Hae
Mansikkapilvi

YKSI PAHA KUMOAA KYMMENEN HYVÄÄ

Minä olen ajatellut tätä usein tässä lähiaikoina ja vähän vähemmän menneinä vuosina. Nyt kuitenkin kun juteltiin mun miehen kanssa aiheesta, tultiin siihen lopputulokseen, että teen sen.

Jaa, että minkä teen? No mä alan moderoimaan mun blogiin tulevia kommentteja, itseasiassa olen sitä jo tehnyt viime viikosta lähtien. Mulla on tähän saakka ollut kommenttiboksi auki ihan kaikenlaisille kommenteille ja ne on pärähtäneet heti näkyviin, jos joku vaan on päättänyt kommentoida jotain. Nyt kuitenkin enenevissä määrin oon saanut satunnaisia negakommentteja, jotka ei edes liity välttämättä millään tavalla kirjoitettuun aiheeseen. Aihe josta olen kirjoittanut saattaa olla täysin hyvällä tahdolla kirjoitettu, mutta silti sieltä löydetään se yksi sana ja siitä muodostetaan mielipide ja mut arvostellaan pystyyn sen takia. Tai sitten mulle tullaan aukomaan päätä jostain ihan muusta.

Kuten otsikkokin sen kertoo, yksi paha kumoaa kymmenen hyvää, ja tämä tarkoittaa siis juuri noita kommentteja. Saatan saada kommenttiboksin täyteen ihania, kannustavia kommentteja teiltä lukijoilta. Ne kertoo miten te tykkäätte mun eri teksteistä ja siitä tyylistä miten kirjoitan. Sitten tulee yksi ja sanoo jotain negaa. Vaikka se ei varsinaisesti vaikuta siihen mitä ja miten kirjoitan jatkossa, saa se mut heti puolustuskannalle ja mulle tulee hirvee tarve aina kommentoida tai sanoa jotain takaisin tällaiselle kommentoijalle. Esimerkkinä nyt voin kertoa miten eräässä tekstissä kirjoitin vain ja lähihoitaja sanat samaan lauseeseen. Se oli moka. Siitä nimittäin pääteltiin heti, että minä olen juurikin sellainen sairaanhoitaja joka katsoo kaikkia lähihoitajia nenänvartta pitkin ja jotenkin ajattelen olevani jollain tavalla parempi kuin nämä ”vain lähihoitajat”.

Minä toivon, että tämä moderointi ei vaikuta teidän kommenttiaktiivisuuteen. Haluan edelleen keskustelua tänne blogiin. Edelleen mun kanssa saa ja pitää olla eri mieltä asioista, mutta mä koen, että mun on tietynlaiset kommentit sieltä karsittava pois, koska ne on turhia ja ne syö yleistä fiilistä. Mä en jaksa lukea sitä, miten jotakuta teistä ärsyttää hirveästi mun mielipiteet. Ei sitä tarvii tulla mulle kertomaan erikseen. Riittää ettet tule enää lukemaan mun juttuja. Silloin suakaan ei enää ärsytä, eikä mua harmita kun sinä tuut mulle siitä erikseen avautumaan. Win – Win situation.

Älkää siis hätäilkö jos kommentoitte ja kommentit ei heti tule näkyviin. Hyväksyn ne mahdollisimman pian. Toivottavasti ymmärrätte tämän päätöksen ja jatkatte kommentointia entiseen malliin <3

 

4 kommenttia

 1. Jess kirjoitti:

  Tämä on mielestäni ihan toimiva ratkaisu.
  Totta kai saa ja pitää olla eri mieltä, mutta jostain syystä kaikki ihmiset eivät osaa tuoda omaa näkökulmaansa fiksusti ulos.
  Lisäksi en näe painoarvoa jos esim. kirjoitetaan vinkkejä kuinka syödä terveellisesti ja joukossa lymyää kommentti ”hyi vittu ku oot ruma”. Se ei ole mitenkään ”oman mielipiteen” kertomista vaan ainoa ajatus tuollaisella kommentilla on satuttaa lukijaa. Tai näin ainakin itse ajattelen ja koen.

 2. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Mulla on aina ollut niin, että itse hyväksyn kommentit ja oon käsittänyt, että suurimmalla osalla on niin. Tämä ihan jo sen takia ettei mitään ihme roskapostispämmiä ym kirjoitella ja mainostella jotain outoa blogeissa, ei niinkään siksi että tulisi jotain epätoivottavia kommentteja. Mä oon kyllä julkaissut 99% kommenteista, vain muutamia yksittäisiä oon joutunut jättämään julkaisematta koska ne on olleet tosi törkeitä, kiusaamishenkisiä tai niissä on puhuttu myös muista kuin minusta.

 3. Jenna kirjoitti:

  Hyvä päätös! Kaikkea ei tarvitse julkaista tai hyväksyä. Eri mieltä saa olla, mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen on nou nou.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *