Hae
Mansikkapilvi

CASHLESS – FESTIVAALIEN PELASTUS

Senhän nyt tietää kaikki, että jos jossain uudistetaan toimintamalleja, ensimmäinen reaktio ihmisillä on negatiivinen ja vastustava. Tämä pätee työyhteisöihin ja tähän juttuun liittyen massatapahtumiin. Kun ollaan totuttu tiettyyn tapaan tehdä asiat, joskus vaikka vuosienkin ajan, voidaan helposti kuvitella, että uusi tyyli on väistämättä huonompi ja valtavan paljon monimutkaisempi ainakin.

Tänä vuonna suuri tapahtuma Suomessa, joka uudistaa toimintaansa on Weekend Festival. Kolmipäiväinen tapahtuma muuttuu käteisestä vapaaksi, ja ottaa käyttöönsä cashless rannekkeet. Mutta hei hetkinen, eihän mikään voi toimia jos käteisestä luovutaan, vai voiko sittenkin?

Kyseinen toimintamalli on ollut pitkään jo maailmalla käytössä erilaisissa tapahtumissa. Itselläni on kokemusta näistä rannekkeista parin vuoden takaa Kroatian Ultra Music Festivaaleilta. Siellä tapahtumaan saapuessa lippu vaihdettiin rannekkeeksi ja tämän jälkeen siihen pystyi lataamaan rahaa kortilta tai käteisellä. Jos tiedossa on useamman päivän tapahtuma, kuten Weekend Festival tulee olemaan, on ehdottaman järkevää ladata rannekkeeseen rahaa sen verran, että se riittää jokaiselle päivälle.

Siitä ei nimittäin ole pelkoa etteikö sitä käyttämättä jäänyttä rahaa saisi takaisin itselleen, mutta kerron siitä tuonnempana. Eli turvallisuutensa lisäksi (kuinka moni on hukannut festivaaleille kukkaron huutaa hep? HEP!), se on myös asiointia nopeuttava ja helpottava väline. Kun lataat rahaa etukäteen rannekkeelle, pääset heti käyttämään ranneketta kun saavut alueelle. Eli sun ei tarvitse alkaa heti jonottamaan rahanlatauspisteelle, jos vain siis toimit ajoissa. Toki, voit ladata rannekkeelle myös rahaa alueelta, jos ehdit käyttämään rannekkeelle lataamasi rahat loppuun ennen festivaalin päättymistä, tai jos et halua välttämättä ladata etukäteen ollenkaan rahaa. Rahan lataaminen etukäteen onnistuu My Weekend tililtä, ja siitä saat lisätietoa täältä. Etkä siis tarvitse tapahtumaan useampaa eri ranneketta, vaan tämä cashless-ranneke toimii myös sun festivaalirannekkeena.

Mun mielestä tää cashless- ranneke on todella hyvä juttu! Kukkarosta on festivaaleilla aina hirvee huoli. Jokaisen ostoksen jälkeen saa olla tarkistamassa, että laitoinko mä sen kortin takaisin kukkaroon ja missä se koko kukkaro edes on. Sit saa levitellä koko laukun sisällön maahan, että löytää sen kukkaron jostain sieltä laukun pohjalta, jos löytää. Cashless- rannekkeen avulla tää huolehtiminen jää pois, rannekehan on sun ranteessa koko festivaalien ajan. Toki rannekkeesta kannattaa nyt pitää hyvää huolta, mutta ranneketta onkin hankalampi lähteä kenenkään ryöstämään, sillä rannekkeen poistaminen ranteesta onnistuu vain rikkomalla koko ranneke ja tämän jälkeenhän ranneke ei tietenkään kelpaa enää maksuvälineenä.

Ja tosiaan, jos lataat rannekkeelle reilummin rahaa, etkä käytä kaikkea lataamasi rahaa festivaalin aikana, on sulla mahdollisuus tapahtuman jälkeen saada rahat takaisin, kunhan summa on vain yli 5€. Palautuslomake rahojen palauttamiseen julkaistaan 30.08.2018 osoitteessa www.wknd.fi. Lomakkeella kysytään nimesi, pankkiyhteystietosi ja maksurannekkeesi tunnistenumero. Saat palautuksen tilillesi 1-4 viikon kuluessa.

Helppoa siis kuin heinän teko! Mä olen menossa tänä vuonna tsekkaamaan festivaalien uuden alueen ja tän cashless rannekkeen toiminnan. Onko teitä muita tulossa? 🙂

Onko teillä jo kokemusta tällaisesta rannekkeesta?

4 kommenttia

 1. Emzi- http://emmelemzi.com kirjoitti:

  Kuulostaa kyllä todella kätevältä ja turvalliselta 😀

 2. Miia kirjoitti:

  Normaali käytäntö taitaa olla myös, että rahan palautuksesta pitää maksaa euron lisämaksu ja neljän viikon odotteluaika tuntuu aika pitkältä. Pääsen itte testaamaan hommaa Tikkurila festareilla ja hauska kokeilla miten se toimii 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Joo voi olla. Mun mielestä se on kuitenkin ok, koska tavallaan pankkipalvelusta kyse. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *