Hae
Mansikkapilvi

JOSKUS VOI MENNÄ HELPOIMMAN KAUTTA

Näillä helteillä ei juuri ylimääräisiä jaksa eikä kannata touhuta. Kuitenkin joistain asioista pitää pitää huoli myös kesäaikaan ja meillä yksi sellainen asia on kodin siisteys. Koirallisena perheenä meidän kotiin kertyy ja kulkeutuu hiekkaa, pölyä ja roskia huomattavia määriä. Imurin saa kaivaa esille joka päivä, joskus kaksikin kertaa päivässä, esimerkiksi kevätaikaan.

Tai sanotaanko näin, että sai kaivaa esille. Meidän perheen hallitus, eli minä ja mieheni päätettiin hankkia keväällä meidän perheeseen pienen pieni siivooja, jonka palkkio on pieni. Me ei vaan enää jaksettu sitä imuri rumbaa, ja kaiken lisäksi lattiat oli täynnä sellaista mikrohiekkaa, jota ei kunnolla saanut imuroitua lattialta, ei ainakaan meidän imurilla. Jalkapohjiin ne kyllä tarttui suihkun jälkeen.

Meidän uusin perheenjäsen on ilostuttanut meidän kotia ja meitä jo muutaman kuukauden ajan, eli puhun kokemuksella. Me siis hommattiin meille robotti-imuri. Tässä vaiheessa voin todeta sen, että miksi emme ole hankkineet tätä jo aiemmin. Tiedättekö sen tunteen kun tulet siistiin kotiin vaikka töistä. Me nimittäin tiedämme. Meidän robotti-imuri on ajastettava. Me ollaan ajastettu meidän robotti toimimaan aina kello 12.00. Eli meidän robo lähtee töihin aina tuohon aikaan, oli pyhä tai arki. Imuri tekee töitä tunnin tai kaksi ja palaa itse tämän jälkeen omaan latauspisteeseen täyttämään akkunsa.

Meidän robo-imuri on malliltaan iRobot Roomba 895. Se on tarkoitettu toimimaan noin 80 neliöiseen tilaan, eli on juuri sopiva meidän reiluun 70 neliön kotiimme. Imurin mukana tulee myös virtuaalimajakka, jolla voi rajata esimerkiksi jonkun huoneen sellaiseksi, että imuri ei sinne mene. Laittaa vain majakan huoneen oviaukon reunaan ja robotti osaa olla menemättä tuohon huoneeseen. Toimii tosi hyvin rajaamaan vaikka eläimen ruokakupit.

Lisäksi tässä mallissa on mahdollista hyödyntää mobiilisovellusta, jonka avulla robotin voi ajastaa siivoamaan. Sovellus ilmoittaa myös jos imurin säiliö on täynnä, tai jos imuri on jäänyt jonnekkin jumiin. Lisäksi mobiilisovellus kertoo kun työ on valmis.

Robotti tekee töitä meillä siis joka päivä, ja joka päivä se ilmoittaa, että säiliö on täynnä. Sitä hiekan ja pölyn määrää ei voi käsittää. Joka päivä siis tyhjennetään tuo säiliö ja sitä ryönää kertyy paljon! Katsokaa vaikka!

Nämä pölyt ja hiekat on siis yhden siivouskerran tulosta.

Tämä robo pääsee kynnysten yli ja osaa varoa portaita. Robo pääsee kulkemaan meidän sohvan alle ja se siivoaa vaivattomasti myös makuuhuoneessa sängyn alta. Myös matot tulevat hyvin imuroitua. Meidän tehtäväksi jää enää imuroida noin kerran kahteen viikkoon sellaiset paikat johon robo ei pääse, esimerkiksi kaiuttimien taukset.

Koti pysyy oikeasti nyt siistinä. Meillä ei ole enää seinän vieruksissa pölypalloja ja Lukan mustia karvoja. Meillä ei ole hiekkaa edes eteisen lattioilla. Meillä on siistit lattiat.

iRobot Roomba 895 on tällä hetkellä tarjouksessa Kotirobo-sivustolla. Tällä hetkellä sen saa hintaan 599,90€ (norm. hinta 699,90€). Sivustolta löytyy myös muita robotti-imureita halvemmista hintaluokista.

Tärkeää robotti-imuria valitessa on miettiä, että tulee valittua oikeanlainen imuri omiin tarpeisiin. Päätökseen valinnasta vaikuttavat esimerkiksi se, että robotti-imureja löytyy laajalla hintahaarukalla, eli paljonko olet valmis maksamaan ja kuinka isoon tilaan imuria ollaan hankkimassa. Jokaiselle varmasti löytyy sopiva ja valinnan apuna voi käyttää vaikka tätä ostajan opasta.

Meidän perhe on ollut tähän hankintaan todella tyytyväinen. Onko robotti-imurit teidän perheessä tuttuja?

Yksi kommentti

  1. Nimetön kirjoitti:

    Kuulostaa kätevältä! Oletteko ostaneet tämän vai saaneet tältä yhteistyökumppanilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *