Hae
Mansikkapilvi

LUOTETAANKO OPISKELIJOIHIN RIITTÄVÄSTI?

Mulla on nyt viimeiset viikot työssä mukana kulkenut sairaanhoitajaopiskelija. Huikea mimmi, joka tulee pääsemään elämässään vielä pitkälle. Mun mielestä sairaanhoitajaopiskelijoissa on tämän alan tulevaisuus. Vanhemmat ikäpolvet eläköityy, jolloin me nuoremmat (joihin rohkeasti itseni luokittelen) otamme enemmän sijaa työelämässä. Vanhemmilla, konkarihoitajilla on valtava tieto- ja taitomäärä, ja sieltä napsimalla niitä tiedon murusia, saa rikastettua omaakin osaamistaan.

Ajat kuitenkin muuttuu ja tietoa ja uusia tutkimustuloksia saadaan koko ajan lisää, tavat, tyylit ja työskentely muuttuu. Muutenkin terveydenhoitoala elää mielestäni jatkuvassa muutoksessa. Sitä halutaan kehittää mikä onkin äärimmäisen hyvä asia. Huomaan itse omaavani myös aika paljonkin kriittistä ajattelua; miksi teemme asiat niin kuin teemme? Mihin toiminta perustuu vai perustuuko mihinkään? Mielestäni onkin tärkeää välillä pysähtyä miettimään, että voisiko asioita tehdä toisellakin tavalla. Ei pidä aina vaan sokeasti tehdä kuten sulle vaikka edellisen vuoron hoitaja sanoo, että tee sitten näin, tai me tehdään näin koska ollaan aina tehty. Omaakin ajatustyötä tarvitaan.

Siihen liittyen vinkkaankin teille arvoisat sairaanhoitajaopiskelijat Queen Silvia Nursing Award Stipendistä. Jos sinulla on jo, tai jos sinulle tulee mieleen jokin keino, millä tavoin ikäihmisten ja muistisairaiden elämänlaatua ja hoitoa voitaisiin kehittää, jätä ihmeessä ideasi tänne. Ideasi voi nimittäin olla 6000€:n arvoinen ja saat lisäksi arvokasta kokemusta juuri sinulle räätälöidyllä harjoittelujaksolla ja samalla saat mahdollisuuden verkostoitua.

Idean ei tarvitse olla mitenkään super vaikea, vaan se voi olla jotain ihan arkista miten esimerkiksi muistisairaan elämänlaatua ihan tavallisessa arjessa voitaisiin parantaa. Stipendi jaetaan Suomessa yhdelle sairaanhoitaja opiskelijalle vuosittain.

Osaavat ammattilaiset ovat avain menestykseen, ja siksi osaavat opiskelijat ovat tärkeässä asemassa kehitettäessä tulevaisuuden hoitoa ja palvelua. Stipendin tarkoitus on edistää pysyvää ja positiivista muutosta vanhus- ja dementianhoidossa.

Haku aika on jo nyt käynnissä ja voit jättää useammankin ehdotuksen, täältä voit lukea esimerkkejä ehdotukseksi. Hakuaika päättyy 16.11.2018. Hakuportaalin sulkeuduttua tuomaristo valitsee kuusi parasta ideaa (6 finalistia), finalisteista yksi opiskelija valitaan voittajaksi. Kaikkien vuosien finalistit ja voittajat ovat osa Queen Silvia Nursing Award alumniyhteisöä. Alumniyhteisö tapaa kerran vuodessa Network Meeting tapahtumassa jolloin osallistujilla on mahdollisuus vuorovaikutteiseen kanssakäymiseen.

Täältä Queen Silviä Nursing Award sivuille!

Laitan instagram sivuilleni (jossuwow) muuten arvonnan käyntiin tämän illan aikana. Siellä arvottavana Color4Care lahjakortti!

Yksi kommentti

  1. Rebekka kirjoitti:

    Ihan totta joka sana! Missä muuten työskentelet nykyään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *