Hae
Mansikkapilvi

PASKA KESKUSTELU

Enpä ole koskaan tarvinnut tällaiseen keskusteluun osallistua aiemmin. Nyt on tämäkin sitten koettu ja luulen, että ei jäänyt ensimmäiseksi eikä viimeiseksi kerraksi.  Nämä keskustelut on varmasti tulevaisuudessa joka keväisiä tästä lähtien. Kyse on nimittäin konkreettisesti paska-keskusteluista. Koiran omistajana sitä törmää mitä ihmeellisimpiin ilmiöihin. On positiivisia ja negatiivisia ilmiöitä. Ensimmäisenä positiivisena ilmiönä mistä itse tykkään hirmuisesti on koiranomistajien sosiaalisuus. Erilaisia koiraryhmiä on face pullollaan ja siellä saa sovittua treffit vaikka samalle tunnille jonkun kanssa, jos niin haluaa. Koirapuistoporuikoilla on taasen omat whatsapp-ryhmät, missä käydään keskusteluja kennelyskästä ja milloin kenenkin karvatassu olisi menossa puistoon, että olisiko kenties leikkikavereita tulossa paikalle.

Koiraa lenkittäessä tulee usein vastaan toisia koiran omistajia. Koirat kun nuuskuttelee keskenään, voi omistajat sopia keskenään vaikka treffit. ”Olisi kiva jos meidän koirat voisi joskus leikkiä keskenään”. Näin mulle kävi tuossa viikko sitten! Ihan tavallisella koiran ulkoilutuslenkillä vastaan tuli Kusti ja hänen omistajansa. Luka ja Kusti oli heti ihan bestiksiä. Kustilla ei kuulema ole montaa kaveria, joten saatiin sitten kutsu tulla heille leikkimään joku kerta. Kyllä! Tällaista tämä on koiraihmisenä 😀 Luka lähtee sitten playdeiteille tässä ihan lähipäivinä ja ihmis-äiti tulee siivellä 😀

Mun mielestä ihan mahtavaa! En olisi voinut koskaan uskoa, että koira voi toimia jään rikkojana ihan oikeasti. Jurot suomalaiset alkaa juttelemaan ihan spontaanisti toisilleen kunhan hihnan päässä on molemmilla joku nelijalkainen! Huippua!

Tähän koiravanhemmuuteen kuuluu myös kaikenlaista nega-paskaakin. Näissä face-ryhmissä osataan lynkata ihmisiä ihan todenteolla. Jos satut kysymään yhden viattoman kysymyksen, vaikka esimerkkinä mistä löytää hyvä trimmeri, voit saada aiivan järkyttävät haukut niskaasi. Opitpahan sen, että et mene kysymään ensi kerran näistä ryhmistä mitään apua mihinkään kysymykseen. Toki, joskus ihmiset tulee face-ryhmiin valittamaan koiran terveysongelmia. Se ei ole ehkä oikea paikka hakea diagnoosia, vaan ensisijaisesti pitäisi ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Koiran omistaja voidaan kuitenkin haukkua ihan mistä vain. Sä joko annat vääränlaista ruokaa koiralle, et pidä sen turkista huolta, pidät koiraa liikaa yksin tai et kouluta koiraasi tarpeeksi. Siis ihan mistä vain.

Tosiaan, kuten otsikko kertoikin, sitten on myös tämä paskakeskustelu. Ilmeisesti joka keväinen ilmiö siitä, miten keskusteluryhmissä saadaan sota aikaiseksi koiranpaskasta. Minä ymmärrän sen, että hyvähän se olisi siivota pois katujen varsilta oman koiran jätökset. Ikävältähän se näyttää kun ne kevään tullen liejuuntuu. Siellä sitten taaperot tallustaa joukossa ja myös se oma koira. On ihana tuoda koira sitten sisään niillä paskaisilla tassuilla. Tähän koirankakkaa kadun varrella- ilmiöön liittyy myös tosi, TOSI ikävä piirre. Jotkut ihmiset on niin sairaita, että kostavat ihmisten laiskuuden koiriin.

Koiraviha kasvaa näitten sulavien kakkakasojen myötä. Nämä koirattomat ihmiset alkavat kevään tullen levitellä omia kasoja tuonne teiden varsille ja joskus jopa koirapuistoihin. Kaikenlaisia koiranherkkupaloja, joita on myrkytetty ties millä levitellään puiden juurille, että koira menisi ja söisi sen. Nyt näin kuvan facebookissa, kun joku oli vienyt jonnekin puiston reunalle lihapalan, joka oli laitettu täyteen nuppineuloja! Siis miten sairaita ihmiset on?! Tämä oli tapahtunut tuolla Etelä-Suomessa. Jopa paikallinen poliisi oli ottanut kantaa tähän touhuun ja pyysi ilmoittamaan suoraan hätäkeskukseen jos joku näkee jonkun tai edes epäilee jonkun levittelevän koiralle vaarallista tai myrkyllistä ainetta tuonne ulos. Jo suklaa katsotaan tällaiseksi aineeksi. Poliisikin vetoaa siihen, että ei ole koiran vika jos omistaja on tyhmä, eikä kerää koirankakkaa mukaansa tien varrelta.

Voi kun ihmiset jaksaisi ärsyyntyä samalla tavalla niistä roskista joita tuolla kaduilla ja ojien pohjilla on. Ne vasta näyttääkin hirveälle. Kuka heittää tyhjän sipsipussin, kaljapäkin kartongit tai tyhjän tupakka-askin luontoon?

Keräätkö sinä kakat pois kadulta?

11 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Tämä on ihan täysin mun mielipide, MUTTA; itse en koskaan kerännyt koirankakkaa pussiin, silloin kun mulla on koiria ollut. Tähän on hyvin selkeä syy; koirankakka maatuu. Se, että sen kerää sinne biohajoavaan pussukkaan ja heittää lähimpään roskikseen, ei merkitse oikeastaan mitään (no ehkä sen verran, että sitä paskaa ei sitten ole keskellä katua). Siellä roskiksessa usein on biohajoamaton säkki, jonka seassa on muutakin roskaa, jolloin se päätyy ämmässuolle. Ja se koirankakka ei sieltä tuhansien ja tuhansien paskakuutiomäärien seasta muovipussin läpi pääse hirveän hyvin maatumaan. Parempi vaihtoehto olisi kantaa vaikka kakkalapiota mukana ja jos koira sattuu kakkimaan keskelle tietä, niin siitä lapioisi sen puskaan. Mutta toisaalta, kuinka moni haluaa kantaa kakkaista lapiota mukanaan? 😀

  • Noora kirjoitti:

   Niiin, pointti on just varmaan siinä keräämisessä se, että ympäristö olisi viihtyisä kaikille ja tottahan se on, että kun niitä paskakasoja alkaa olemaan samalla alueella enemmän, niin ne koiratkin alkaa talsimaan niihin 🙂

 2. freyja kirjoitti:

  Tämä on ihan täysin mun mielipide, MUTTA; itse en koskaan kerännyt koirankakkaa pussiin, silloin kun mulla on koiria ollut. Tähän on hyvin selkeä syy; koirankakka maatuu. Se, että sen kerää sinne biohajoavaan pussukkaan ja heittää lähimpään roskikseen, ei merkitse oikeastaan mitään (no ehkä sen verran, että sitä paskaa ei sitten ole keskellä katua). Siellä roskiksessa usein on biohajoamaton säkki, jonka seassa on muutakin roskaa, jolloin se päätyy ämmässuolle. Ja se koirankakka ei sieltä tuhansien ja tuhansien paskakuutiomäärien seasta muovipussin läpi pääse hirveän hyvin maatumaan. Parempi vaihtoehto olisi kantaa vaikka kakkalapiota mukana ja jos koira sattuu kakkimaan keskelle tietä, niin siitä lapioisi sen puskaan. Mutta toisaalta, kuinka moni haluaa kantaa kakkaista lapiota mukanaan? 😀

  • Nimetön kirjoitti:

   Maatuuhan se, mutta kyllä siinä taitaa kuukausia mennä. Onhan se aika kuvottavan näköistä kun on kadun varret täynnä kakkaa. Ja nyt kahden taaperon äitinä saa ulkona koko ajan olla vahtimassa ettei muksut ole syömässä, astumassa tai kaatumassa koirankakkaan.
   Terv. Koiran omistaja joka kerää (lähes) aina kakat pussiin.

   • Noora kirjoitti:

    Joo uskon, että pienten lasten kanssa tää vasta onkin ällöttävää! Ne kun tykkää kulkee just yleensä sieltä missä ne paskat lojuu.

 3. himpsis kirjoitti:

  Mä taas kerään koirani jätökset aina lukuun ottamatta tilannetta, jossa se kakkaa sellaiseen paikkaan, jossa ei liiku kukaan (esimerkiksi haja-asutusalueella tien vieressä oleva jyrkkä ojan rinne, jossa koira kakkaa lähelle sitä ojan pohjaa). Mä en henkilökohtaisesti tajua ollenkaan sitä, miten jotkut antavat koiransa kakata pyörätielle tai jalkakäytävälle, ja vaan jättävät ne jätökset siihen. Ei ne siinä kyllä ihan äkkiä maadu, ja toisekseen koen koiranomistajana velvollisuudekseni omalta osaltani pitää huolta siitä, että ympäristö on kaikille viihtyisä. En koe, että joidenkin tyyppien tapa roskata oikeuttaisi minut jättämään koirani jätöksiä sinne tänne. Mutta tämä tosiaan on mun subjektiivinen näkemykseni ja tapa, jota itse noudatan.

  • Noora kirjoitti:

   Joo niin mekin molemmat kerätään kyllä parhaamme mukaan kakat pois. Joskus käy niin, että mukana on vain yksi pussi ja lenkillä tuleekin kaksi kakkaa, niin sitten saattaa jäädä toinen kakka keräämättä tai just jonnekin syrjään jos sen tekee. Mä en kans tajua, miten koirat ensinnäkään tekee keskelle tietä tai et annetaan niitten paskojen vaan jäädä siihen lojumaan. SIIS KESKELLE KÄVELYTIETÄ 😀 Oon ihmetellyt tätä jo ennen omaa koiraa.

 4. Emma kirjoitti:

  Hei! Ei kans heru myötätuntoa näille, jotka jättävät jätökset keräämättä. Kuvottavaa ja nämä älykööpiöt pilaavat kaikkien koiraihmisten maineen… Kaupungissa koiria yksinkertaisesti on pienellä alueella niin paljon, että ei se shaisse ehdi siihen tahtiin maatua.

  • Noora kirjoitti:

   No joo, mut mä en ymmärrä näitä ketä myrkyttää koiria sen takia et paska lojuu kadulla. En vaan ymmärrä. 🙁

 5. anna kirjoitti:

  Myönnän itse kerääväni aika laiskasti jätökset, koska oma koira on niin pieni että siltä tulee vaan sellaisia hiirenpapanoita. Ja liikumme yleensä metsässä niin minusta sinne saakin jättää, kunhan ei ole keskellä tietä. Jos kakkaa tielle tai muuten huonolle paikalle, niin sillon totta kai korjaan. Olisi vaan kiva kun roskiksia olisi enemmän, koska ei ole kivaa kävellä se kakkapussi kädessä kovin pitkään. Ja täysin samaa mieltä siinä että on todella sairas tyyppi joka yrittää satuttaa koiria. Voisi muuttaa hevon kuuseen missä ei ole muita ihmisiä tai eläimiä niin ei tarvitse ärsyyntyä niiden läsnäolosta. Sille ei ole mitään perusteluja tai oikeutta, että purkaa raivoaan tuolla tavalla. Entä ihmiset jotka eivät pidä lapsista? Saako sitten vaan ajaa autolla lasten yli päiväkodin edessä, kun siellä kuuluu ja näkyy lapsia? Mielestäni täysin verrattavissa oleva asia. En muutenkaan käsitä miten jotkut voivat tehdä eläimille pahaa…sairaita ne ovat mutta mikään ei oikeuta sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *