Hae
Mansikkapilvi

ULKOILMA VIIKONLOPPU

Nyt on taas luvassa tällainen ihan tavallinen postaus. Kerron mun viikonlopusta. Olikin nimittäin aika aktiivinen viikonloppu. Kun sattuu vapaat ja ihanat ilmat, niin itse en ainakaan voi jäädä kotiin neljän seinän sisälle. Pakko päästä ulos nauttimaan auringosta ja raikkaasta ilmasta. Plus kun on koira, niin ihmeellisesti sitä haluaa tarjota sillekin maiseman vaihdosta ja aktiviteettia luonnossa. Luka nimittäin rakastaa yli kaiken metsäpoluilla juoksentelua vapaana. Ja kyllä tiedän, että koirien kiinni pito alkoi maaliskuun alussa 😉

Tosiaan mulla oli aivan hullu kahden viikon työputki tuossa. Tämä vapaa viikonloppu tuli enemmän kuin tarpeeseen ja kolmen päivän vapaat on tehneet tehtävänsä <3 Akut on latautuneet ja mieli on virkeä jälleen. Jaksaa huomenna taas aloittaa uuden viikon hyvillä mielin. Mulla oli perjantaikin jo siis vapaa, silloin en kuitenkaan tehnyt mitään erityistä. Olin vaan kotona ja hengailin ilman kiirettä. Lauantaina nukuttiin pitkään ja herättiin ilman herätyskelloa. Tai noh, meillähän on nykyään kyllä ihan ikioma elävä herätyskello. Arkirytmi on asennettu Lukaan myös viikonloppujen osalta ja me saadaan nukkua suunnilleen kahdeksaan. Juuri tänä aamuna mietin niitä aikoja kun vapaapäivänä sai rauhassa nukkua vaikka kello 11 ja myöhempäänkin jos tuntui sille. Nyt ollaan jo aamu kymmeneltä syöty aamupalat, käyty kävelyllä ja valmiina päivän aktiviteetteihin. Päivän aikana kerkeää ihan eri tavalla touhuta kun herää aikaisin.

Kuten tosiaan lauantaina ehdittiin vaikka mitä. Lähdettiin noin kello 11 autolla kohti Äänekoskea. Siellä on kivat ulkoilureitit ja käytiinkin ekaa kertaa tutustumassa niihin maastoihin. Siellä oli hienot kosket jotka pauhasi ja i h a n a aurinkoinen ilma. Käveltiin siellä sellainen lenkki. Luka niin nautti. Nyt me tiedetään, että siellä on myös kolme laavua, joten kun seuraavan kerran eksytään Kapeenkoskelle, eväsreppu lähtee mukaan ihan varmasti!

Kapeenkosken jälkeen lähdettiin toteuttamaan mun haavetta. Olen pitkään jo haaveillut hiihtämisestä. En kuitenkaan ole raaskinut ostaa suksipakettia, koska en tiedä et onks se sittenkään mun juttu. Halusin päästä testaamaan hiihtoa ja tunnustella, että voisko se olla mun juttu. Pääsin kuin pääsinkin lauantaina vielä ladullekin <3 Tällä tarinalla ei ollut onnellinen loppu, mutta palaan siihen ihan omassa postauksessa.

Lauantain ulkoilujen jälkeen sitten tultiin kotiin ja alettiin tekemään ruokaa. Tällä kertaa lauantain herkuksi valikoitui Borssikeitto. Jestas miten hyvää tuli! Ei ole parempaa yhdistelmää kuin talvipäivän ulkoilut ja sen jälkeen höyryävän lämmin keitto <3 Kuvia ei valitettavasti ole, koska syöminen oli tärkeämpää 😀 Lauantai-illan kruunasi lasi punaviiniä ja elokuva. Elokuvaksi valikoitui koskettava ja ajatuksia herättävä Schindlerin lista. Tuo elokuva pitäisi jokaisen nähdä.

Sunnuntaina eli tänään sitten taas aikaseen ylös. Koirakello herätti puoli yhdeksän aikaan ja ekana sitten kävelylle Lukan kanssa. Siitäpä sitten maittava aamiainen napaan ja ulos! Tänään lähdettiin sitten ulkoilemaan Jyväskylän maisemiin Laajavuoren metsiin. Siellä oli oma reitti niille ketkä ei hiihdä. Oli jopa kyltit erikseen, että ei hiihtäjille 😀 Kätevää, sai kävellä rauhassa kunnon leveällä reitillä metsässä. Lukakin juoksi jälleen vapaana.

Ulkoiluitten jälkeen jälleen keitolle kotiin ja hetki lepoa. Sittenpä suunta kohtia salia ja jalkatreenille. Ai että! Tiedättekö kuinka hyvä fiilis nyt on. Kyllä kelpaa tosiaan lähtee uuteen viikkoon. <3

Miten sun viikonloppu meni, kerro haluan tietää! 🙂

4 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Moikka! Itsekin kolmivuorotyöläisenä tiedän kuinka arvokkaita vapaat viikonloput on! Sun viikonloppu kuulosti mukavan rennolta ? Luulin, että meillä on ihan tavallinen viikonloppu ilman sen kummempia suunnitelmia. Lauantaina kuitenkin mieheni pyysi mua heittämään hänet kaverillensa auttamaan rempassa pariksi tunniksi. Tein työtä käskettyä ja kun palasin takaisin kotiin oli vastassa joukko rakkaita naisia huutaen ”YLLÄTYS!!!” ? Rakas siskoni oli järkänny mulle baby showerit ja kutsunu paikalle äidin, anopin ja siskojen lisäksi mun ystäviä (joista osa oli tullu satojen kilometrien päästä). Mieheni oli siis juonessa mukana. Olin aivan sanaton ja haljeta onnesta. ❤

  Odotan esikoistamme ja laskettu aika on kuukauden päästä. Mitään baby showereita en todellakaan ole odottanut, joten yllätys oli melkoinen ja edelleen suupielet nousee hymyyn kun muistelen ikimuistoista päivää ? Joten mikään tavallinen viikonloppu ei sitten ollutkaan!

  • Noora kirjoitti:

   Oi!!! No sullapa on ollut ikimuistoinen viikonloppu! Ihanaa, että homma pysyi sulta täysin salassa 😀 Yllätykset on parhaita! Ihanaa loppuraskautta 🙂

 2. Johanna kirjoitti:

  Heippa Noora 🙂 Mun viikonloppu sisälsi ulkoilua, leivontaa ja ruoanlaittoa. Lauanta aamuna 10km juoksulenkki, iltapäivällä 6km kävelyä koiran kans. Sunnuntaina aamulla 14km juoksulenkki, iltapäivällä 4km kävelyä koiran kans. Päivällä leivoin kääretorttua. Normi kotiruokaa molempina päivinä. Pari lasia viiniä lauantaina ja irtokarkkeja 🙂 Lasten kans puuhailua ja siivoilua myös 🙂 Eli viikonloppu oli ohi hujauksessa.. Mut kerkesi myös rentoutua ja olla tekemättä mitään!!!

  • Noora kirjoitti:

   Moikka Johanna! Ihana viikonloppu sullakin, paljon raitista ilmaa! 🙂 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *