Hae
Mansikkapilvi

SYÖDÄÄNKÖ TEILLÄ KEITTOA?

Kysyin tänään Instagramin storyssä seuraajiltani, että syödäänkö teillä keittoja. Vastaukseksi sain yllättävän tuloksen. Mä ajattelin, ettei ihmiset kokkaile keittoja kotikeittiöissään, mutta tulos kertoo toista. 86% vastanneista sanoo silloin tällöin tekevänsä keittoja kotona ja loput sanoo, ettei todellakaan tee keittoja.

Meillä on nyt lähiaikoina panostettu ruokaan. Me syötiin tosi, tosi pitkään vain riisiä / makaronia ja jauhelihaa. Siis itsekin olen syönyt tuota settiä vuosia. Nyt kuitenkin meille on tullut jostain into kokkailla vähän enemmän. Ruoat meillä saattavat olla ihan perinteisiä, kuten makaronilaatikkoa tai sitten juurikin Borssikeittoa tai jotain Aasialaista, tai milloin mitäkin. Eräs kerta mies kokkasi kasvisruokaa ja minä tein kanasta makoisan kastikkeen riisin kaveriksi.

On ihanaa kun ruoat vaihtelee, ja kokkausvuorot vaihtelee! Meillä nimittäin homma toimii molemmin päin. Eli mä teen ruokaa ja mies tekee myös ruokaa ja mun mies jopa nauttii siitä, että pääsee testailemaan välillä uusia reseptejä.

Tällä kertaa minä jaan teille instagramissa kysellyn Borssikeiton reseptin.

Tarvitset isoon kattilalliseen keittoa:

 • Tuoreita punajuuria n. 500g
 • Sipulia 2kpl
 • Kaalia n. 1kg
 • Jauhelihaa 800g
 • Porkkanaa n. 200g
 • Valkosipulia muutama kynsi
 • Kasvislientä (eli vettä ja kasvisliemikuutioita), eli nestettä keittoon n. 2 litraa
 • Mustapippuria
 • Laakerinlehtiä
 • Suolaa
 • Valkoviinietikkaa pari ruokalusikkaa

Suurin homma tässä keitossa on paloitella kaikki kasvikset. Eli aloita siitä. Mitä pienempää palasta / suikaletta teet, sitä nopeammin keitto kypsyy. Kun oot pilkonnut kasvikset, (eli punajuuret, kaalin, sipulin jne…) laita ison kattilan pohjalle hiukan öljyä ja kuullota kasviksia kattilan pohjalla hetki, sillä tavalla, että ne hiukan pehmenee.

Tämän jälkeen lisää joukkoon vesi ja mausteet ja valkoviinietikka. Kun odottelet nesteen kiehumista kohtalaisella lämmöllä, ruskista jauheliha keittoa varten. Itse tykätään käyttää normaalia reseptiä enemmän lihaa, tässäkin alkuperäisreseptissä lihaa oli vain 400g, mutta tästä keitosta tulee hyvä näin, ja samalla hiukan ruokaisampi. Kun keitto kiehuu ja jauheliha on paistettu, laita se kattilaan kiehumaan kasvisten kanssa.

Keitto saa muhia kypsäksi miedosti kiehuen noin tunnin ajan.

Kun tarjoilet ruoan, lisää keiton päälle nokare ranskankermaa, ja sano ääneen; ai ettien että!

Hyvää ruokahalua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *