Hae
Mansikkapilvi

AMMATTINA SOME – MIKSI SE KERÄÄ VIHAA NIIN PALJON?

Tällä kertaa kirjoitan asiasta jälleen omasta näkökulmasta, eli oman mielipiteeni. Mun mielestä ihmisten tai asioiden vihaaminen on hukkaan heitettyä energiaa. Kun ihmiset vain oppisivat olemaan välittämättä muiden tekemisistä ja keskittyisivät vain siihen mikä tuntuu itsestä hyvälle ja tuo iloa omaan elämään, olisi monilla ihmisillä paljon helpompi olla.

Mutta kun ei. Paljon keskustelua herättää esimerkiksi eri mediavaikuttajien ruodinta pitkin poikin nettiä. Milloin kukakin lisää liikaa kuvia matkoilta. Joku taas tienaa liikaa ihan mitättömällä työn teolla ja sekös saa seuraajien verenpaineet kohoamaan. Ihmisten ulkonäkö on myös asia mikä ärsyttää. Jotkut on vaan niin kauniita, että sekin suoraan sanottuna vituttaa aivan liikaa, tai oikeastaan ne on helvetin rumia, mutta vituttaa silti.

Miksi meitä ärsyttää ja vituttaa niin paljon? Miksi me seurataan juuri niitä ihmisiä, jotka herättää eniten niitä tunteita, niin hyvässä kuin pahassa. Miksi sen yhden ärsyttävän instagrammaajan tilille pitää mennä katsomaan ne uusimmat kuvat ja vittuuntua. Tai miksi pitää käydä varta vasten lukemassa sen yhden ärsyttävän naisen blogia, eihän se kuitenkaan puhu kuin itsestään siellä.

Koska me ollaan niin hiton uteliaita. Me tehdään noita asioita, vaikka meitä ärsyttäisi ne ihan hitosti. Kai siitä jotkut saa salaista nautintoa, etenkin jos käy vielä jonkun ilkeän kommentin heittämässä kyseiselle ihmiselle (mielellään anonyymisti), niin päivän (hyvä) työ on tehty.

Somessa onkin se jännä piirre, että itsestään voi antaa ihan minkälaisen kuvan, kunhan keskittyy vain kirjoittamaan tai kuvaamaan elämäänsä tietystä näkökulmasta. Lukijoiden / seuraajien putkinäköefekti on valmis, eikä seuraajat tajua siitä välttämättä mitään. Jotkut nimittäin oikeasti ajattelee, että elämä on vain sitä mitä esimerkiksi minä bloggaajana jaan teille näkyviin.

Mutta mistä se viha kumpuaa? Onko se kateutta? Onko se sitä, että jollain on jotain mitä itsellä ei ole? Jollain on aivan erilainen työ kuin mulla itselläni, ja mua ärsyttää se kun en voi saada samaa. Kaiken lisäksi oma työ on perseestä. Tai sitten kun joku tienaa paljon enemmän kuin sinä, ja mihin se ne rahat käyttää?! Laukkuihin, upeisiin merkkivaatteisiin ja matkusteluun! Helvetin epäreilua eikä yhtään ansaittua!

Kaiken lisäksi tuo tyrkky haahka, joka värjää jatkuvasti tukkaansa, on ihan helvetin ruma! Kuka se luulee oikein olevansa. Läski se on!

Miksi ihmeessä me keskitymme tällaiseen? Miksi me emme vain ole seuraamatta ihmisiä, jotka käy hermoon? Miksi me emme seuraa vain niitä tilejä ja blogeja, jotka tuo meille hyvän mielen?

Minusta on kauheeta lukea kommentteja kenen tahansa somesta, miten jotain tyyppiä haukutaan ihan syyttä suotta, koska kahden ihmisen ajatusmaailmat eivät kohtaa. Eihän se todellakaan anna oikeutta haukkua ketään. Se on kiusaamista! Miksi jotkut meistä haluaa tieten tahtoen aiheuttaa toiselle ihmiselle pahan mielen, etenkään kun ei tunneta eikä tiedetä ihmistä oikeassa elämässä ollenkaan. Eihän kukaan (toivottavasti) mene haukkumaan kaupan kassaakaan tai verotoimiston työntekijää, että miten perseestä he on. Tosin kyllähän heistäkin jauhetaan vauva.fi palstoilla, miten hekään ei onnistu siinä mitä tekevät.

Onneksi on olemassa paljon niitä täydellisiä ihmisiä, joilla on mahdollisuus haukkua muita, koska itse on niin hyvä ja täydellinen.

Mua vastaan muuten tuli netissä tällainen ja tää on ihan tosi hauska idea, senpä takia jaan sen tänne teillekin. Fazer siis haluaa laittaa stopin vihapuheelle ja kehitti Lovebotin keskeyttämään vihapuheen. #pienipalaraukkautta

Vihapuhe ei mahdu tähän kyytiin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *