Hae
Mansikkapilvi

KESÄRUOKA ON HELPPOA JA HYVÄÄ!

Meidän talouden ruokaympyrä koostuu arkena aika pitkälle jauhelihasta, kanasta, riisistä, perunasta ja pastasta. Lisäksi luonnollisesti kasvikset löytää tiensä myös meidän lautaselle. Jostain syystä en koskaan kyllästy jauhelihaan, vaikka sitä meillä syödäänkin varmasti suurimmaksi osaksi proteiinin lähteenä. Yleensä me paistetaan jauheliha ja tehdään pulipataa, eli makaroonia ja jauhelihaa sekaisin.

Kesällä ruokaan tulee panostettua hiukan enemmän. Tai en mä tiedä voiko sanoa, että ruokaan panostetaan, koska eihän se ole sen ihmeellisempää. Valmistaminen vain on erilaista, koska tulee grillattua niin paljon. Tämän vuoksi kesällä tulee syötyä broileria paljon enemmän kuin talvella. Nimittäin paistinpannulla paistetut broilerin fileet ei oikein tahdo minulle enää maistua, mutta grillattuna broileri on todella hyvää.

Vuosi sitten kun muutimme omaan rivitaloon, ostimme heti ensimmäisenä grillin. Sellaisen ihan tavallisen halvahkon kaasugrillin. Tänä vuonna startattuamme grillikauden jo alkukeväästä huomattiin se, että tarvitsemme meille uuden grillin. Me grillataan niin paljon ja niin usein, että tämä entinen grilli ei enää palvellut meidän tarpeitamme. Niinpä alkoi uuden grillin metsästys.

Mies sai tässä asiassa olla tirehtööri. Mä en ymmärrä noista tehoista tai muistakaan grillin saloista mitään, joten luotan mieheen tässä asiassa. Kriteereinä oli, että grillissä piti olla tehoja enemmän ja enemmän pinta-alaa grillaamista varten kuin vanhassa grillissämme.

Löysimme Grillikauppa sivuston ja tuollapa riittikin sitten valikoimaa. Mies löysi sieltä sitten meille sopivan grillin. Hiukan isomman, tehokkaamman ja monipuolisemman kuin edellinen oli. Nyt tässä meidän uudessa grillissä voi keittää perunatkin samalla. Grilli toimii kaasulla ja siinä on useampi poltin. Jopa minä osaan käyttää tätä meidän grilliä 🙂 Ja on muuten tehokas. Entisessä grillissä lämpöjen piti olla ihan kaakossa koko ajan ja sen seurauksena aloitettiin grillaaminen vanhasta tottumuksesta sitten tällä uudellakin. No makkarathan vähän sitten kärtsäsi. Sanoin miehelle, että ehkä tässä grillissä voi jopa vähän säätää näitä lämpöjä 😀

Me rakastetaan grillata kanaa, tietysti makkaraa ja etenkin kasviksia ja täytettyjä herkkusieniä. Kun me aletaan syömään, meidän terassin pöytä on niin täynnä kaikkea, että voisi luulla, että syöjiä on enemmänkin kuin vaan me kaksi. Tosin grillataan myös silloin tällöin meidän kavereiden kanssa. Se on kivaa 🙂

Kuuluuko grillaaminen sun kesään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *