Hae
Mansikkapilvi

SE TUNNE KUN…

Varmasti useampi meistä sanoo mielessään ainakin silloin tällöin nää sanat: Se tunne kun.. Yleensä nuo sanat liittyy jotenkin johonkin hauskaan tai vähemmän hauskaan tilanteeseen. Voitte uskoa kun sanon, että töissä näitä tilanteita tulee useinkin eteen. Mielessäni, ja joskus kyllä ihan ääneenkin nauran näille tilanteille.

Vaikka olenkin itse nyt kesälomalla aion hetkiseksi palata työasioiden äärelle.

Se tunne, kun olet jo vähän myöhässä töistä ja työpaikan pukkarilla huomaat, että työavaimet on jääneet kotiin. Lukkojen takana on tietenkin työkengät, työvaatteet ja kaikki lätkät ja kortit millä pystyt kulkemaan työpaikallasi. Pitikin sattua ja just tänään.

Se tunne kun töissä joku ojentaa sulle käteen virtsapullon, eikä sulla ole hanskoja kädessä. Yrität ottaa  pullon kahden sormen väliin ja mietit jo valmiiksi kuinka monta kertaa peset kädet kunhan pääset laskemaan tuon pullon käsistäsi. Itselläni pitää olla aina hanskat kädessä myös silloin, kun käsittelen puhtaita virtsapulloja. Ei vaan pysty koskemaan niihin 😀

Tähän liittyen tuleekin mieleen juttu opiskeluajoilta. Muistan kuinka opettaja koulussa kertoi, että jos decossa pestäisiin kahvikuppi vaikka eritteisen alusastian jälkeen, se kahvikuppi olisi oikein puhdas ja voisit juoda siitä vaikka sumpit. Se tunne kun (mietit edes, että) joku tarjoaisi sulle kahvit deco-puhtaasta kahvikupista. Jäis muuten juomatta.

Se tunne kun mietit sitä hetkeä jos joskus joutuisit sairaalaan hoidettavaksi. Mietit, että missä pystyisit nukkumaan tai missä kävisit vessassa, kun tiedät mitä kaikkea missäkin on tapahtunut.

Se tunne kun ohjaat osastolle saapuvan uuden potilaan huoneeseen, johon joku on juuri kuollut. Tottahan se on, että sairaaloihin kuolee ihmisiä. On rajua miettiä, että  huoneessa juuri kuoli ihminen ja jo kohta sinne otetaan uusi ihminen sisään. Onneksi seinät eivät osaa puhua.

Sairaanhoitajan työssä joutuu kohtaamaan kaikenlaisia eritteitä, ja on täysin inhimillistä sanoa, että ei ole kiva olla tekemissä ulosteen kanssa yhtään sen enempää kuin on pakko. Se tunne kun, lääkäri määrää sun potilaalta otettavaksi ulostenäytteet. Tiedät mitä pääset lusikoimaan… Jonkunhan se on sekin työ tehtävä.

Monet hoitajista varmasti tietää sen tunteen kun olet jäämässä pitkille vapaille tai jopa lomalle ja viimeinen työvuoro onnen vapaita on kaoottinen. Ihan samalla tavalla kävi itselleni ennen kesälomalle jäämistä. Aamuvuoro oli superkiireinen. Se tunne kun oot jäämässä lomalle ja teet viimeistä työvuoroa.

Se tunne kun palaat kesälomalta töihin ja olet unohtanut kaikki salasanat. Silloin tietää nollanneensa työasiat loman aikana mielestään.

Oletko sä joskus töissäsi kohdannut tilanteen.. Se tunne kun…? Kerro siitä kommenttiboksiin!

6 kommenttia

 1. Riitta kirjoitti:

  Se tunne kun oot just kylvettänyt potilaan ja sitten kun kuivaat jalkoja, niin potilas piereskelee niin että ilmavirta osuu poskiin.

  Tai se tunne, kun potilas suihkun jälkeen pierasee ja mukana lentää lattialle asti vähän enemmänkin tavaraa.

  Se tunne, kun potilaan housussa on varalta joku ohkanen tena ja sitten tuleekin ripuli housuun. Ja kun se ripulitena jää potilaan pöntölle istuessa sopivasti jalkojen alle ja ripulit lentää lattialle, rollaattorille jne. sen lisäksi, että potilas on reisista varpaisiin siinä ripulissa. (Tämä tapahtui hyvin vasta.)

  Ja ettei vaan toista osapuolta mietittäisi, niin se tunne kun psykiatrian potilaalla on tilanne päällä ja itellä iskee aivan armoton kakkahätä. Kun siitä ei oikein pääsis lähtemään ja kun on vaan pakko päästä.

  Oishan näitä.

  • Noora kirjoitti:

   voi eiiii 😀 😀 😀 😀 tiedän niin ton pierujutun. Joku aika sitten vedin henkosen suoraan tuoretta pierua. Tän jälkeen mietin, että voishan sitä muutakin työkseen tehdä 😀 😀 😀 😀

 2. Jenna kirjoitti:

  Se tunne, kun oot tehny viimeset kaks viikkoa pelkkää iltavuoroa ja välissä on yksi aamu… Toivotat kaikille aamu 8 alkaen hyvää illanjatkoa, tajuat asian vasta vuoron lopussa kun viimein joku kysyy et onko nyt jo ilta. 😀
  Se tunne, kun netti ei taas pelaa ja pitäisi päästä kirjaamaan.
  Se tunne, kun kaikki asiat menee päin sitä itseään vuoron aikana, ja käyt minitauon vessassa/varastossa jne. kiroamassa kaiken vedät syvään henkeä ja poistut sieltä hymy naamalla.
  Se tunne, kun saat positiivista palautetta omaisilta.

 3. Sanna kirjoitti:

  Se tunne kun mietit mikä helvetin aivopieru oli opiskella sairaanhoitajaksi ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *