Hae
Mansikkapilvi

TREENAAMINEN KRAPULASSA – KANNATTAAKO?

Nyt kesäaikaan monille maistuu alkoholi ehkä talven pimeää ajanjaksoa enemmän. Muutama lasi viiniä tai siideriä maistuu joskus janoon, joskus ihan vain nautiskellen kesäilloista kavereiden kanssa. Seuraavana päivänä olo saattaa olla kohtalaisen hyvä, mutta joskus kuplivien viini-iltojen jälkeen olo voi olla myös krapulainen. Krapulasta huolimatta mielessä voi siintää ne treenit mitkä alunperin piti käydä tekemässä, ja jotka nyt uhkaavat krapulan takia jäädä tekemättä.

Monet varmasti pähkäilee sitä kannattaako krapulassa lähteä liikkumaan. Maalaisjärjellä ajateltuna voisin sanoa, että jos sulla on selkeästi mennyt sen verran monta alkoholiannosta edellisenä iltana, että olo on krapulainen seuraavana päivänä, ei treenaamaan kannata lähteä. Siihen on olemassa muutama ihan perusteltu syy, miksi ne treenit kannattaa jättää krapulaisena välistä.

Ensinnäkin alkoholi aiheuttaa elimistössä nestehukkaa. Varmasti monet ovat huomanneet sen, että vaikka kuinka tuli juotua edellisenä iltana, jano on vain yltynyt seuraavana päivänä. 😉 Alkoholi on diureetti ja poistaa nestettä elimistöstä. Liikunta haihduttaa myös nestettä elimistöstä, joten reilu nestehukka voi olla uhkana jos lähdet krapulassa urheilemaan.

Edellisenä päivänä nautiskeltu alkoholi lisäksi vähentää kropan aerobista suorituskykyä ja harjoitusvastetta, joten vaikka lähtisitkin treenaamaan, voi treeni tuntua normaalia raskaammalle ja kaiken lisäksi treeni voi olla täysin hyödytön, koska kroppa ei osaa ottaa treeniä vastaan krapulaisena.

Krapulassa monet voivat tuntea rytmihäiriötuntemuksia. Yleensä ne ovat harmittomia lisälyöntejä, jotka tulevat vaikka maatessa sohvalla. Krapulassa liikuntaa harrastaessa rytmihäiriöiden riski kasvaa ja esimerkiksi eteisvärinä, eli flimmeri voi iskeä päälle.

Juotu alkoholi hidastaa merkittävästi koordinaatiokykyä, tasapainoa, kehon hienomotoriikkaa ja reaktioaikoja, jolloin loukkaantumis- ja tapaturmariski kasvaa merkittävästi, joten krapulassa olet normaalia kömpelömpi.

Ainoa suositeltu liikuntamuoto krapulaiselle on kevyt kävely. Joten, jos sulla on krapula, voit huoletta jäädä sinne sohvan pohjalle. Korkeintaan voit käydä kävelemässä kevyeen tahtiin lähipitseriaan ja takaisin.

Oletko sinä treenannut krapulassa?

Kuvat Unsplash.com

Yksi kommentti

  1. Riksu kirjoitti:

    Ei varmaankaan tulisi ees mieleen lähteä treenaamaan ?
    Näin vuorotyöläisenä ku käy humpilla pitkästä aikaa niin voin kertoo, että se väsymys ja huono olo on niin karmeeta, että sohva on kiva paikka seurv. päivänä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *