Hae
Mansikkapilvi

KOHTI MILANOA

Se tunne kun loma lähestyy, se on on ihana. Mieli seikkailee tulevissa maisemissa ja suu maiskuttelee jo mielessään ruokia joista kohta pääsee nauttimaan. Lähden siis ystäväni kanssa lyhyelle hengähdystauolle Milanoon, ennen varsinaista kesälomaani. Lähdemme reissuun 5.7 ja tulemme takaisin 8.7, eli olemme Milanossa neljä päivää.

Tuohon neljän päivän reissuun sisältyy (todennäköisesti) huikea keikkaelämys, kun suuresti fanittamamme Beyonce ja Jay Z heittävät keikan Milanon suurella stadionilla, Stadio Giuseppe Meazzalla, joka vetää sisäänsä vaivattomasti 80 000 ihmistä. Kyseisen keikan takia me siis alunperin lähdettiin reissuun, mutta nyt en tiedä odotanko keikkaa vai itse minilomaa ystäväni kanssa enemmän.

Reissusta mielenkiintoisen tekee se, että ystäväni joka lähtee mukaan, ei ole koskaan lentänyt tai käynyt ulkomailla, siis jos ei lasketa Tallinnaa tai Tukholmaa. Mahtava lähteä neitsytmatkalaisen seuraksi hakemaan upeita ja ikimuistoisia kokemuksia tältä hänen ensimmäiseltä lomamatkalta.

Olen yrittänyt lukea blogeja ja vinkkejä netistä, että mitä kaikkea tuolla Milanon kaupungissa olisi nähtävää. Tarkoitus ei todellakaan ole tälläkään lomalla kiertää kello kaulassa pelkästään nähtävyyksiä, vaan ihan rauhassa kierrellä, katsella, aistia tunnelmaa ja nauttia paikallisesta elämän menosta. Ainut mitä tahdon ehdottomasti nähdä, on tuo Milanon ydinkeskustassa sijaitseva Duomo Di Milano, eli Milanon tuomiokirkko. Hyvät vinkit matkakohteesta on kuitenkin aina tervetulleita, joten jos sinä olet käynyt Milanossa, niin kerro ihmeessä missä meidän kannattaisi viettää aikaamme tai käydä ehdottomasti syömässä tuon neljän päivän aikana. Mietin, että ehtisimmekö käymään Como-järvellä, mutta sen reissun kanssa voi tulla kiire, sillä sunnuntain lento takaisin Suomeen lähtee jo aamupäivällä.

Ehkä vain keskitymme Milanon vilinään, katuihin, kujiin ja vietämme aikaa puistoissa, nauttien hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta.

Oletko sinä käynyt Milanossa? Mitä tykkäsit?

 

3 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Montako kummilasta sinulla on? Millä tavalla kummius on sinun elämään vaikuttanut?

 2. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Hei, ihan mahtavaa reissua Milanoon 🙂 Mä oon käynyt siellä joitain vuosia sitten ja tykkäsin todella paljon. Oon kirjoittanut muutaman postauksenkin aiheesta ja ne löydät täältä

  http://queenofeverything.fitfashion.fi/2014/06/04/milano-osa-1/
  http://queenofeverything.fitfashion.fi/2014/06/05/matkakertomus-milano-osa-2/

  Mun suositukset on shoppailu Corso Buenos Airesilla ja La Rinascentessa mistä ostin suurimman osan ostoksistani. Käynti Galleria Vittorio Emanuele II hengailemassa ja ehdottomasti Duomo di Milanossa ja KATOLLE. Muuten sitten vain yleistä fiilistelyä ja hengailua, viiniä ja hyvää ruokaa. Siinä sitä riittääkin 🙂

 3. Elina kirjoitti:

  Olin Milanossa puoli vuotta yliopistovaihdossa, ja ai että ihana paikka ? suosittelen käymään edes kerran aperitivolla, joka on siis juoman hinnalla (10-15€) syö niin paljon kuin jaksat -buffet. Esimerkiksi bhangrabar ja duomo dal arco della pacen vieressä tai maya naviglilla on loistavia aperitivopaikkoja! Muuten suosittelen käymään parco sempione puistossa keskustan lähellä, jonka toisessa päässä tämä arco della pace kaarikin sijaitsee, tietty itse duomolla ja sen katolla ihailemassa maisemia (jonottamiseen kannattaa varata aikaa), katujen kiertelyä brerassa, paikallisten tavoin pussikaljalle Colonne nimisten raunioiden juurelle ja navigli joelle syömään ja juomaan!! Lyhyt matka on myös lake gardalle ja comolle tosiaan jos aikaa jää! Mutta milanostakin löytyy kyllä tekemistä noin lyhyelle lomalle 🙂 nauttikaa!! Mutta varautukaa, että Milanossa aika useat ihmiset on töykeitä esim roomalaisiin verrattuna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *