia ja ikähaarukka oli laidasta laitaan. Opiskelijoiden taustat oli hoitoalalta personal trainereihin. Opiskelu on hyvin vuorovaikutteista, eli me keskustellaan paljon ja mietitään yhdessä asioita auki esimerkkien kautta. Tällä tyylillä asiat pystyy omaksumaan ehkä parhaiten.

Ekan viikonlopun aikana meillä oli aiheena esimerkiksi energia-aineenvaihdunta ja luustolihaksen biologia ja toiminta. Aiheet pyörii paljon sen ympärillä mitä me ollaan opiskeltu jo silloin kun opiskelin sairaanhoitajaksi. Näkökulma on vain hiukan erilainen ja ehkä joissain aiheissa mennään vähän vielä syvemmälle. Tämän valmennuskurssin tavoitteena onkin oppia kuinka ohjata ihmistä, jolla on jo jokin elintapasairaus tai sellaisen riski. Kuinka pienillä muutoksilla esimerkiksi ruokavalion tai liikunnan suhteen saadaan aikaiseksi jo isoja tuloksia ja muutoksia, eli toisin sanoen liikunta on lääke.

Seuraava lähijakso on tulossa jo viikon päästä viikonloppuna. Tällöin aiheena on ehkä se mistä minä tällä hetkellä tiedän ja osaan jo eniten, eli ne itse sairaudet. Keskitymme opiskelemaan näitten sairauksien syntymistä ja sitä miten ne vaikuttavat ihmisen elimistöön.

Mä olen miettinyt paljon sitä, että miten sitten koulutuksen jälkeen pääsen hyödyntämään oppimaani. Haluaisin päästä hyödyntämään osaamistani konkreettisesti ja tätä mun pitää miettiä, että mikä on se väylä miten lähden etenemään. Haluaisin oikeasti päästä ohjaamaan ihmisiä terveempään elämään ja motivoitumaan omia tavoitteita kohti.

Eli eikun mietintämyssy päähän!

8 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Heippa! Mielenkiintoista lukea kyseisestä koulutuksesta, olen nimittäin itse menossa samaan koulutukseen ensi kuussa ? Olen sairaanhoitaja + PT, pt:n hommia teen tällä hetkellä pelkästään, joten varmasti saan hyödynnettyä koulutusta. Toivottavasti säkin ?

 2. Arkeni estetiikkaa kirjoitti:

  Miten terveysvalmentaja eroaa esim. hyvinvointivalmentajasta? Vai keskittyykö se nimenomaan enemmän ihmisen fyysisiin onglemiin ja niiden hoitoon? 🙂

  http://arkeniestetiikkaa.blogspot.fi/

  • Noora kirjoitti:

   Terveysvalmentaja pyrkii löytämään keinoja motivoida asiakasta pysyviin elintapamuutoksiin pienin askelin kerrallaan. Terveysvalmentajan asiakkaalla saattaa olla tai on riski johonkin elintapasairauteen ja tarkoitus on päästä vaikuttamaan hyvinvointiin ravinnon ja liikunnan kautta. 🙂

 3. Noora kirjoitti:

  Moikka!

  Kirjoitit aikaisemmin postauksen, että olet bikini challenge-valmennuksessa. Miten sulla on mennyt valmennus ja onko sulla tulossa postausta kuulumisista valmennukseen liittyen? Olen siis itsekin samassa valmennuksessa tällä hetkellä 😀

  • Noora kirjoitti:

   Moikka!

   Ihan hyvin on mennyt. Cheatdayn jälkeen arkeen paluu on vähän tökkinyt mut suunta on hyvä koko ajan, pidin sen siis viikko sitten, kun oli aivan onneton jalkatreeni takana ja tajusin, että olin ihan tyhjäloppurikki :D. Kertaalleen kävin keskellä päivää tuossa reilu viikko sitten vaa’alla ja paino oli tosiaan laskenut useamman kilon. Järkyttävää turvotusta ja ummetusta on ollut koko ajan mutta se on aina dieeteillä mun ongelma. Pitääkin postailla tästä aiheesta ensi viikolla.

 4. E kirjoitti:

  Oletko ajatellut koskaan jatkokouluttautua/ erikoistua terveydenhoitajaksi? 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Moikka,

   itseasiassa eipä ole tullut mieleen 😀 En tiedä miksi! Kiitos tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *