Hae
Mansikkapilvi

PARASTA ENNEN TAI MUUTEN VAAN VIALLINEN

Sisältää kaupallisia linkkejä

Nykyaikana ainakin itse yritän jollain tapaa omilla arkisilla valinnoilla vaikuttaa yleisesti esimerkiksi maapallon hyvinvointiin. Nimittäin vaikka tuntuu, että omilla pienillä valinnoilla ja teoilla ei ole mitään merkitystä isossa mittakaavassa, niin mä haluan ainakin ajatella, että kyllä niillä meidän valinnoilla on jotain väliä.

Mä olen ollut kaupassa töissä yli viisi vuotta. Näin noiden viiden vuoden aikana sen miten paljon kaupasta heitetään roskiin täysin käyttö – ja syömäkelpoista tavaraa. Samaan aikaan Suomessakin esimerkiksi köyhyys vaivaa ja kaikilla ei ole edes yhtä lämmintä ateriaa päivässä.

Jossain vaiheessa meidän kauppa alkoi antamaan aina iltaisin hyväntekeväisyyteen esimerkiksi paistopisteen tuotteita. Me henkilökunta emme siis niihin edelleenkään saaneet koskea saati viedä kotiimme. Joskus kaupoilla käy kömmähdyksiä ja esimerkiksi käyttötavaratuotteita tulee tilattua aivan liian suuria määriä, eikä niille ole tilaa missään varastossa. Joskus sitten aivan käyttökelpoisen tuotteen parasta ennen – päiväys lähestyy tai menee ohi ja tuote täytyy heittää roskiin, sillä sitä ei saa enää myydä. Se on aivan älytöntä touhua heittää hyvää tavaraa roskiin.

Parasta ennen päiväys ei ole sama asia kuin viimeinen käyttöpäivä. Sellaisiin tuotteisiin, jotka eivät ole mikrobiologisesti helposti pilaantuvia, merkitään parasta ennen -päiväys. Se eroaa viimeisestä käyttöpäivästä siinä suhteessa, että tuotetta voidaan myydä parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. Usein kuitenkin kaupat hävittää nuo tuotteet valikoimistaan, sillä kuka nyt kaupasta täydellä hinnalla noita välttämättä haluaisi ostaa. Ennen nämä tuotteet lähti roskikseen.

Onneksi ei enää. Nimittäin on olemassa sellaisia palveluita, jotka myy näitä parasta ennen – tuotteita, tai niitä joiden sesonkiaika on mennyt ohi tai pakkaus on tehtaalta lähtiessään jo jollain tavalla epäkelpo, joka ei siis vaikuta kuitenkaan tuotteeseen itsessään mitenkään. Vähän niin kuin käyrät tuorekurkut raakataan pois myynnistä, sillä ihmiset haluaa suoria kurkkuja.

Matsmart palvelu netissä myy näitä tuotteita vaihtuvin valikoimin. Tuotteet myydään 20-90 %:n alennuksella ja näin myös sinä voit vaikuttaa ympäristöön ruokahävikkiä vähentämällä.

Matsmartin valikoima tosiaan vaihtuu säännöllisesti sitä mukaa, kun jostain jotain uusia tuotteita valikoimiin olisi saatavilla. Me tehtiin mun miehen kanssa Smatsmartille viime viikolla tilaus ja se tuli jo heti alkuviikosta meidän lähipostiin. Alla vähän meidän tilaamia tuotteita.

Tilattiin kaikkea käyttötavarasta, ruokatarvikkeisiin ja koiran purutikkuihin. Esimerkiksi hammastahna, joka on käyttötavara ja sitä tulee ostettua aina, otimme useamman tuubin. Kokonais-summa tilaukselle jäi hitusen alle 200€, säästöä teimme 169€, verrattuna siihen jos olisimme ostaneet nuo tuotteet kaupasta normaalihinnalla. Kun tilaa yli 50€:lla saa paketin vielä kotiin ilman toimituskuluja.

Tällä hetkellä nuo ylläolevat tuotteet ovat Matsmartin valikoimassa. Esimerkiksi tuo kahvipaketti on huippu edullinen ja tarjous siitä on voimassa vain tänään. 🙂

Mun mielestä tällainen toiminta on järkevintä ikinä ja ollaan ainakin omaan tilaukseen super tyytyväisiä.

Oletko sinä kuullut tällaisesta palvelusta tai oletko jo ehtinyt testaamaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *