Hae
Mansikkapilvi

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ PULKASSA

Tosiaan, se päivä oli tänään kun koulu alkoi. Minä, Noora olen jälleen opiskelija. Saan opiskelijakortin, Kelan ateriakortin ja halvat opiskelijalounaat. Voin valita junassa opiskelija-alennuksen ja pääsen osallistumaan opiskelijarientoihin 😀 Siinä ne tärkeimmät.

No ei vais. Tuskin on paljoa aikaa opiskelijariennoissa temmeltää. Koulu onkin sitten näköjään ohjelmoitu kolmen vuoden ajalle. Ilmeisesti suurin osa kuitenkin tekee sen kahdessa vuodessa, mutta jotkut sitten nipistää entisestäänkin ja painaa sen puoleentoistavuoteen. Itse pyrin tuohon kahteen vuoteen. Mun on tarkoitus olla valmis sitten kun myös uusi sairaala Nova on valmis täällä Jyväskylässä.

Tänään perehdyttiin perusasioihin, jakaannuttiin ryhmiin, ilmottauduttiin ensimmäisille syksyn kursseille ja huomenna sitten päästään oikeasti jo miettimään opinnäytetyön aihetta. Itselläni ei varsinaisesti ole mitään valmista ideaa tai aihetta mielessä. Esimies kyllä vinkkasi, että hänellä on jokin kehittämisehdotus mielessä, jos en itse aihetta keksi. Parastahan olisi jos keksisi jonkun huikean idean, josta olisi vielä itse oikeasti kiinnostunut.

Odotan jo niin kovasti, että pääsen johonkin kehittämishommiin. Siihen mulle on nyt syttynyt palo, ihan täysiä. Haluaisin päästä edistämään ja kehittämään työntekijöiden työtyytyväisyyttä sillä, että asiat toimisi niin kuin niiden pitäisi, ettei sairaanhoitajien työpanos mene turhien asioiden selvittelyyn ja hoitamiseen. Se olisi yksi sellainen tulevaisuuden juttu.

Ensiksi kuitenkin pitää onnistuneesti suorittaa nämä opiskelut päätökseen.

Mitä te olette muuten mieltä, kannattaako opinnäytetyö tehdä yksin vai yhdessä?

9 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Siis vau, oppari-asioita jo ekana päovänä! Oon vähän järkyttynyt 😀 Vaikka se taitaa olla aika iso osa tuota YAMK-tutkintoa?

  Mutta oon tehnyt parit opparini yksin, ja jos vielä joskus kouluun hakeudun, niin todennäköisesti teen sittenkin yksin. Oon aika omanlaiseni tekijä, joissain asioissa pedantti ja joissain asioissa en jaksaisi turhia nipottaa. Pitäis joko löytyä JUST oikeanalainen tyyppi tai sitten on vaan paras tehdä omassa persoonassaan.. 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Joo, kyllä se on pääroolissa näissä opinnoissa. 🙂 Mää luulen, että alan etsii paria itselleni 😀

 2. Veera kirjoitti:

  Tein opparin kahdestaan ja yhteistyö toimi hienosti. Jos siis löytyy tyyppi kenen kanssa natsaa niin kahdestaan.

  • Noora kirjoitti:

   Joo, mäkin tein aiemman opparin kahdestaan kaverin kanssa ja ei siitä koskaan mitään yksin ois tullutkaan 😀

 3. Heini kirjoitti:

  Olen itsekin sairaanhoitaja ja viimeistelen yamk-opinntojani opparin muodossa. Ehdottomasti kannatta tehdä parin kanssa, koska saa erilaista näkemystä asiaan. Pari yleensä löytää erilaisia lähteitä sun lisäksi (hyvät lähteet nostaa opparin arvoa). Parin kanssa. voi myös keskustella työstä ja ratkoa ongelmia, yksin sitä on vaikeampi tehdä eikä opettajakaan aina ehdi auttaa.

 4. Aliisa kirjoitti:

  Itse tein opparin ja nyt gradun yksin. Siinä on puolensa ja puolensa. No, kokemusta päättötyöstä parityönä ei ole, mutta veikkan että plussana ovat kahden tekijän näkökulmat jotka voivat täydentää toisiaan, ja tietenkin ylimääräinen silmäpari tarkastelemaan tekstin sujuvuutta ja puhtautta. Töitä ei kuitenkaan voi tehdä esim. aamuyöllä, vaan myös toisen tekijän aikataulut on huomioitava. Yksin voit tehdä työtä milloin vain. Toisaalta parityö voi sopivasti ”ruoskia” tekemään työtä jos saamattomuusepidemia yllättää. Eli mikä tyyli parhaiten sopii. Vaikka itse teen mieluummin yksin, en missään nimessä pidä sitä ainoana ja oikeana vaihtoehtona 🙂

  • Noora kirjoitti:

   Joo, oon samoilla linjoilla sun kanssa ja kyllähän sitä on mukava kaksistaan pitää aivoriihiä ja inspiroida mielenkiintoisilla aihe-keskusteluilla. 🙂 Ehkä mun pitää etsiä pari 🙂

 5. Nimetön kirjoitti:

  Ei hitto, en mitenkään voi tehdä gradua parin kanssa vaikka täällä se onkin tapana, mutta koska en tunne yhtäkään opiskelutoveria muuten kuin ulkonäöltä niin ei kai kukaan nyt tuiki tuntemattoman kanssa gradua haluakaan tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *