Hae
Mansikkapilvi

PARISUHTEESSA TUNTEMATTOMAN KANSSA

Parisuhde on aina hyvin mielenkiintoinen asia. Parisuhteita on erilaisia. On niitä vanhanaikaisia parisuhteita, joissa on mies ja nainen ja heidän tunteensa. Sitten on parisuhteita, jotka on avoimia. Pelisäännöt luodaan yhdessä ja niillä mennään. Tämän lisäksi on iso valikoima erilaisia parisuhteita. Jokaiselle varmasti löytyy omanlaisensa tapa olla toisen ihmisen kanssa yhdessä.

Sitten on sellaisia parisuhteita, missä et lopulta tunnekaan sitä sun kumppania ollenkaan. Olet luullut, että tunnet mutta sitten paljastuukin jotain ja tajuat, että sulla ei ole hajuakaan kuka toi ihminen sun elämässä on. Kun ihminen havahtuu tällaisesta tilanteesta, niin se voi olla maata vavisuttava tilanne.

Mun elämässä on nyt tullut vastaan useita tilanteita, kun suhteessa oleva mies on elänyt kaksoiselämää kumppaninsa selän takana. Enkä nyt puhu pelkästään mistään pettämisestä, vaan näillä miehillä on ollut ihan täysin kokonaan toinen elämä tän toisen parisuhteen rinnalla, salassa.

Ensimmäisen kerran kuulin tällaisesta tilanteesta äidiltäni, kun hänen tuttavansa oli saanut selville, että miehen pitkät työmatkat Suomessa ei pitäneetkään paikkaansa, vaan työmatkat olivat matkoja sen toisen perheen luokse, toiselle puolen Suomea. Mies oli naimisissa ja isä, mutta samaan aikaan kumppani jollekin toiselle.

Seuraavan kerran kuulin tällaisesta tilanteesta mun kaverilta. Tää oli sattunut hänen hyvälle ystävälleen. En muista tarkkoja yksityiskohtia asiasta, mutta jälleen miehellä oli toinen parisuhde yhden rinnalla, ollut jo pitkään ennen kuin jäi kiinni.

Viimeisimmäksi olen kuullut tällaisesta tilanteesta tänä syksynä eräältä tutulta. Se sattui hänelle itselleen. Tässäkin tapauksessa mies oli ehtinyt elää kaksoiselämää jo pitkän tovin.

On muutamia asioita, joita minä en ymmärrä näissä tilanteissa. Ensinnäkin, miten nämä miehet voivat elää itsensä kanssa tällaista elämää? Miten he selittävät tämän itselleen, että näin on päässyt käymään? Miten he eivät jää valehtelusta kiinni, tai mene sekaisin omissa valheissaan, että mitä kenellekin on tullut puhuttua.

Toisekseen en ymmärrä, miten tällainen petetty nainen kerää itsensä kasaan ja pystyy luottamaan enää kehenkään tällaisen kokemuksen jälkeen?

Itseäni on entisessä suhteessa petetty valtavasti. Tavallaan mun ex-mies eli myös kaksoiselämää. Hänellä niitä suhteita oli vain useamman naisen kanssa peräjälkeen. Kauheinta tuossa oli se, että kun itse epäilin jotain, minä olin sitten kuitenkin se luulosairas, joka oli kehitellyt kaiken vain päässään. En sitten tietenkään itsekään luottanut itseeni, mutta en luottanut exäänikään. Mulla oli koko ajan sellainen ylimääräinen tunne, intuitio tai muu vastaava. Tiesin, että jotain hämärää tapahtuu, mutta en vain saanut asialle mitään todisteita, eikä mies myöntänyt mitään. Miten älytöntä on edes, että joudut itse etsimään asialle todisteita. Todisteita siitä, ettet ole luulosairas.

Tällainen pettämiskierre romutti mun luottamuksen aika pohjille. Mitä se olisi jos kumppani olisi elänyt toisessa suhteessa saman aikaisesti?

Mun mielestä siinä vaiheessa jos tulee olo, että haluaa enemmän muita ihmisiä kuin sitä omaa kumppania / puolisoa, pitää myös olla pokkaa erota. Se, että menee harrastamaan seksiä tai pettää edes henkisellä tasolla on järkyttävän väärin. Kumppania ei jätetä siinä vaiheessa kun ollaan oltu jo siellä vieraassa pedissä. Parisuhde laitetaan poikki jo ennen tätä.

Mut mikä siinä on niin vaikeaa? Kuitenkin ihmisiä petetään jatkuvasti. Saati sitten miten paljon kaksoiselämää eläviä ihmisiä on. Miksi on vaikeaa jättää se kumppani? Enemmän se satuttaa se pettäminen, kuin jättäminen tarpeeksi ajoissa.

 

Kuvat: Unsplash.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *