Hae
Mansikkapilvi

NÄIN VALEHTELEN NETISSÄ

Somekäyttäytyminen ja siloitellut somekuvat herättää aina aika ajoin keskustelua. Nykyajan somekäytös ja se, että someen jaetaan vain kaikki elämän hyvä, luo tahtomattaankin paineita tällaisia kuvia seuraaville ihmisille. Etenkin nuoret ja ehkä jotkut vanhemmatkin ihmiset vertaa muitten elämää ja elämäntapahtumia omaan elämään. Instagramit pursuaa vain hyviä hetkiä, hitaita aamupaloja ja aurinkolomia, rakkautta ja vaikka mitä kaikkea. Ihan varmasti näittenkin tilien takaa löytyy se kolikon toinen puoli. Sitä vaan ei jaeta useinkaan muille. Eikä välttämättä tarvitsekaan. Maailmassa on jo ihan tarpeeksi pahaa, ja joskus on vaan kiva seurata sellaisia hyvän mielen kuvia ja tilejä, joista ns. normaali arki on karsittu osittain pois.

Tässä kohtaa tarvitseekin sitten osata käyttää sitä some-lukutaitoa. Pitää osata ymmärtää juurikin tämä seikka. Instagramiin tai blogeihin jaetut hetket harvoin on se koko totuus.

Löysin Moumou:n Iinan blogista mielenkiintoisen blogihaasteen. Haluan ehdottomasti tarttua tähän ja laittaa tämän kiertoon. Sillä minäkin tavallaan valehtelen netissä!

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.
EI. En todellakaan tee elämässäni valintoja sen mukaan, että miltä ne näyttäisivät somessa. Kauniita kuvia saa kyllä luotua ”huonommissakin” olosuhteissa, kuin vain niissä kauneimmissa hotelleissa ja kahviloissa.

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.
JOSKUS KYLLÄ. Usein kun aamupalaan on aikaa panostaa tai jossain muussa hetkessä pienellä panostamisella luotua tietynlaisen tunnelman, teen sen. Mun kuvat on kuitenkin yleensä melko autenttisia.


En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.
EI. Otan kuvia myös meikittömästä naamastani.
Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.
EI. Tämä brändiasia on itselleni niin kovin vieras. Koen, että en ole luonut itsestäni mitään brändiä, joten ei mun tätä asiaa tarvii sitten miettiäkään hirveästi. Tosin voisin miettiä, että tarvitsisinko tietynlaisen brändäyksen.
Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.
EI ja KYLLÄ. Lähinnä keskityn kuvia muokatessani valotukseen ja kontrasteihin. Tavallaan tämä vaikuttaa sitten myös omaan ihon sävyyni yms., mutta en varsinaisesti muokkaa kuvia siksi, että näyttäisin kauniimmalle.
Silottelen elämääni somessa.
KYLLÄ. Monet elämän vastoinkäymiset, sairastumiset ja muun negan tahdon sulkea pois esimerkiksi instagram tililtäni. Jonkun verran avaan juttuja tänne blogiin, mutta nekin hyvin pintapuolisesti.

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.
EN. En ole katunut blogiyhteistöitäni.
Bloggaajien elämä on glamourista.
KYLLÄ ja EI. Uskon, että etenkin pääkaupunkiseudulla asuessa mahdollisuuksia osallistua erilaisiin kissanristiäisiin olisi paljonkin ja joidenkin mielestä se voi olla glamourista. Saan itsekin paljon kutsuja erilaisiin tapahtumiin ja elokuvien ensi-iltoihin, mutta kun kaikki tapahtuu aina Helsingissä, niin harvoin niihin tapahtumiin tulee lähdettyä. Joten ainakaan itseni kohdalla bloggaaminen ei ole tuonut elämääni glamouria.
Ajattelen hetket Instagram-kuvina.
JOSKUS. Kyllä, joskus tulee fiilis, että hitsi tästä sais hyvän kuvan, ja tietty hyvä kuva pitää jakaa sitten someen. Niin, ehkä en mieti, että tästä saisi hyvän instakuvan, vaan mietin, että tästä saisi hyvän KUVAN.

 
Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.
EN. Jodel? Tää oli se joku anonyymien juorupalsta? 😀 Joskus oon Googlannut nimeni. Tekin voitte tehdä sen!
Bloggaaminen ei ole oikeaa työtä.
EI. Kyllä se on oikeaa työtä. Kun blogilla on tarpeeksi seuraajia siitä voi saada palkkaa ja siitä palkasta maksetaan veroa. Blogiyhteistyöt vaatii suunnitelmallisuutta, aikaa ja työtä. Kyllä, bloggaaminen on oikea työ.

HAASTE:

  • Kerro, keneltä sait haasteen.
  • Vastaa väittämiin.
  • Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää  (ehkä sellainen, jonka olet joskus kuullut) ja vastaa myös siihen itse.
  • Lähetä haaste kolmelle muulle bloggaajalle.

MÄ HAASTAN TÄHÄN HAASTEESEEN KAIKKI BLOGGAAJAT, JOTKA TÄN LUKEE! MITÄ SÄ VALEHTELET NETISSÄ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *