Hae
Mansikkapilvi

PITÄÄKÖ KAIKKI JAKAA JULKISESTI?

Kun tänään avasin somen ja ajattelin selata päivän tuoreet päivitykset, en ois voinut kuvitella sitä mitä siellä näin. Ei olisi pitänyt avata somea. En osannut odottaa yhtään sitä mitä näin. Itse olen sitä mieltä, että ihan kaikkea ei aina tarvitse jakaa sosiaaliseen mediaan. Ei kaikkia perheasioita, ei kaikkia lemmikin kuvia, ei riitoja mitä käyt poikakaverin kanssa, eikä välttämättä kaikkia niitä uutisiakaan, mitä kohtaat eri sivuilla.

Tämä aamu meni nimittäin aivan pilalle tällaisen jaon vuoksi. Minä näin jotain niin hirveää, että se näky jäi minun verkkokalvoille aika pitkäksi aikaa, enkä usko, että se on sieltä lähdössä yhtään mihinkään ihan hetkeen. Ongelman tästä tekee myös se, että kun minä en halua nähdä omassa feedissäni mitään vastaavia julkaisuja. Tämä julkaisu siis koski koirien hyvinvointia ja kohtelua. Tiedän ja uskon, että aika monet tietää, että maapallo pitää sisällään vaikka minkälaista paskaa. Ihmiset on toisiaan kohtaan ihan hirveitä ja julmia, jopa niin julmia, ettei sitä tällainen tavallinen ”tervepäinen” kolmekymppinen edes tajua. Saati mitä julmuutta eläimet ympäri maailman saavat kokea. Joissain maissa eläimellä ei ole mitään arvoa ihmisen silmissä ja eläimiä kohdellaan todella järkyttävillä tavoilla.

Minä tiedän tämän kaiken ihan ilman, että siitä pitää tehdä jakoja videoiden kera esimerkiksi juuri Facebookiin. Mitä tällaisilla julkaisuilla yritetään hakea? Mitä se auttaa tällaisen eläimen kaltoinkohtelun hyväksi, että nuo videot tuolla Facebookissa leviää? Joo, tietoisuus asioista voi levitä kyllä, mutta tuskin sillä loppujen lopuksi on sen suurempaa merkitystä.

Lisäksi koen, että minulla pitää olla itselläni valta päättää se, että millaisia julkaisuja näen esimerkiksi Facebookissa. Tässäkin tapauksessa näky vain lävähti mun silmien eteen, eikä kukaan kysynyt multa, että haluatko nähdä. NO HITTO EN OLISI HALUNNUT NÄHDÄ.

Kaiken lisäksi, uutiset ja esimerkiksi Facebook on nykyään täynnä vain kaikkia ikäviä uutisia. Miksei voisi olla jotain feediä, mitä seuraamalla näkisi vain kaikkea iloisia, hyvänmielen uutisia? (no koska se maailma ei vaan pyöri sillä tavalla hyvä tyttö).

Mua ärsyttää tää maailman meno.

Mä haluaisin kuulla joskus niitä hyviä uutisia.

3 kommenttia

 1. Karita kirjoitti:

  Ollaan taidettu nähdä sama video pyörimässä facebookissa. Minäkään en olisi halunnut nähdä. Jotenkin ihmiset keskittyy liikaa kaiken negatiivisen vatvomiseen, eikä edes huomaa sitä kaikkea positiivista mitä ympärillä tapahtuu murehtiessaan maailman pahuutta. Miksi ihmisiä kiinnostaa niin paljon sen negatiivisen uutisvirran lukeminen?

  Hyvä ja ajatuksia herättävä postaus!
  <3: karitakoolla.blogspot.fi

 2. Veera kirjoitti:

  No siis niiiinpä!!!! Yksi syy siihen miksi harvoin luen uutisia netissä tai katson telkkaria, koska siellä on niin paljon pelkkää masentavaa nykyään.. Paljon toki tärkeitäkin juttuja, mutta paljon myös sellaista todella turhaa lietsontaa ja sellaista mikä saa vain pahan mielen aikaan. Kyllä mä olen ihan kartalla monessakin asiassa, mutta eniten harmittaa sellaisten juttujen lukeminen ja näkeminen, joille itse ei voi tehdä mitään tässä hetkessä. Varsinkin kun usein ne uutiset ja asiat on vain nimenomaan sitä tiedon ja asian levittämistä, mutta harvoin näkee/lukee, että kuinka itse asiaan voisi sitten vaikuttaa.

  Ja kyllä, ärsyttävää kun siihen oman nokan alle työnnetään sellaisia asioita mitä ei aina haluaisi nähdä ja siihen ei voi vaikuttaa kuin pitämällä tyyliin puhelin kiinni ja katse irti myös somesta.. ?

 3. Hakkarainen kirjoitti:

  Tiedän tunteen. Olen tietoinen, että eläinrääkkäystä tapahtuu, ja se suututtaa aivan riittämiin ilman karmeaa videomateriaaliakin. Ymmärrän, että kaiken maailman videot voivat olla levitetty valistustarkoituksessa, mutta yleensä syynä tuntuu olevan enemmänkin halu järkyttää ja saada klikkauksia.

  https://aatenarikka.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *