Hae
Mansikkapilvi

JOULUN SUOSIKKIJUOMA AIKUISEEN MAKUUN – MULLED WINE

Tänään jaan blogissani etenkin jouluun, mutta myös talveen sopivan lämpimän aikuisten juoman reseptin. Idea reseptiin lähti siitä, kun kävimme marraskuussa mieheni kanssa Budapestissa. Te ketkä olette vierailleet talviaikaan Keski-Euroopan maissa; Budapestissa tai esimerkiksi Prahassa, olette varmaan huomanneet katukauppiaat, ketkä myyvät lämmitettyä viiniä.

Me otettiin miehen kanssa kupilliset Budapestissa ja erityisesti mun mies ihastui tähän juomaan ikihyviksi, hän ei nimittäin ollut koskaan aiemmin tätä maistanut. Haluttiin sitten kotona kokeilla tätä samaa ja etsittiinkin resepti tähän juomaan. Olemme nyt kahteen otteeseen testanneet reseptiä ja ensimmäisen kerran jälkeen resepti koki jonkin verran muokkausta. Nyt olemme saaneet reseptin siihen kuntoon, että sen voi jakaa teillekin.

MULLED WINE (kahdelle)

  • Yksi pullo punaviiniä
  • Brandya 1 1/2 desilitraa
  • Vettä 1 1/2 desilitraa
  • Appelsiini
  • Tähtianista
  • Neilikka kokonaisia
  • Kanelitankoja 3-4
  • Sokeria 1 1/2 desilitraa

Viinin valinnassa ei kannata olla nirso. Paras punaviini tähän juomaan on ns. kyykkyviini, eli sieltä alimmalta hyllyltä sellainen halpa punaviini käy oikein hyvin. Makua tähän juomaan saadaan näistä muista aineksista. Myöskin Brandy voi olla sieltä halvimmasta päästä. Toki jos haluat panostaa laadukkaisiin tuotteisiin, ei siitä varmasti haittaakaan ole, mutta varsinaisesti makuun sillä ei ole vaikutusta hirmu suuresti.

Mulled Winen valmistaminen on helppoa. Kaadat kattilaan viinin, Brandyn ja muut ainekset. Juomasekoitus ei saa kiehua, mutta sen pitää hautua noin tunnin ajan miedolla lämmöllä. Kun noin tunti on kulunut, tarjoilua ennen kannattaa siivilöidä lisukkeet juoman joukosta pois. Jos muuten et tykkää neilikasta, sitä ei ole välttämättä pakko laittaa ollenkaan tähän. Neilikka antaa kohtalaisen voimakkaan maun hautuessaan.

Kun olet lisännyt kaikki ainekset sekoita kauhalla muutaman kerran, jotta sokeri lähtee sulamaan kattilan pohjalta.

Juoma pitää tarjoilla höyryävän kuumana, joten juoman voi jättää kattilaan levylle, jotta se pysyy lämpimänä. Tästä määrästä riittää kahdelle pari kolme lasillista.

Ostimme lisäksi juurikin tätä juomaa varten oman tarjoiluastian, eikö olekin ihana! Tätä me tullaan nauttimaan joulun aikaan.

Ruokailun jälkeen tämä juoma käy oikein hyvin vaikka jälkiruokana. Eikun siis testaamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.