Hae
Mansikkapilvi

HUOLEHDI SIITÄ MITÄ KÄYTÄT ENITEN!

Tajusin tämän asian nimittäin itse tuossa muutama vuosi sitten. En muista olenko aiemmin kirjoittanut tästä aiheesta tänne blogiin, mutta minun mielestä aihe on tosi tärkeä meille seisomatyötä tekeville ihmisille. Meille, jotka ollaan jalkojemme päällä koko ajan. Hoitajat, ravintolatyöntekijät, kaupassa työskentelevät yms. Meitä on paljon. Siltikin näkee paljon ihmisiä, jotka ei selkeästikään ole panostaneet yhtään siihen jalkojen hyvinvointiin, vaikka se on super tärkeää. Töissä viiletetään mennä pehmeillä muovikengillä, jotka ei ole  millään tavalla turvalliset, saati tue sun jalkojen terveyttä millään tavalla.

Mä olen jo jonkin aikaa suosinut töissä jaloissani ihan kunnon tennareita. Päivitin juuri työkenkäni ja valitsin itselleni uudet työjalkineet. Valitsin rohkeasti valkoisen värin (värivalikoimaa tosin on runsaasti). Tästä pääset kurkkaamaan jalkinemallin. Erityisen tärkeää minun mielestä työkengissä on se, että ne eivät luista märällä pinnalla. Joskus, tai aika useinkin lattiat voi työmaalla olla kosteita tai ihan jopa märkiä, eikä töissä ole varaa liukastella.

Eli mun kengän malli on: Suecos – Alma

Hoitoalalla työkenkien vaatimukset ovat erittäin laajat, sillä jalat joutuvat tekemään monenlaista askelta työvuoron aikana. Jalkaterveys on yksi asia, joka ajan mittaan varmasti kostautuu, jos siitä ei huolehdi. Kaikista helpoin tapa huolehtia jalkaterveydestä on valita kunnolliset työkengät. Sellaiset jotka tukee sun jalkaa riittävästi, on ilmavat, hengittävät ja turvalliset. Täältä voit lukea lisää hoitoalalle liittyvistä jalkinevaatimuksista ja jalkaterveydestä.

Olen pitänyt nyt näitä kenkiä vajaan viikon ja voin sanoa rehellisesti, että on hyvät. Jalalla on tilaa liikkua kengässä, siis tarkoitan lähinnä varpaita. Kenkä ei ole kapea, vaan tällainen siro Suomalainen lesti menee hyvin tähän kenkään. Yksi asia mikä saa erityismaininnan on nauhat. Ne nimittäin pysyy kiinni. Mun edellisissä tennareissa sidoin kengännauhat valehtelematta 10 x vuoro, vähintään. Kengät ovat lisäksi kevyet ja askel näissä on kepeä. Ja vaikka tennarit ovat umpinaiset, niin nämä ei kyllä hiosta yhtään.

Millaiset työkengät sinulla on? Oletko miettinyt miten nykyiset työkengät voivat vaikuttaa terveyteesi tulevaisuudessa?

2 kommenttia

  1. Anni kirjoitti:

    Joudun työssäni kuljetusalalla pitämään turvakenkiä päivät pitkät. Työhön liittyy paljon kävelemistä (vaikka moni luulee että ratinpyörittelijät vaan istuvat) ja painavien taakkojen kantamista, ja askeleita kertyy päivässä lähes kymmenentuhatta. Illalla kun saa tavalliset lenkkarit jalkaan ja lähtee tarpomaan koiran kanssa lenkkiä tuntuu olo jaloissa ihan taivaalliselta, kun koko jalkapohja pääsee liikkumaan. Toki olemassa on kevyitäkin turvakenkiä, miltei lenkkarimallisia, mutta voit vaan kuvitella saako sellaisia työnantajan kustantamina, kun joo uuden hanskaparin saaminen virtttyneiden ja likaisten tilalle on monen viikon väsytystaistelun tulos. Seuraaviksi työkengiksi ostan kyllä kaikkein kevyimmät, maksoi mitä maksoi! Välillä jalkapohjat on niin juntturassa että koko ilta pitää pallon kanssa niitä availla ja pohkeita myös, ja joskus tuntuu että polvi kipuilee ainoastaan paskojen työkenkien takia.

  2. Anile kirjoitti:

    Kiitti vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *