Hae
Mansikkapilvi

MILANO EI JÄTTÄNYT KYLMÄKSI

Kuten monet teistä varmaan huomasivatkin Instagramin puolelta, olin viime viikolla pyörähtämässä Milanossa. Tässä postauksessa kerron vähän omia mielipiteitäni kyseisestä kaupunkilomakohteesta. Itsehän tutustuin etukäteen eri blogien kautta Milanoon ja sain siitä ehkä jollain tapaa aika negatiivisen vaikutelman. Monissa blogeissa puhuttiin sitä, miten siinä kaupungissa ei ole tunnelmaa ja fiilikseksi jää kylmä ja kolkko. Asiakaspalveluakin haukuttiin.

Tällä kertaa aloitimme reissun yöpymällä Helsinki-Vantaan lentokenttä hotellissa nimeltä Airport Hotel Bonus Inn. Aikainen aamulento (kello 8.00) ei houkuttanut, ja halusimme maksimoida lomafiiliksen. Kun yöpyy lähellä lentokenttää, voi rauhassa nukkua lentoa edeltävän yön ja mikä parasta, tähän meidän hotellimme palveluun kuuluu kuljetus lentokentälle. Sanoimme vaan illalla respaan, että lentomme lähtee kahdeksan aikaan ja meidät buukattiin bussin kyytiin joka tuli hakemaan 5.35 suoraan hotellimme oven edestä. Airport Hotel Bonus Inn on kyllä suosittelemisen arvoinen paikka. Hotellihuone oli siisti ja tilava. Huoneessamme oli jopa pieni keittiönurkkaus. Lisäksi pääsimme saunomaan illalla hotellin saunaan ja olipa meille lämmitetty poreallaskin. Ai että! Illalla kävimme ennen nukkumaan menoa syömässä hotellin ravintolassa maukkaat hampurilaiset. Jatkossa tulen kyllä varaamaan aina hotellin ennen aamulentoja. Ei ole mitään järkeä lähteä ajamaan aamuyöllä lentokentälle, kun homman voi järjestää myös tällä tavoinkin!

Olimme itse siis Milanossa torstaista sunnuntaihin ja pakko kyllä sanoa, että itseni tämä kaupunki yllätti iloisesti. Me saimme hyvää asiakaspalvelua, joskin ajoittain se ei ollut mitenkään ylitsepursuavan iloista, mutta sellaista mihin suomalainen on kotimaassaankin tottunut, ei siis koettu sitä mitenkään negatiivisena asiana. Kaiken lisäksi kaupunki oli äärettömän kaunis ja täynnä kaikkea nähtävää. Puhuttiin mun kaverin kanssa siitä, että kaupunki voi tuntua tylsältä jos siellä jää pyörimään vain Duomon seudulle. Varmasti itsellämmekin olisi ihan eri fiilis tästä kaupungista jos oltaisiin kuljettu vain ja ainoastaan tuolla Duomon alueella, eli siellä missä ne kaikki kaupat pääosin sijaitsee.

Me sen sijaan kuljettiin ympäri kaupunkia. Me ostettiin heti loman toisena päivänä 48h tunnin lippu, jolla päästiin kulkemaan metroilla, raitiovaunuilla ja busseilla niin paljon kuin suinkin vain ehdittiin. Hintaa tällaiselle lipulle tuli 8,5€. Meidän hotelli oli n. 30 minuutin raitiovaunumatkan päässä tuolta Duomon aukiolta. Käytiin kahtena päivänä piipahtamassa Duomolla ja muuten kierreltiinkin sitten ihan muualla.

Kaikkein ihastuttavin paikka oli ehdottomasti Parco Sempione, eli suuri puistoalue Milanossa. Puisto oli valtavan kokoinen, vehreä ja täynnä vaikka mitä nähtävää. Tänne meidän oli tarkoitus tulla piknikille, mutta ei sitten maltettu kuitenkaan, koska haluttiin nähdä enemmän Milanoa. Käytiin kuitenkin tuon puiston toisessa päässä olevalla linnoituksella, katseltiin puiston lammessa uiskentelevia kilpikonnia ja suuria kaloja, mitkä tuossa kirkkaassa lammessa näkyivät hyvin. Puistossa kulki useita teitä ja me kävelimmekin tuon puiston halki, sen toisessa päässä olevan suuren kaaren luokse, joka toimii porttina tähän puistoon. Kaari muistuttaa ulkonäöltään paljon Riemukaarta.  Kaari on rakennettu marmorista ja se on todella vaikuttavan näköinen. Eli jos suuntaat Milanoon, suosittelen ehdottomasti tätä puistoa ja Arco della Pacen luona vierailua.

Ruoka oli tällä Italian reissulla huomattavasti parempaa ja edullisempaa kuin viime syksynä vieraillessamme Sardiniassa. Muistin vinkit joita sain kun valitin, että annoskoot olivat Sardiniassa pieniä. Italiassa on tarkoitus ottaa useampaa ruokalajia ja maistella vähän kaikkea yhdellä aterialla. Noh, menimme ensimmäisenä iltana syömään pieneen ravintolaan, jonka isäntä ei juurikaan puhunut englantia. Yritimme kysyä annoskokoja, mutta emme saaneet mitään vastausta. Päättelin annosten olevan pieniä, sillä esimerkiksi pitsat maksoivat 5€ ja pastat olivat 5-7€. Päätettiin sitten ottaa alkupalaksi pastaa ja pääruoaksi pitsaa. Voittekin varmaan jo kuvitella mitä tästä seurasi. Saimme valtavan kokoiset annokset pastaa alkuruoaksi, jonka juuri ja juuri jaksoimme syödä. Osa piti kuitenkin siis jättää syömättä, koska olihan meille vielä tulossa se pääruoka, eli ison pitsalautasen kokoinen pitsa. Voin sanoa, että maha oli kyllä täynnä tämän aterioinnin jälkeen. Kun menimme maksamaan, hintaa taisi tulla pasta-pitsa-viini-vesi annokselle yhdelle henkilölle n. 13-15€, eli ei todellakaan kallista.

Tällä reissulla sain syödä myös maailman parhaimman pitsan mitä olen koskaan syönyt. Tuolla Parco Sempionen suunnalla oli ravintola nimeltään Pizza Ok, joka tarjoili tuon Riemukaaren maisemissa huikean hyvää pitsaa. Pitsa oli ohutpohjainen ja täytettä oli juuri sopivasti. Pitsa oli lisäksi valtavan kokoinen. Se ei mahtunut lautaselle ensinnäkään, vaan suurin osa reunoista makasi pöydällä. Tässä ravintolassa pitsa, vesipullo, ja Aperol Spirtz kustansi näköaloineen 19€, joka ei sekään ollut kallis. Ajattelin, että tuolla alueella olisi voinut olla kalliimpaakin.

Italiassa on kahdet alennusmyynnit vuodessa, kesällä ja talvella ja me satuimme paikalla kesäalennusmyynnin aikaan, itseasiassa alennusmyynnit alkoivat 7.7 eli lauantaina. Kaikissa liikkeissä oli suuria alennuksia, joissa myytiin kesän ja kevään mallistoja pois. Itse ostin muutaman vaatekappaleen, eikä itseasiassa mikään niistä tainnut olla edes alennusmyynnissä.

Meidän reissun päämäärä oli perjantain Beyoncen ja hänen miehensä Jay Z:n konsertti San Siron stadionilla. Liikkuminen alueelle sujui kätevästi metrolla, sillä se vei ihan stadionille saakka. Koko loman ajan sääennustukset enteili ukkosta tai pientä sadekuuroa ja se hetki kun taivas päätti revetä oli juuri ennen Beyoncen showta. Keikan oli määrä alkaa 20.30, mutta se päästiin aloittamaan vasta vähän kello 21 jälkeen, sillä vettä tuli lavalle todella paljon, koska mitään katetta ei tuolla lavan alueella ollut. Me siellä katsomossa pysyimme kuivina, sillä katsomo oli hienosti katettu. Permannolla olleet tyypit kyllä kastuivat viimeisen päälle.

Kun screeneille pamahti alkutekstit ja musiikki alkoi soida ja itse Queen B asteli lavalle, multa karkasi ihan spontaani itku. Koskaan en ole itkenyt millään keikalla, mutta nyt on sekin sitten koettu, ja itseasiassa kahteen kertaan tuon keikan aikana. Keikka eteni hienosti. Koko shown taustalla oli Beyoncen ja hänen miehensä rakkaustarina, joka on sisältänyt ylä-ja alamäkiä, pettämistä, lapsia ja ihan niitä samoja ongelmia kuin kenen tahansa parisuhteessa voi olla. Lopputulema oli se, että rakkaus voittaa.

U P E A A!

Tähän loppuun suosittelen jokaista reissulaista, missä tahansa päin maailmaa sitten matkaattekaan, että vierailkaa näissä paikallisissa marketeissa, missä siis paikalliset itse käyvät ostamassa ruokansa. Meidän hotellin lähellä oli hypermarketti ja voi, että mä oisin voinut jäädä asumaan sinne! Siellä kaikki oli tuoretta ja kaikki se mitä voidaan tehdä paikan päällä, oli tehty paikan päällä!

Eli Milanon reissusta tällä kokemuksella mitä itse koettiin, annan arvosanaksi kiitettävän. Mä tykkäsin! Ihana Milano!

 

2 kommenttia

  1. Heli kirjoitti:

    Kiva lukea näin positiivinen matkakokemus. Oken lähdössä itse kesällä Milanoon ja lukenut juurikin vain melko negatiivisia kommenteja.

    • mansikkapilvi kirjoitti:

      Milano oli ihana 🙂 Kunhan ei jää pyörimään vaan keskusta-alueelle 🙂 Itsekin luin paljon negatiivisia kokemuksia Milanosta, mutta meidät se yllätti positiivisesti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *