Hae
Mansikkapilvi

VAALEAT HIUKSET – UHKA VAI MAHDOLLISUUS?

Tällä kertaa blogin ottaa haltuun minun tämän hetkinen luottokampaajani Janina. Janina tuli mun elämään silloin kun mun hiuskriisi tapahtui, eli noin vuosi sitten. Tässä postauksessa Janina kertoo ajatuksiaan vaaleista hiuksista ja niiden hoitamisesta. Ihan alkuun annan Janinalle esittäytymispuheenvuoron;

”Aloitin vuonna 2012 vanhempieni opissa toiminimiyrittäjänä HiusSalonki Ykkösissä. Vuoden jälkeen päätin aloittaa parturi-kampaajan ammattitutkinnon suorittamisen oppisopimuksella, joka kesti kaksi vuotta. Näin pääsin käytännössä tekemään samaan aikaan töitä opiskelun ohessa. Äitini antoi rivien välistä ymmärtää, että ammattikoulu ei välttämättä olisi se paras vaihtoehto ja oppisopimuskoulutuksen käyneenä hän tiesi kyllä mistä puhui. Olen myös luonteeltani sellainen ihminen, että opin enemmän tekemällä, joten tämä oli minulle täydellinen oppimismuoto.
Vuodesta 2012 asti olen säännöllisesti käynyt L´oreal akatemialla koulutuksissa. Aktiivinen kursseilla käyminen ja oma innokkuus oppia, ja ottaa opetusta myös vastaan johti siihen, että pääsin kouluttajien assaritiimiin. Pitkin Suomea on siis käyty vuosien varrella värjäilemässä tukkaa näytöksiin ja koulutustilaisuuksiin. Viimeisimpänä L´oreal goes Ruka viikonlopu, jossa pääsin jelppimään myös Toni&Guyn näytösvalmisteluja. Tälläiset kokemukset ovat kasvattaneet ammatillista osaamista ja pelisilmää todella paljon.”

Vaaleat hiukset – Uhka vai Mahdollisuus

Vaaleiden hiusten värjääminen koetaan usein vaikeaksi, etenkin vaaleiden värien ylläpitäminen. Hiuksia ja ihmisiä on moneen eri lähtöön, joten pitääkin muistaa, että käsittelyt ja tuotteet, jotka ovat kaverillesi täydellisiä eivät välttämättä ole niitä sinulle. Jokaisen hiukset ovat yksilölliset. Katsomalla Googlesta tai Instagramista hakusanalla blondehair, löytyy tuolta monta eri tyylistä tukkavaihtoehtoa, vähemmästäkin menee pää sekaisin.Kun suunnittelet vaaleita hiuksia kannattaa käyttää aikaa siihen, että löytää kampaajan, joka on aidosti kiinnostunut hiusten kunnosta, sekä kertoo rehellisesti mitä ja miksi pitää tehdä, jotta saat sellaisen lopputuloksen, josta haaveilet. Mitä tummemmasta halutaan vaalea, sitä enemmän pitää varata pitkäjänteisyyttä, aikaa ja rahaa.

Sama pätee myös jo vaaleisiin hiuksiin, joista halutaan vieläkin vaaleammat. Tässä kohtaa tarkoittaa siis sitä, että vaalentamisen täytyy mennä käsi kädessä hiuksen kunnon kanssa. Hyvillä hiustuotteilla pääsee pitkälle, mutta on hyvä muistaa, että jokainen värjäyskerta vaikuttaa hiuksen rakenteeseen oli sitten käytössä mitä tahansa tuotteita

Listasin muutamia yleisimpiä asioita, joihin itse törmään usein ja, jotka saattavat aiheuttaa hämmennystä sekä ei toivottuja lopputuloksia niin asiakkaalle kuin kampaajille.

Sanasto sekä erilaiset termit erilaisille värjäystekniikoille ja lopputuloksille;

Balayage, ombre, bronde, contouring, blorange , rosegold jne.

  • etenkin balayage saattaa, johtaa ihmisiä harhaan, sillä se on vapaankäden tekniikka luonnolliselta näyttäviin lopputuloksiin, jolla korostaa omaa väriä ”raidoittaen”.
  • balayage tekniikalla ei päästä välttämättä erittäin kylmiin lopputuloksiin, (etenkin silloin, jos hiusten lähtötilanne on tumma)  SEKÄ kylmät sävyt vaativat usein erilaisen tekniikan TAI  jo valmiiksi hyvin vaalean pohjan.

Asiakkaan oma väri;

Asiakkaan kanssa keskusteltaessa on harmillista jos kampaaja ei tunnista asiakkaan oikeaa hiusten tummuutta tai ymmärrä, että sitä ei välttämättä tarvitse värjätä.

  • yleisin asia, johon asiakkaat ovat tyytymättömiä on, että tyvi on värjätty liian tummaksi, monissa tapauksissa tyveä ei olisi tarvinnut värjätä ollenkaan, sillä latvan vaalentuessa oma väri näyttää tarpeeksi syvältä ja tummalta.

Hiusten sävyttäminen sekä sävyn/värin ylläpito;

Hiusten sävyttäminen raidoituksen/vaalennusten jälkeen saattaa aiheuttaa hämmennystä. Usein unohdetaan, että mitä kylmempi sävy halutaan, sitä vaaleampi ja puhtaampi pohja tarvitaan, jotta hius ei tunnu liian tummalta sävytyksen jälkeen.

  • on myös tärkeää, että mitä kylmempiä sävyjä halutaan, täytyy myös aikaa varata enemmän, jotta lopputulos ei jää keltaiseksi.
  • jos halutaan kirkkaita ja raikkaita pastellisävyjä, vaaleanpunaista, vaaleansinistä, lilaa, mintunvihreää TARVITAAN TÄHÄN LÄHES VALKOINEN POHJA.
  • mitä kuluneemmat hiukset (paljon käsittelyjä) sitä korjaavammat hiustuotteet kannattaa olla käytössä, koska sävyttävät shampoot ja hoitoaineet tarttuvat tasaisemmin kun niiden rinnalla käytetään korjaavia hiustuotteita.
  • mitä voimakkaammin sävyttäviä tuotteita käyttää, sitä nopeammin enemmän käsitelty latva nappaa sävytettä itseensä, tehden siitä todella kylmän näköisen suhteessa tyveen.

(ei siis kannata käyttää voimakkaasti sävyttäviä tuotteita joka pesun yhteydessä, sillä jatkossa värjääminen todennäköisesti pitää tehdä vieläkin vahvemmilla aineilla, jotta tyvi ei jää liian lämpimäksi suhteessa latvaan. Näin voidaan välttää latvan puhdistuskäsittely.)

Ihmisillä on hyvin erilaisia hiuksen rakenteita, siksi myös hiustuotteita on laidasta laitaan. Ihmisillä on Suomessa keskimäärin hento hius ja se tarkoittaa myös sitä, että se kestää heikommin voimakkaita vaalennuskäsittelyjä ja näin ollen katkeaa helpommin.  Kuitenkin, meillä on keskimäärin myös aika vaalea luonnollinen väri, josta saa helpommin tehtyä puhtaita vaaleita oikeilla värjäystekniikoilla ja hyvillä värjäystuotteilla. Vaalennusvärjäyksissä pitää olla kärsivällinen ja valmis panostamaan hyviin tuotteisiin, joita hiuksesi värjännyt kampaaja suosittelee. Hyvillä tuotteilla nimittäin hiukset pysyvät helpommin käsiteltävinä ja kun kampaajasi tietää mitä tuotteita käytät, myös värjääminen on helpompaa, turvallisempaa sekä lopputulokset parempia.

Käy ihmeessä tutustumassa Kampaamo Ykkösten omaan blogiin täältä. Lisäksi voit seurata Janinan omaa portfoliota Instagramissa. Sen löydät @beautyofimagine.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *