Hae
Mansikkapilvi

TÖRKEÄÄ VARASTAMISTA!

Mietitkö koskaan minne kuvasi voivat päätyä, kun lataat niitä vaikka Instagramiin? Itse tiedostan sen, että jotkut ihmiset tekee tätä, että esiinnytään toisen ihmisen kuvilla netissä. Esimerkiksi tiedän muutamia, joiden kuvat on Tinderissä, vaikka kuvissa näkyvä tyyppi ei oikeasti siellä todellakaan ole. Siellä on vaan toisen ihmisen kuvat ja aivan tuntematon ihminen kuvien takana.

En ole ensimmäinen enkä viimeinen kun jonkun kuvat varastetaan sosiaalisessa mediassa. Ei tämä ole itsellenikään ensimmäinen kerta, mutta tuntuu, että tätä sattuu nykyään entistä useammin. Joka kerta tämä ärsyttää todella paljon. Mun mielestä tällainen touhu on sairasta.

Millainen ihminen tekee tätä, että ottaa toisen kuvat omakseen? Mitä ihminen saavuttaa sillä, että luo tilejä sinne sun tänne feikeillä kuvilla? Jos nyt kuvitellaan vaikka, että lataat toisen ihmisen kuvia Tinderiin. Mitäs sitten teet jos haluaisit tavata jonkun kenen kanssa kirjoittelet? No et tietenkään voi tavata, koska totuus paljastuisi. Vai riittääkö tyypille vain se, että pääsee edes jonkinlaiseen kontaktiin jonkun kanssa?

 

Huomasin tässä viikko sitten, kun eräs tyyppi tykkäili Instagramissa useammasta kuvastani peräjälkeen. Menin tarkistamaan profiilin ja kappas, siellähän olen minä! Tällä kertaa kuvia oli otettu minulta runsaasti ja kuvissa näkyi myös mun kummipoika, mies ja kaveri… Eli kyse ei ole todellakaan siis enää minusta.

En tiedä, onko tämä kuvien varastaja Suomalainen vai jostain muualta, mutta silti se on väärin. Ainut mitä voin tehdä on ilmiantaa käyttäjätili Instagramissa. Ainakaan Facebookissa tämä ei johtanut yhtään mihinkään kun kerran siellä ilmiannoin tyypin joka esiintyi mun kuvilla. Siellä ne kuvat on varmasti edelleenkin, en vain pääse nyt tarkistamaan asiaa, koska en muista tyypin nimeä.

Joskus on myös käynyt niin, että löysin yrityksen, joka oli perustettu mun tiedoilla. Pääsin tietämään asiasta sen perusteella, kun satunnaiset ihmiset alkoivat soitella minulle kysellen jostain puukuormista. Arvatkaa olinko ihmeissäni ja arvatkaa olivatko nämä soittajat ihan yhtä ihmeissään kun minä olin, että anteeksi mitä kysyit!? Ankaran salapoliisityön jälkeen sain kiinni firman oikean omistajan ja soitin hänelle. Puhelimeen vastasi mies, joka säikähti selvästikin puhelua. Hän lopetti sen hyvin nopeasti, eikä vastannut enää sen jälkeen puheluihini.

Kävin puhumassa poliisilaitoksella asiasta. Siellä he vain totesivat, että ehkä puhelinfirma on antanut kahdelle eri ihmiselle saman puhelinnumeron. Sanoin, että tuskin se on asian syy, sillä myös minun silloiset osoitetiedot oli merkattu yrityksen osoitteeksi. Tilanne oli järkyttävä. En tiedä miten asia on selvinnyt, mutta jonkun ajan päästä puhelut vähenivät ja sittemmin loppuivat.

Myöskään identiteettivarkaus ei nykypäivänä ole mitenkään harvinainen. Ihmiset saattavat joutua selvittelemään tuhansien eurojen laskuja, vaikka ei itse olisikaan tilannut yhtään mitään.

ONKO SUN KUVIA VARASTETTU SOMESTA TAI ONKO SINUN HENKILÖTIETOJA KÄYTETTY VÄÄRIN?

Yksi kommentti

  1. Torey kirjoitti:

    On varastettu. Vuosia sitten ystäväni bongasi netissä toisen sivuilta kuvan minusta, jonka ystäväni oli itse minusta ottanut. Kuva hävisi siinä kohtaa, kun meistä useampi kävi asiasta kommentoimassa.

    https://naissanelioissa.wordpress.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *