Hae
Mansikkapilvi

KUVAFIILISTELYJÄ JA MIETTEITÄ BUDAPESTISTA

Budapestista on nyt kotiuduttu. Ihanat neljä päivää lomaa takana ja olo on kuin uudesti syntyneellä. Ööö, tai hetkinen. Ei todellakaan ole. Matkustaminen on ihan hiton rankkaa. Aina loman jälkeen sitä tuntee olonsa entistäkin väsyneemmäksi. Itse etenkin kaupunkilomilla, olen käytännössä ulkona koko päivän. Liikun, katselen ja fiilistelen. Hotellille palaan aina illasta. Sehän on tosi raskasta oikeesti! Vai kuinka monesti olet aamusta iltaan saakka normaalissa arjessa ulkona raittiissa ilmassa ja liikut koko päivän? Huh hei. Ja meillä oli paluulento vielä myöhäinen iltalento, ja ajettiin vielä Helsingistä kotiin Jyväskylään yöllä eli kotona oltiin vasta neljän aikaan aamuyöllä.

Muistatte muuten varmaan kun valittelin ennen lomaa jalkaani. Loma-aamuna kun käytin koiraamme ulkona, vasen jalkapohja meni taas kipeäksi. Se oli ollut jo parempi pari päivää, mutta se jotenkin ihmeellisesti ärtyi torstaina hyvin lyhyestä aamulenkistä. Mietin, että otanko lomalle kepit mukaan, että jos se siellä Budapestissa menee siihen kuntoon mitä se oli täällä viime viikolla, niin minusta ei ole mihinkään liikkujaksi. Noh, aloin sitten tankkaamaan 800mg Buranaa kerrallaan ja sain kivun haltuun. Kipu tuntui aina aika-ajoin, mutta yllättävän vähän se häiritsi tuolla reissussa. Siis se oli käytännössä ihme! Luojan kiitos!

Mutta siihen itse lomaan sitten. Meillä paistoi koko loman ajan aurinko kirkkaalta taivaalta. Ilma ei ollut mitenkään erityisen lämmin, mutta oli ihan parasta kun ei satanut vettä. Se riitti. Etukäteen luin, että Budapestiin on sään puolesta ankeinta matkustaa marraskuussa, mutta meillä kävi tsägä. 🙂

Me syötiin loman aikana hyvää ruokaa ja juotiin hyviä viinejä. Mä puhuin englanti-suomea paikallisille ja rapsuttelin heidän koiriaan (Can I rapsuttaa sun koiraa – toimi ihan hyvin. Vastaukseksi tuli, että yes. :D) Tilasin myös vähän vahingossa 60€:n hintaisen viinipullon, kun oltiin perjantai-iltana hyvässä steikki-ravintolassa syömässä. Sommelier esitteli viinilistaa ja puhui keskihintaisista viineistä mulle. Osoitin yhtä, kysyin mieheltä, että käykö 21000 Forintin arvoinnen viini ja sain myöntävän vastauksen. Heti tilauksen jälkeen tajuttiin, että hei se on muuten 60€ 😀 Menin hetkellisesti shokkiin, että mitä mää oikein tein, mutta muu seurue sitten onneksi rauhoitteli ja mieskin oli, että kerranhan täällä nyt syödään hienosti 😀 Ja oli muuten hyvää viiniä, suosittelen Unkarilaista viiniä teillekin, ainakin tätä kyseistä. 🙂

Pienet irtiotot arjessa piristää (ja väsyttää) mukavasti. Etenkin kun Suomen ankeus alkaa yleensä ahdistaa näitä aikoja, niin nopsa visiitti jossain keskieuroopassa tuo paristoihin jälleen virtaa!

Ps. ostin tuon ihanan villakangastakin tuolta reissusta. Sekin kirpaisi kukkaroa kivasti, mutta maksoin tällä kertaa laadusta, ja onhan toi nyt ihana, vai mitä!?

4 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Justiin meinasin tulla kommentoimaan että onpas ihana takki..! 🙂

 2. Majjj kirjoitti:

  Just olin jo tulossa kysymään, että mistä oot löytänyt noin ihanan takin! Voi ei, Budapestiinkö tässä joutuu shoppaamaan!

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Mahdollisesti ihan suomestakin näitä saa, ostin takin nimittäin Mangosta 🙂 Mutta siellä Budapestissä näitä ainakin oli 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *