Hae
Mansikkapilvi

BLOGIKAISLIKOSSA SIHISEE

Minä olen aina ollut sitä mieltä, että asiat pitäisi puhua kasvotusten läpi, etenkin jos on jotain ongelmia jonkun kanssa. Yleensä tai ainakin aika usein ongelmat saattavat olla väärinkäsityksiä ja niistä syntyy sitten hirvittäviä ongelmia, kun ei vaan puhuta asiaa selväksi. Nykypäivänä sosiaalinen media ja sen tuoma anonyymiys tuo tähän soppaan sitten oman pikantin mausteensa. Asioista voi mennä juoruamaan sosiaaliseen mediaan, etenkin jos tuntee itse tulleensa loukatuksi, anonyymina se on vieläpä melko helppoa käydä huutelemassa.

Kuitenkin jos kyse on aikuisista ihmisistä, pitäisi ongelmista ja riidoista pystyä aina puhumaan henkilökohtaisesti. Yleinen vihan ja kiukun purkaminen ei johda yleensä mihinkään. Lähinnä syventää vain niitä ongelmia ja saattaa tehdä niitä jopa vaikeaksi korjata enää ollenkaan.

Miksi kirjoitan tällaista blogiini? Onko minulla riitoja jonkun kanssa? Ei tietääkseni. Siltikin koen, että haluan sanoa nyt tähän väliin myös oman mielipiteeni. Portaalin blogeista on nyt pystynyt muutaman päivän ajan lukemaan tekstejä siitä, miten ensimmäisenä aiheen esille nostanut Pauliina on tuntenut olonsa täällä blogissa huonoksi ja on päätynyt mm. sen vuoksi lopettamaan bloggaamisen tässä portaalissa. Hän on kokenut etenkin muutaman bloggaajakollegan tekstit henkilökohtaisella tasolla loukkaukseksi itseään kohtaan.

Ymmärrän, että tällaisia tunteita voi ihmisten blogiteksteistä tulla. Kirjoittelenhan itsekin aina silloin tällöin blogiini mielipidekirjoituksia ja aina silloin tällöin ihmiset niistä loukkaantuu, hyvinkin henkilökohtaisella tasolla, vaikka en kenestäkään tietystä puhu, vaan kerron vaan yleisesti omia ajatuksiani. Jos aihe osuu itseä lähelle, sitä voi herkästi kokea, että puhutaan juurikin minusta. Jos tällainen fiilis tulee, niin se mitä voisi tehdä asian selvittämiseksi olisi ottaa yhteyttä bloggaajaan. Etenkin nyt kun on kyse saman portaalin bloggaajista. Yhteydenpito meidän välillä onnistuu useammalla tavalla. Mun mielestä voisi kysyä suoraan, että onko tässä nyt joku ongelma vai mitä kirjoituksesi tarkoitti. Asiat voisi selvitä hyvinkin helposti ja ihmisille voisi jäädä tilanteesta hyvä mieli.

Kun taas päädytään kirjoittamaan julkinen avautuminen ja sen lisäksi kirjoitetaan koko portaalista (eli tavallaan myös työnantajasta) ja bloggaajista (eli myös siis minusta), jotka ei liity soppaan millään tavalla, tulee itsellekin olo, että ajatteleeko ihmiset nyt, että minä olen jonkin sortin kiusaaja ja ongelmien aiheuttaja?

On surullista nähdä tällainen ”hyökkäys” koko portaalia ja meitä kaikkia bloggaajia kohtaan. Vaikkakin alkuperäistä tekstiä on muokattu siihen malliin, että ei puhuta kaikista bloggareista. Tekstissä puhutaan kuitenkin koko portaalin ilmapiirin olevan huono ja en voi itse ainakaan tuota allekirjoittaa. Jos yksi kokee näin, niin onko se silloin huono? Toki sen yhdenkin mielipide asiasta on tärkeä ja sitä pitää kuunnella ja miettiä miksi hän kokee niin, jostainhan se tuokin tunne syntyy.

Lisäksi kommenttikentissä on kuohunut. Lukijat ovat käyneet tuomassa mielipiteensä esille, että mikä FITfashion portaali tämä on, kun ei täällä kirjoiteta kuin äitiydestä ja koiranpennuista. Kuulema pois joutaisivat nämä bloggaajat täältä portaalista.

Fitfashion on portaali, joka pitää sisällään paljon erilaisia aihealueita ja bloggaajia. Yleisimmät aihealueet ovat treeni, tyyli ja kauneus, perhe ja suhteet, hyvinvointi ja ruoka. Nämä otsikot pitävät sisällään valtavasti aiheita mistä tänne blogeihin kirjoitetaan. Portaaliin haetaan bloggaajiksi kiinnostavia persoonia, joilta löytyy aitoja tarinoita, iloa, motivaatiota ja inspiroivia juttuja. Tätä kaikkea me bloggaajat tuomme tänne blogiin. Tämä ei siis todellakaan ole pelkkä treeniportaali. Ja se, että itse kirjoitan välillä portaalissa koiranpennustamme tai kodistamme ei ole väärin. Päinvastoin. Sitä kaikkea mun elämä on tällä hetkellä. Ei kenenkään elämä ole pelkkää treeniä 24/7. Se on niin paljon muutakin.

Mitä mieltä te lukijat olette tästä kohusta? Mitä mieltä te olette tästä portaalista?

18 kommenttia

 1. Mirja kirjoitti:

  Hyva ja hienoa, että portaalin kritisointi on saanut aikaan keskustelua. Huomattavaa on se, että HE, jotka ovat alunalkaen kirjoittaneet treenaamisesta, eivät kommentoi mitenkään…joka antaa ehkä sen kuvan, että ovat samaa mieltä portaalin sisällöstä. Se, että ”toitottaa”, miten hyvä henki bloggaajien kesken on, ei kerro yhtikäs mitään; kukas se edes uskaltaisi olla eri mieltä NYT??? No, elämme markkinataloudessa, eli tämä portali on teille bloggaajille RAHAN ansaitsemiskeino. MUTTA pitää myöskin henkilökohtaisesti ymmärtää, että JOS ihan oikeasti ei ole mitään kerrottavaa, niin kannattaako täyttää postaus nillä tilaavievillä kuvilla tylsistä olohuoneista, beibin uusista sponsorivaatteista ja tavallisista ”muka söpöistä” koiranpentu kuvista, yms…? Markkinataloudessa vallitsee raaka peli ”Tulos tai ulos”. Eli jos ei ole mitää kerrottavaa, niin kannattaako sitä rahanhimossa tehdä täysin sisällöttömiä postauksia??? MUTTA HEI!!!! Tässähän on TÄYDELLINEN markkinarako hänelle/heille, kuka/ketkä haluavat PERUSTAA TÄYSIN UUDEN portaaalin!!!! Sellaisen, joka PALVELEE mielenkiinnollaan sitä ”Fittiä” ja ”Fashinonia”, jota tältä portaalilta ovat lukijat alunperin hakeneet!
  RIITA POIKKI JA VOITA VÄLIIN!!!! Kuten pruukataan sanoa!!! KAIKKI OVAT TYYTYVÄISIÄ!!!! Koska tämäkin portaali perustuu finanssivoiton tavoitteluun, MIKSI EI JOKU PERUSTA TÄYSIN UUTTA BLOGI-PERHETTÄ??? Tänne Fitfashioniin jäisivät NE, ketkä ovat tyytyväisiä ja UUTEEN PORTAALIIN tulisivat siis TREENAAMISESTA tietoa/inspiraatiota/vertaistukea hakevat!!! Tähän loppuisi tämä monien mielestä aiheeton kritisoiminen.
  SIIS: KUKA PERUSTAA IHAN UUDEN BLOGI-PORTAALIN???? Taloudellinen voitto taattua!!!

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Esim.minä olen Fitfashionin alkuperäisiä bloggaajia. On ollut aikoja jolloin olen kirjoittanut pääpiirteittäin vain treenaamisesta ja aikoja jolloin monesta muusta asiasta. Hyvinvointi on paljon muutakin kuin pelkkää treeniä. Myös perheen ja vaikkapa sen koiranpennun kanssa touhuaminen on osa hyvinvointia. Sen voi käsittää niin monella eri tapaa, ei vain sinun tavallasi!

   Jos mainitsemasi portaali perustettaisiin, täältä tuskin kukaan siirtyisi sinne. Minä olen täällä tyytyväinen ja mitä blogikollegat ovat puhuneet, myös he ovat tyytyväisiä. Minusta on hienoa, että Fitfashionilla on monta eri kategoriaa mistä kirjoittaa! Itse asiassa treenipostaukset kerää vähiten lukukertoja että ei täällä kannata pelkästä treenaamisesta jauhaa. Itse en blogia pidä rahan takia, vaan sen takia että saan jakaa omia ajatuksiani ja saan vertaistukea sekä neuvoja lukijoiltani. Jo senkin vuoksi on mahtavaa, että täällä saa kirjoittaa niin monesta eri aiheesta ? Jos tämä ei sulle passaa niin ainahan voit perustaa sen ehdottamasi blogiportaalin ja alkaa kirjoittamaan sinne haluamaasi sisältöä! Niin simppeliä se on.

   • Kaisa kirjoitti:

    Hyvä ja asiallinen vastaus. Itse haen blogeja lukemalla juurikin treenimotivaatiota, mutta myös sitä muuta elämään kuuluvaa asiaa. Sen sijaan blogiportaali, jossa olisi ainostaan ”tee 60 kyykkyä tässä asennossa ja polte on taattu”-postauksia, ei kiinnostaisi minua. Niitä ohjeita voi kaivaa muualtakin netistä, joka on vinkkejä pullollaan.

    Alkuperäiseen postaukseen vastaten sen verran, että vaikka lukijana kaipaankin ”elämään kuuluvia asioita” ja välillä myös sitä elämän kuraakin, pääasiassa blogeilta hakee kuitenkin positiivista virettä. Olen ihmetellyt, mikä tämä ”kohu” edes on (koska en lue kaikkia postauksia) ja kieltämättä se latistaa, kun postauksissa näkyy joidenkin bloggaajien välinen jännite. Ja juurikin siksi, että olen samaa mieltä kuin sinä: aikuisten ihmisten pitäisi pystyä selvittämään asiat muulla tavalla. Minulle lukijana netissä tapahtuva välien selvittely tai piiloviestit ja piikittely eivät myöskään ole sitä lukemisen arvoista elämän realiteettia siinä missä esimerkiksi koiranpennun sisäsiistiksi opettaminen tai vaikka hääjuhlien järjestäminen.

    Iloista mieltä ja hyvää vappupäivää kaikille!

   • Noora kirjoitti:

    Sama, itsekin ihan alusta saakka mukana ja juttujen taso ja sisältö on mennyt laidasta laitaan 🙂 Samaa mieltä Jonnan kanssa! 🙂

 2. mjai kirjoitti:

  No onhan se vähän ristiriitaista että kun äiti julkaisee itsestään alusvaatekuvia nettiin, kuvat saavat vain ihailevia ja rohkaisevia kommentteja. Kun saman tekee sinkkunainen, kommentit ovatkin sitten ihan erilaisia.
  Ja sehän on se yleinen tapa nostaa paikan ilmapiiriä ottaa sieltä joku silmätikuksi ja sylkeä hänen päälleen, jolloinka kaikille muille tulee fiilis hyvästä joukkohengestä. Ainakin näin tapahtuu usein työyhteisöissä. Valitettavasti

  • Noora kirjoitti:

   Tottakai on, mutta en usko, että kukaan täällä on suoraan ja tarkoituksella kenestäkään tietystä henkilöstä puhunut pahaa.

 3. Ellu kirjoitti:

  Mun mielestä tää portaali on huikeen hyvä ja ihanaa kuin monipuolisia aiheita täällä on!?
  Kummastuttaa tää kuohunta,jokaisella on vapaus olla lukematta jos ei löydy itteesä kiinnostavaa!

 4. Hannelore Sutinen kirjoitti:

  Mun mielestä tää on ollut mukava ja monipuolinen paikka. Kausittain tulee lueskeltua kirjoituksia, kommentoi ei juuri koskaan. Valitettavasti muutamat blogit ovat jääneet viime aikoina syrjään. Skippaan suosiolla kaikki lapsi jutut (vaikka mullakin on lapsia) mutta mua ei kiinnosta miten jonkun lapsi syö ja nukkuu, en ehkä oo kyseisten blogien kohderyhmää. Muutoin kyllä tykkään tästä paikkana, sellaista mukavaa luettavaa silloin kun ei ole muuta puuhaa 🙂

  • V kirjoitti:

   Komppaan tätä kommenttia. Jos en ole kiinnostunut vauvoista tai koiranpennuista niin mä jätän ne jutut lukematta. En koe sitä ongelmaksi, sillä eihän kaikki voi tykätä kaikesta.
   mä haluaisin tietää tässä casessa myös että onko tätä Pauliinaa oikeasti henkilökohtaisesti kiusattu tai sheimattu vai onko hän ottanut jonkun provosoivamman tekstin henkilökohtaisesti ja kokenut sen vain niin häntä kohtaan kirjoitetuksi että on pahoittanut mielensä. Puhumallahan ne asiat selviää!

   • Noora kirjoitti:

    Sitä minäkin olen mieltä, että asiat yleensä selviää puhumalla 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Kiva kuulla, että tykkäät meidän portaalin sisällöstä 🙂

 5. Tiina kirjoitti:

  Kyllä nykyään joutuu etsimään jos kaipaa treeni ym vinkkejä.. eli kyllä olen samaa mieltä että portaalin nimin alkaa olla harhaanjohtava.. ja ylipäänsä paasataan mielipidepostauksia jolla haetaan klikkauksia. Samaa mieltä että uudelle treeniportaalille olisi tilausta ja tiukkalinja bloggareista jos elämäntilanne muuttuu ja jutut muuttuu niin portaalin vaihto.

  • Noora kirjoitti:

   Niin, no jos tosiaan ihan pelkkiä treenivinkkejä hakee, niin sitten tämä ei ole oikea portaali siihen tarkoitukseen. Niitäkin tästä portaalista löytyy mutta löytyy myös paljon muuta sisältöä 🙂

 6. Lode kirjoitti:

  On kai tämä maailma (etenkin somessa) menny ihan hulluksi 😀
  Ihmisillä on selvästikin liikaa vapaa-aikaa, kun ehtii tyhjästä pahoittaa mielensä. Ei enää muisteta sitä, että jokaisella on edelleen mielipiteen vapaus ja myös vapaus valita, missä ja mitä lukee. Jos joku ei kiinnosta, niin ei lue. Yksinkertaista!

  • Noora kirjoitti:

   Jep, ihan yleisestikin tuntuu, että ihmiset pahoittaa mielensä milloin mistäkin. 🙂

 7. Jess kirjoitti:

  Omaan tapaani kuuluu vain sivuuttaa ne aiheet, jotka eivät kiinnosta. Mutta ymmärrän sinänsä jos paikalle osuu uusi lukija ja ehkä nimestä Fitfashion muodostaa tietynlaisen mielikuvan (ainakin itse muodostan) mitä portaalissa on ja sitten eteen tumpsahtaakin useita einiinfitpostauksia. Toisaalta taas kuten sanoin jo alussa, ne kirjoitukset voi vaan ohittaa.

  Sitten itse tuohon kuohuntaan..
  En ole pitänyt tästä tavasta, jolla vastineita on kirjoitettu alkuperäiseen postaukseen. Mielestäni tilanne on todella kurja ja näin lukijan näkökulmasta on tyhmää kun etusivu täyttyy erilaisista vastineista ja hyökkäyksistä kirjoittajia kohtaan. Tulee sellainen lapsellinen fiilis tästä hommasta. Osa kirjoituksista on mielestäni ollut ihan ala-arvoisiakin ja suoraa vittuilua. Harmi, että aikuiset ihmiset ja yleensä naiset tätä harrastavat. Lähinnä on tullut fiilis, että jos kiusaamista ei ole ollut niin nyt ainakin siltä tuntuu kun joitakin tekstejä lukee.

  Kiusaaminen on tosi vakava asia ja siihen tulisi puuttua, fiksuinta olisi ollut hoitaa asia portaalin ulkopuolella eikä sotkea tähän muita mukaan. Toisaalta taas kiusaaminen kun on niin vakava asia on se myös tärkeää nostaa tapetille, joten sinänsä ymmärrän miksi Patu kirjoitti asiasta tänne. Kaksipiippuinen juttu.

  Miksi joku kokee, että on kiusattu? Joku syyhän siihen on, jotakin on tapahtunut mutta mitä? Se ei sitten taas kuulu meille lukijoille. Toivoisin vain, ettei tätä asiaa enää ruodittaisi täällä vaan keskityttäisiin siihen Fittiin ja Fashioniin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *