Hae
Mansikkapilvi

MIKÄ TÄMÄ VÄSYMYS ON?

Olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut teille väsymyksestä jota olen kokenut. Silloin sitä kesti pitkään ja se oli lamaannuttavaa ja vei ilon elämästä. Silloin jaksoin käydä tekemässä työni, mutta muuta en päivän aikana saanutkaan aikaiseksi.

Nyt olen siis kesäloman jälkeen palannut töihin. Olen ollut töissä kaksi päivää ja olen jo ihan poikki. Siis oikeasti väsynyt. Ensimmäinen päivä töissä loman jälkeen ja mietin, että onko tää aina ollut näin hankalaa palata loman jälkeen töihin. Toinen päivä loman jälkeen töissä ja mietin, että miten voisin vähentää töitä ja pystyisinkö oikeasti. Pärjäisinkö rahallisesti.

Tänään kotiin tultuani nukahdin sohvalle kesken kaiken, kun miehen kanssa maksoimme vuosi sitten Sardiniassa saamaamme sakkoa, kun pysäköimme vuokra-automme väärään paikkaan. Heräsin hetken päästä sohvalta, kuola poskella aivan kuoleman väsyneenä. Piristyin sitten hetkellisesti, lähdin Lukan kanssa ulkoilemaan ja jo lenkin loppupuolella väsymys alkoi painamaan jälleen silmiä. Onneksi huomenna on iltavuoro ja saa nukkua.

Onko olemassa diagnoosia tälle väsymykselle joka iskee heti loman jälkeen? Eikös minun nyt pitäisi olla kaikkein kovimmassa terässä, kun olen vaan levännyt kolme viikkoa. Vai tarvitsisinko mä vieläkin pidemmän loman, vai eikö loma kotiympyröissä palauta ollenkaan? Pitäisikö aina lähteä pois kotoa, että voisi tuntea olevansa lomalla ja, että pystyisi oikeasti lepäämään?

Vai onko mulla vaan asennevamma?

ONKO SIELLÄ MUITA LOMAN JÄLKEEN TYÖHÖN PALANNEITA KIPUILIJOITA?

11 kommenttia

 1. tyttönen kirjoitti:

  Mulla tuollainen väsymys oli merkki raskaudesta..! 😉

 2. Terhi kirjoitti:

  Itellä ainakin työtahti iski täysillä tainnuttaen päin pläsiä loman jälkeen. Eka viikko meni just samoin ku sulla, joka työpäivän jälkeen olin valmis painuun yöunille suunnilleen saman tien.

  Nyt on kolmas viikko menossa loman jälkeen ja pikkuhiljaa alkaa kroppa ja pää taas tottuun tähän tahtiin.

  Me oltiin reissuissa melkein koko ajan, eli mulla sillä ei ollu merkitystä, miten tai missä loman vietti.
  Kai se työ vaan on niin eri tavalla kuormittavaa sekä henkisesti että fyysisesti, kuin lomalla leppostelu.

  Tsemppiä syksyyn, kyllä se siitä helpottaa ajan myötä! Nautitaan raikkaista ulkoilukeleistä ja heitellään vitskuja naamaan. 🙂

  (p.s. alan ammattilaisena toki huomaatkin, jos väsy ei hellitäkään ja tarvii tutkia tarkemmin 🙂 )

  • Noora kirjoitti:

   Ehkä se on vaan sitä, kun on saanut kolme viikkoa nukkua ja herätä omaan tahtiin ja yhtäkkiä heräät kellon soittoon 5.30, että kroppa ei halua pysyä mukana. Tsemppii sinnekin syksyyn 🙂

 3. Elina kirjoitti:

  Itsellä oli loman jälkeen ihan samanlaista väsymystä. Helpotti onneksi viikossa 🙂
  Toki jos jatkuu pidempään niin verikokeille! Tuollaista kovaa väsymystä jos jatkuu pitkään niin voi kyseessä olla raudanpuute mikä itsellä on muutamia vuosia sitten ollut ja silloin ainoa mikä auttoi oli rautakuuri.

  • Noora kirjoitti:

   Joo, oliskin mielenkiintoista tietää, että mitkä omat rauta-arvot on. Minkähän hintaista yksityisellä kyseiset kokeet maksaa…?

   • synlab kirjoitti:

    Itse olen käynyt synlabissa täällä jyväskylässä mittauttaa ferritiiniä ja kilppariarvoja 🙂 tosi hyvää palvelua olen aina saanut ja tulokset tulee nettiin seuraavana päivänä 🙂

    https://ct.synlab.fi/en/hinnasto/

   • PP kirjoitti:

    Miksi et pyydä työterveyden kautta?

    • Noora kirjoitti:

     Hahhah 😀 ei kuulu meidän palveluihin moiset.

     • Elina kirjoitti:

      En osaa sanoa hintoja, kun itse pääsin työterveyden kautta kokeisiin. Mutta synlabista kuullut hyviä kokemuksia ja siellä pitäisi olla ilmeisesti aika kohtuulliset hinnat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *