Hae
Mansikkapilvi

VOITTAAKO TERVEYS FITNEKSEN?

Osa teistä onkin lukenut jo varmaan muista Fitfashionin blogeista, että Fitfashion blogiportaali suljetaan seuraavien kuukausien aikana. Fitfashion lakkaa siis olemasta. Itse olen blogannut tässä portaalissa sen perustamisesta lähtien. Mut kutsuttiin mukaan, kun näpräilin kirjoittaa mun blogiani blogiportaalissa joskus vuonna 2013. Ilmeisesti mun blogista tykättiin, koska se haluttiin mukaan tähän Fitfashion blogiportaaliin. Se oli iso juttu minulle tuolloin.

Nyt on kuitenkin tämän aikakauden loppu. Haikeata, kyllä. Uuden mahdollisuus, kyllä! Lopetanko bloggaamisen, en. Itse saan mahdollisuuden siirtyä muualle bloggaamaan. Haluan edelleen kirjoittaa tätä blogia, vaikka välillä tuntuu, että onko minulla tälle oikeasti aikaa. Haluaisin päivittää useamminkin, mutta etenkin nyt kun koulu alkoi, tuntuu, että jostain on karsittava ja se aika usein tuntuu olevan tämä blogi, joka sen karsimisen alle jää.

Kuitenkin tämä blogi on toiminut minulle jo vuosien ajan purkautumisväylänä. Olen jakanut tänne niin iloja kuin surujakin. Olen kertonut eroistani sekä ihastumisista. Olen jakanut matkaani bikini fitness lavalle ja olen liikkunut ja pyrkinyt liikuttamaan. Välillä olen antanut omien mielipiteiden kuulua ja se on taas jakanut teidän lukijoiden mielipiteitä. Lisäksi kerron teille työstäni ja fiiliksistä joita työ sairaanhoitajana herättää. Pääsääntöisesti blogissa on mun mielestä ollut hyvä fiilis ja täällä on saanut jutella rauhassa omia ajatuksiaan ja siitä olenkin erityisen kiitollinen. Kommenttiboksi on kaikille avoin ja toivonkin, että jatkatte aktiivisella linjalla ja kerrotte mitä ajattelette milloinkin, eikä aina tarvitse olla samaa mieltä mun kanssa asioista. Haluan kuulla myös eriäviä ajatuksia 🙂

Blogeissa on tällä hetkellä sellainen muutosvaihde päällä. Enää fitness ei ehkä ole enää se juttu mikä myy. Ennemminkin se on kokonaisvaltainen hyvinvointi ja terveys. Aamen. Se vasta onkin tärkeää; että ihminen voi hyvin. Fitness elämäntapana on loppujen lopuksi hyvin rajoittavaa. Kielletään itseltä herkut ja keskitytään vaan syömään dieetin mukaisesti ja lasketaan, että kai salitreenit täyttyy tältä viikolta. Tämän elämäntavan myötä elämästä karsiutuu usein muita tärkeitä asioita pois. Esimerkiksi satunnainen herkuttelu ystävien kanssa ja ylipäätään sosiaalinen elämä.

Olen itse jo pidemmän aikaa yrittänyt löytää tasapainon kaiken tämän arjen ja liikkumisen ja ruokavalion keskellä. Kesälomalla höllättiin miehen kanssa ruokailujen suhteen ja senpä vuoksi loman jälkeen olikin olo, että ryhtiliike on paikoillaan. Ryhtiliike sen suhteen, että ruokailurytmi ja oikeat ravintoaineet löytäisi tiensä taas meidän arkeen. On nimittäin olossa ero kuin yöllä ja päivällä jos syöt vain pääsääntöisesti hiilareita ja rasvaa, kuin jos syöt proteiineja, hyviä rasvoja ja riittävästi hiilareita. Olo on huomattavasti energisempi ja olokin sutjakampi, kun hiilarit ei saa mahaa turpoamaan joka ruokailun jälkeen. Ja kun on energiaa, niin sitten jaksaa liikkua. Positiivinen kierre.

Mutta niin. Blogit elävät murroksessa. Monet fitness bloggaajat kirjoittavat nyt enemmän siitä, mitä kaikkea se elämä pitää sisällään ja mistä muustakin tulee hyvä olo kuin vaan siitä diettaamisesta ja treeneistä. Tietty jokainen nainen varmasti silti edelleen haaveilee timmistä mahasta ja pyöreästä pyllystä, mutta se elämä ei silti pyöri pelkästään näiden asioiden ympärillä. Elämässä on paljon muutakin mikä tuo nautintoa (kuten suklaa, viini ja ystävät).

Mutta vaikka muutoksen tuulet puhaltaa, tahdon uskoa siihen, että kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen avautuu ja se tuo mukanaan jotain ihanaa ja uutta.

MITÄ MIELTÄ TE OLETTE SIITÄ, ETTÄ TÄMÄ BLOGIPORTAALI SULJETAAN? ONKO SIELLÄ LUKIJOITA, JOTKA MUISTAA MUN BLOGIN JO NOILTA BLOGGERIN AJOILTA? VAIKUTTAAKO PORTAALIN VAIHTUMINEN MUN BLOGIN SEURAAMISEEN?

5 kommenttia

 1. Tommi Hartikainen kirjoitti:

  Lyhyesti vastattuna olen seurannut blogiasi sen monipuolisuuden takia, ja seuraan jatkossakin kun saan tietää linkin mistä se löytyy.
  Mielenkiinnolla odotan jatkoa.

  • Noora kirjoitti:

   Mahtavaa ! Sun kommentit kyllä muistan, olet jutustellut täällä useinkin 🙂 Kiva, että ”muutat” mukana 🙂

 2. Maija kirjoitti:

  Vähän surku, että fitfashion lopettaa… Toisaalta, mikään ei ole yhtä varmaa kuin muutos.

  Mulla on täällä kolme suosikkibloggaajaa, joita seuraan varmasti, mihin blogineen sitten menevätkin. Sitten tulee noin kymmenkunta blogia, joihin sinunkin blogisi kuuluu, joita seuraan siinä sivussa… Rehellisesti sanoen, en tiedä, tulenko seuraamaan näitä kaikkia muuttojen jälkeen. Riippuu varmasti siitäkin, muutatteko kenties samaan suuntaan suosikkieni kanssa.

  Kiitos kuitenkin kaikesta tähän saakka!

 3. Helena kirjoitti:

  Hyvä, että fitfashion suljetaan, kun tästä on tullut lähinnä äitiysblogikeskittymä… Ei niin, että äitiydessä mitään pahaa olisi, mutta itse kaipaisin enemmän sitä fitneskuplaa. Sun blogia luen innolla, joten toivottavasti jaksat vielä kirjoitella paljon!

  • Noora kirjoitti:

   Niin, ihmisten elämissä tapahtuu muutoksia ja joskus sitten myös ne aihealueet blogeissa muuttuu samaa vauhtia. Kiva kuitenkin, että jotain luettavaa sinullekin on täällä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *