Hae
Mansikkapilvi

MIKSI AVICIIN KUOLEMA KOLAHTI NIIN LUJAA?

Huippu DJ:n Aviciin kuolemasta on nyt reilu viikko aikaa. Ensimmäinen fiilis tästä uutisesta oli, että okei, kuollut. Ei tuntunut missään. Kaikki supertähdet kuolee ennenaikaisesti, se jotenkin kuuluu siihen hommaan. On päihteitä ja muita ongelmia. Kuitenkin huomasin, että tuo asia jäi vaivaamaan kovasti mieltä. Aviciin kuolin iltana selasin paljon Instagramia. Tuolla tähden ystävät ja kollegat jakoivat surunvalitteluja ja muistojaan Timistä. Kaikki puhuivat siitä, miten ystävällinen ja reilu tyyppi Tim Bergling oli aina ollut. Ujo, mutta aina niin ystävällinen.

Blogia pidempään seuranneet tietää, että rakastan edm:ää. Olen kuunnellut paljon myös Aviciita, koskaan en tosin keikalla ole ollut, mieheni sen sijaan on ollut kolmella Aviciin keikalla. Tosiaan, tuo kuolema kosketti loppujen lopuksi tosi kovaa. Olemme kuunnelleet koko viikon Aviciin musiikkia, olemme katsoneet dokumentin ja puhuneet tästä miehestä usein tämän viikon aikana.

Nyt minulla on noussut mieleen kysymys, että miksi tämä kuolema kolahti niin kovaa minuun? Enhän minä edes tuntenut tätä miestä, en ole koskaan edes nähnyt. Olen vain kuunnellut musiikkia ja fiilistellyt herran taitoja. Ennen kuin kukaan muuten tulee sanomaan, että DJ:n hommalla ei ole mitään tekemistä musiikillisuuden kanssa, niin voitte katsoa Aviciin dokumentin Netflixistä. Sitä kautta saatte vähän kuvaa miehen taidoista. Avicii oli siitä harvinainen DJ, että hän teki biisinsä alusta alkaen täysin itse. Valitsi laulajat biiseihin, sanoitti biisit, sävelsi ja tuotti ne. Hän oli todella lahjakas artisti.

Dokumentti oli todella hyvä ja nyt kun tietää kuinka miehen elämä päättyy, on dokumentti entistäkin koskettavampi. Timin luonne ja persoona on herkkä, haavoittuva ja mies kuvailee itseään introvertiksi. Hän ahdistui keikoilla, eikä hän saanut niistä mitään nautintoa pitkään aikaan. Ne oli vaan pakkopullaa, jotka lisäsivät valtavasti miehen kokemaa stressiä ja ahdistusta.

Dokumentin myötä näkee sen, että näin pystyi olettamaan, että Timin elämä päättyy, oman käden kautta. Kaikki oli vaan niin liikaa sille hauraalle sielulle. Hauraan perustan päälle rakennettiin hetkessä valtavan menestynyt tähti. Sitä ne perustukset ei vaan pystyneet kannattelemaan. Timin elämään mahtui vaikka mitä ja oli hän hakenut apua, että saisi keinoja selvitä tunteistaan. Niistä ei vaan löytynyt apua riittävästi.

Niin surullista.

On selvää, että mikään maailman raha tai ihmiset ympärillä ei voi tuoda ihmiselle onnea ja täydellistä elämää. Elämä voi näyttää hyvinkin täydelliselle ulospäin. On pinkkaa, Rolexi ranteessa ja ihmisiä ympärillä. Todellisuudessa Tim oli itsekin kommentoinut, että hän ei todellakaan tarvinnut niin paljoa rahaa. Hän ei tehnyt sillä mitään, sitä oli jo ihan riittävästi. Niinpä hän antoi sitä paljon hyväntekeväisyyteen. Tim halusi vain löytää rauhan, mutta sitä hän ei selvästikään koskaan löytänyt, vaikka lopetti keikkailun jo kaksi vuotta sitten. Niinpä hän ilmeisesti päätti löytää lopullisen rauhan äärimmäisen keinon kautta.

En edelleenkään tiedä miksi tämä kosketti niin lujaa. Onko Aviciin kuolema herättänyt sinussa tunteita?

Luin Instagramista lauseen joka pitää varmaan melko hyvin paikkansa Aviciin, eli Timin kohdalla;

Everybody listened to Avicii, nobody listened to Tim.

Kuvat Aviciin Instagram tililtä.

8 kommenttia

 1. Mia kirjoitti:

  Täällä sama juttu. Juuri katsoin dokkarin. Ahdistaa jostain syystä tosi kovaa. Hänet ikäänkuin ajettiin tuohon tilanteeseen jossa ainoa ulospääsy oli tämä. Niin surullista! Lepää rauhassa Tim.

  • Sari kirjoitti:

   Ihan sama juttu täällä.. Pasmat ihan sekaisin, vaikka en myöskään ollut keikallakaan koskaan ollut. Rakastin ja rakastan edelleen vain yli kaiken Aviciin musiikkia. Ja todella surullinen olen siitä, että noin suuri lahjakkuus menetettiin, eikä tuota mahtavaa musiikkia saada enää koskaan kuulla, koska ei koskaan voi tulla toista Timiä/Aviciitä. En ole pystynyt katsomaan tuota dokkaria, koska en halua lisätä ahdistustani, joten olen vain kuunnellut hänen musiikkiaan ja surkutellut itsekseni hänen järkyttävää kohtaloaan. Kuinka lyhyt, mutta merkityksellinen elämä. <3 Onneksi hänen musiikkinsa elää ikuisesti.

   • Noora kirjoitti:

    Totta, onneksi musiikki elää ikuisesti ja toivottavasti omaiset julkaisevat Aviciin tekemän viimeisimmän albumin. <3

  • Noora kirjoitti:

   Joo etenkin loppuvaiheessa kun tyyppi oli jo päättänyt lopettaa, niin ihmiset selkeästi hiillostivat häntä vielä jatkamaan. Onneksi piti päänsä.

 2. Jutta kirjoitti:

  Nuoren ihmisen poismeno on aina surullista ja jollain tapaa pysäyttävää.. Ite kyllä jouduin googlettaa kuka on Avicii ?Oli sillä yksi biisi jonka oln kuullut ja ihan ookookin vielä. Pitääpä ehkä kattoa docsu ?

  • Noora kirjoitti:

   Okei! Eihän kaikki tosiaan ole tietoisia edes kuka tämä edesmennyt herra oli 😀 Mutta joo, varmaan se ikä tekee tehtävänsä ainakin, että vaikuttaa niin kovasti.

 3. Aino kirjoitti:

  Aviciin kuolema kolahti täälläkin tosi lujasti, vaikken viime aikoina ollut häntä edes hirveesti luukuttanut. Harvemmin kenenkään julkkiksen kuolema on koskettanut niin, että oikeasti ahdistaa. Tajusin kuitenkin että Timin biisit ovat olleet läsnä aina elämässä läpi mun lähes koko nuoruuden, ylä- ja alamaissa. Hirveesti muistoja ja nostalgiaa. Tunteita. Toivottavasti Tim on nyt paremmassa paikassa.

  • Noora kirjoitti:

   Joo sama, että en tässä ihan lähiaikoina ihan hirveesti kuunnellut pelkästään Aviciita mutta paljon sitä on tullut kuunneltua. Harmittaa kyllä, että en koskaan nyt sit edes päässyt miehen keikalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *