Hae
Mansikkapilvi

OLLAKO YLIPAINOINEN JA ONNELLINEN

Vai normaalipainoinen ja onneton. Niin, sitä kannattaakin pohtia. Peruskysymys varmaan kuuluu, että mistä se hyvinvointi kaiken kaikkiaan koostuu. En todellakaan usko, että kukaan (terve) määrittää omaa hyvinvointiaan vaa’an lukemien kautta, mutta se voi kuulua siihen hyvinvoinnin palapeliin, mistä koko yleinen fiilis ja olotila koostuu.

Minä itse uskon siihen, että psyykkinen puoli on suuressa roolissa sen suhteen, että miten hyvin sä voit kokonaisvaltaisesti. Jos asiat on reilassa sun pään sisällä, sulla on energiaa myös huolehtia itsestäsi muuten. Jaksat ja haluat kiinnittää huomiota siihen miten syöt ja liikut. Olet onnellinen ja hymyilet. Jos taas psyykkinen olotila ei ole tasapainossa, ei varmasti monet muutkaan asiat ole tasapainossa. Niin se vaan taitaa suurimmaksi osaksi mennä.

Mietippä kolme tärkeintä asiaa elämässäsi. Voit listata ne ihan paperille ylös. Kirjaa tämän jälkeen asian perään numeroilla kuinka tärkeänä sitä pidät. Esimerkiksi näin:

Terveys 10

Perhe 10

Työ 7

Tämän jälkeen mietit noita samoja, itsellesi tärkeitä asioita siltä kannalta, että kuinka paljon oikeasti panostat noihin asioihin. Numeroi ne nyt jälleen arvioiden, että kuinka paljon asteikolla 1-10 panostat terveyteesi ja niin edelleen…

Terveys 7

Perhe 10

Työ 10

Jos lukemat on näissä sinulle tärkeissä asioissa samalla tasolla molemmissa kohdissa, teet asioita oikein. Panostat siis juuri niihin asioihin mitkä sinä itse koet itsellesi tärkeäksi. Kuitenkin melko usein on niin, että ihminen arvottaa esimerkiksi juuri oman yleisen terveytensä melko korkealle kun puhutaan elämän tärkeimmistä asioista, mutta kuinka paljon sitten sen terveyden eteen ollaan valmiita tekemään töitä, eli panostamaan siihen itselle tärkeään asiaan? Se ei aina täsmää sen kanssa miten tärkeänä se asia koetaan.

Hyvinvointia minulle tuo nauttia limu näissä maisemissa <3

Kun itselläni oli elämässä henkisesti raskas jakso vuosi sitten, en voinut myöskään fyysisesti hyvin. Jaksoin juuri ja juuri suoriutua päivän pakollisista askareista eli esimerkiksi työvuorosta. Työpäivä imaisi minusta kaiken sen mitä minussa oli annettavana per päivä. Loppupäiväksi sitten sulkeuduin kotiin, koska en jaksanut eikä kiinnostanut. On hullua miettiä sitä mitä koin silloin, eikä varmasti kovin moni ihminen ulkopuolelta katsoen voinut kuvitellakaan mitä koin sisälläni. En oikein jaksanut uskoa sitä itsekään. Vasta näin aikojen päästä pystyn tarkastelemaan tuota ajanjaksoa paremmin.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että ihminen ei voi eikä jaksa pitää itsestään huolta, jos psyykkinen puoli ei ole hommassa mukana. Psyykkiseen hyvinvointiin taas vaikuttaa tuhat pientä asiaa, jotka pitäisi ensin saada kuntoon, ensimmäiseksi yöunista liikkeelle lähtien. Säännöllinen elämänrytmi on tässä vahvasti mukana.

Eli jos ihminen on onnellinen hiukan ylipainoisena, mutta onneton normaalipainossa ja sen ylläpitämisessä, niin kumpiko olomuoto ihmisen pitäisi valita? Mielestäni tähän on vain yksi selkeä vastaus.

Mitä ajatuksia tämä herättää sinussa? Kumpiko sinulle on tärkeämpää; fyysinen vai henkinen hyvinvointi?

Blogitekstin kuvituksena minulle tärkeä asia asia, matkustelu ja sen tuomat kokemukset. Kuvat Syksyn Sardinian reissulta <3

3 kommenttia

  1. Johanna kirjoitti:

    Henkinen hyvinvointi tottakai, mutta hyvä fyysinen kunto ruokkii henkistä hyvinvointia. Olen ollut reilusti ylipainoinen sekä todella laiha, kummassakaan en ollut tyytyväinen. Nyt olen normaalipainoinen, en laiha enkä lihava. Pehmeyttä on, mutta suoriudun hyvin puolimaratonista. Voin syödä karkkia ja roskaruokaa toisinaan. Olen onnellinen, koska vihdoin olen löytänyt tasapainon. Mukavaa loppuviikkoa Noora 🙂

  2. terhi kirjoitti:

    Hieno tatuointi 🙂 Mitä se symboloi?

  3. Henna kirjoitti:

    Fyysinen ja henkinen hyvinvointi kulkee käsikädessä ainakin itseni kohdalla. Jos kroppa ei tunnu hyvältä, vaikuttaa se ilman muuta yleisoloon. Samoiten jos mieli on maassa, on stressaantunut ja kireä niin kroppakaan ei kestä sellaista treeniä, kuin normaalisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *