Hae
Mansikkapilvi

ELÄTKÖ SÄ SUN MIEHEN RAHOILLA?

No siis, ensinnäkin noista verotustiedoista. Miksi ihmeessä ne kiinnostaa meitä Suomalaisia niin paljon, että joka ikinen iltapäivälehti ja uutissivusto niistä jaksaa jauhaa useampana päivänä julkaisun jälkeen? Miksi ne edes julkaistaan? Mua ei ikikuuna päivänä kiinnostaisi tai olis edes aikaa alkaa selaamaan toisten tuloja. Mitä se mihinkään vaikuttaa, mitä rikkaat tai köyhät tienaa? Tai naapuri tai työkaveri. Eikö pitäisi kiinnostaa eniten se, mitä itse on vuoden aikana saanut raavittua kasaan? Mut ei. Eniten kiinnostaa se, että miten toikin on voinut ansaita tuon verran.

unsplash.com

Jos joku onnistuu bisneksissään ja saa tehtyä tulosta, niin eikö se ole vaan hiton hyvä asia? Verotustietoja kytätään sen takia, että voidaan kateellisena huudella sitten jotain loukkauksia keskustelupalstoilla anonyymisti. Tai arvostella, että ei olisi sekään tyyppi kyllä ansainnut niin paljoa tuloja, tai sitten arvostellaan sitä miten voi elää tietynlaista elämää ilman kunnollisia tuloja. On varaa ostaa laukkuja sun muuta eikä ole tuloja?!

Pisti silmään Maisa Torpan kuvakommenteissa Instagramissa se miten siellä kommentoidaan kyseisen naisen melko matkustelevaa elämäntyyliä. Maisalla on mies, joka autourheilun ammattilaisena tienaa varmaankin ihan hyvin. En tiedä paljonko tienaa, mutta voisin kuvitella, että ihan hyvin. Jos Maisa lähtee reissuun, niin sehän tarkoittaa tietenkin sitä, että mies maksaa. Ei sitä, että Maisalla itsellään olisi varaa matkustaa, ei. Vaan mies maksaa. Maisahan on tällä hetkellä opiskelija, niin miten ihmeessä on varaa matkustella? No osan mielestä ei siis olekaan ja mies maksaa.

Maisa varmasti tienaa myös omaa rahaa, ihan sometähtenä olemisella, se on nykypäivänä myös työ. Maisan ei tarvitse käydä kahdeksasta neljään töissä, että hänellä olisi rahaa. Maisa tekee varmasti ison osan tilistään sosiaalisessa mediassa. Eli Maisalla on hyvin todennäköisesti omaakin taskurahaa.

Ja mitä matkusteluun tulee, olen itsekin matkustellut vaikka siihen ei varsinaisesti olisi ehkä ollut varaa. Pitää vaan priorisoida omia menoja ja seurailla tarjouksia. Kyllä muutkin kuin vaan rikkaat matkustelee.

Ja sitten toinen (vai onko tää jo kolmas) asia. Maisaa käskettiin myös välttämään matkusteluaiheisten kuvien lisäämistä omalle tililleen, kaikilla kun ei todellakaan ole vara matkustaa. Anna mun kaikki kestää. Jos noita kuvia tuolla Instagramissa tuolla asenteella katselee, en ihmettele yhtään, että ihmisille tulee ties millaisia paineita olla laihempi, rikkaampi, matkustelevampi, kauniimpi, tummempi, vaaleampi, tai muu sellainen ominaisuus mitä joku esittelee omassa somessaan ja mitä itsellään ei ehkä juuri sillä hetkellä ole.

Miksi pitää jatkuvasti vertailla itseä muihin? Ja onko se nyt niin paha asia, jos joku eläisikin enemmän kumppanin kukkarolla kuin omallaan, jos se olisi molemmille ok? Mitä mieltä?

Kuva Maisa Torpan Instagramista

3 kommenttia

 1. Tommi Hartikainen kirjoitti:

  Se on sitä julkisuuden tuomaa kakkakuormaa minkä saa näköjään kestää kun julkisuuteen naamansa tuo. On totta että monet elävät puolisonsa tuloilla oli sitten mies tai nainen mutta se julkisuus. Eipä herjata somessa työtöntä jonka puoliso käy työssä ja maksaa suurimman osan talouden menoista sehän on periaatteessa sama asia kuin näillä some ”kaunottarilla” eikö vain?

 2. mjai kirjoitti:

  Toisaalta palkasta ja rahasta puhuminen on aikamoinen tabu. Kyllä mua kiinnostaa paljo eri ihmiset erilaisissa ammateissa tienaavat. Jos rahasta puhuttaisiin avoimemmin niin ehkä nää verotietojen julkistamispäivät ei olisi niin suuria päiviä 😀

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   No sekin on totta. Ihmiset piilottelee palkkojaan, tai siis just eivät voi sanoa ääneen, että paljonko tienaa. En ymmärrä tätäkään. Mä ainakin voin puhua ääneen. Se toisi tasa-arvoa palkka-asioihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *