Hae
Mansikkapilvi

PROTEIINIPITOISET KASVISPIHVIT

Kaupallinen yhteistyö: Bioteekin Elinvoima

Rakastan kasvisruokaa vaikka lihansyöjä olenkin. Ainakin itselläni kasvisruokaa valmistaessa ja sitä syödessä ongelmaksi muodostuu usein se, että kasvisruoka sisältää hyvin niukasti proteiinia. Kasvisruoka sisältää yleensä paljon kuituja ja hiilihydraatteja, mutta proteiinia siinä ei yleensä juurikaan ole.

Sain blogin kautta testiin Bioteekin Elinvoima Kasviproteiinin ja Marjajauheen. Näillä tuotteilla saa helposti tuettua jokapäiväistä hyvinvointia ja lisättyä proteiinin saantia. Ideoidessani reseptejä näistä jauheista, mieleeni tuli, että tätä kasviproteiinijauhetta haluan testata ehdottomasti kasvispihveissä. Tämän jauheen avulla saa helposti nostettua ruoan proteiinipitoisuutta.

Kasviproteiinijauhe sisältää hernettä, härkäpapua, kauralesettä ja porkkanaa. Näin se sisältää kaikki välttämättömät aminohapot ja se sopii erinomaisesti päivittäiseen käyttöön. Tuote on myös täysin vegaaninen. Tuotteet on muuten täysin Suomessa valmistettuja ja jauheet on pakattu hyvin kätevään uudelleen suljettavaan pussiin!

Marjajauhe taas on hyvänmakuinen, helppokäyttöinen ja monipuolinen marjavalmiste. Se sisältää karpaloa, karhunvatukkaa, mustikkaa, ruusunmarjaa ja tyrniä sekä omenakuitua. Marjajauheen voi sekoittaa nesteeseen tai ruoan joukkoon.

Proteiinipitoiset kasvispihvit:

Tästä määrästä sain itse 8 isohkoa kasvispihviä.

3 kananmunaa

1/2 dl  maitoa

2 hienoksi raastettua porkkanaa

n. 1dl hienonnettua purjoa

n. 1dl hienoksi raastettua juuriselleriä

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna, mutta laittaisin ehkä kuitenkin kaksi kynttä, tulee enemmän makua

8 ruokalusikallista Bioteekin Elinvoima Kasviproteiinijauhetta

1 dl vehnäjauhoa

1 teelusikka suolaa

Hiukan valkopippuria

 

Kun olet pilkkonut ja raastanut kasvikset, laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Anna valmiin pihvitaikinan turvota noin 1/2 tuntia ennen paistamista. Pihvit voi paistaa joko lettupannulla tai sitten vapaasti ihan normaalilla paistinpannulla, kuten itse tein. Pihvit kypsyvät miedolla lämmöllä paistettaessa 2-4 minuutissa / puoli, eli nämä valmistuvat nopeasti.

Pihveistä tuli ihan älyttömän hyviä ja näitä tullaan kokkailemaan meillä jatkossakin. Jopa mun mies yllättyi positiivisesti! Kaikkein parasta tässä on se, että pihveissä on nyt myös proteiinia! Nimittäin neljässä ruokalusikallisessa tätä kasvijauhetta on huimat 16,8g proteiinia! Tähän vain pihvien kaveriksi kesäaikaan uusia perunoita ja raikas salaatti. Voiko parempaa olla? 🙂

Lisää näistä Bioteekin Elinvoima sarjan tuotteista voit käydä lukemassa täältä. Tuotteita voit ostaa terveys- ja luontaistuotekaupoista sekä -osastoilta.

Kokkailetko sinä muuten kasvisruokaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *