Hae
Mansikkapilvi

HYVINVOINTIA JA TERVEYTTÄ

Tammikuussa ihmiset keskittyvät usein omaan hyvinvointiin. Aloitetaan erilaisia dieettejä, elämäntapamuutoksia ja aletaan treenaamaan. Monet ihmiset alkavat keskittymään myös omaan ruokavalioon entistä tarkemmin. Se onkin hyvä, sillä laadukas ruokavalio on jokaiselle meistä hyväksi ja jo se itsessään tuo hyvää oloa meille.

On tärkeää huolehtia riittävästä ravintoaineiden saannista silloin kun se ruokavalio ei välttämättä ole täydellisessä kunnossa, mutta myös silloin kuin ollaan dieetillä (kuten monet näin uuden vuoden kunniaksi on). Itse huolehdin riittävästä ravintoaineiden saannista myös silloin kun syön monipuolisesti.

Hyvinvointi, missä se näkyy?

Oletteko huomanneet missä se hyvinvointi yleensä ensimmäisenä näkyy? Hyvinvointi näkyy usein ihossa, etenkin kasvojen ihossa. Jokainen tietää sen, että iho kuivuu, tulee näppyjä tai se kutisee, jos ruokavalio on pielessä. Jos syöt miten sattuu tai et juo riittävästi, se näkyy varmasti niin kasvojen kuin vartalon ihossa. Been there, done that.

Aloitin itse syksyllä syömään Vitabalansin Tyrni Omega – 7 + GLA kapseleita. Olen ottanut niitä nyt säännöllisesti 2 kappaletta päivässä. Mun iho on nimittäin sellainen, että se kuivuu todella herkästi, juurikin näin talviaikaan. Kesällä iho on paljon paremmassa kunnossa, koska mun iho nauttii auringosta. Kesällä se ei juurikaan kuivu, eikä esimerkiksi kasvojen ihoon tule näppyjä kuten talvella. Yritän parhaani mukaan omalla ruokavaliollani huolehtia siitä, että elimistö saisi kaiken tarvitsemansa, mutta sen lisäksi haluan varmistaa riittävät ravintoaineet sillä, että syön erilaisia lisäravinteita. Lisäravinteethan ei itsessään koskaan korvaa monipuolista ruokavaliota, joten itse käytän lisäravinteita monipuolisen ruokavalion tukena.

Näissä kapseleissa on erilaisia rasvahappoja, jotka edesauttavat ihon pysymistä terveenä.

Linolihappo ja gamma-linoleenihappo ovat solukalvon rasvahappoja, jotka ylläpitävät mm.solukalvon nestemäisyyttä. Jos rasvahappoja on liian vähän ihosoluissa, se altistaa ihon kuivumiselle. Sinkki edistää ihon pysymistä normaalina ja E-vitamiini suojaa soluja hapetusstressiltä. (Lähde)

Mun mielestä tänä talvena mun iho ei ole kuivunut samalla tavalla kuin aiempina talvina. Mulla menee, tai siis on mennyt aiempina talvina säärten iho ihan sellaiselle suomulle kun se kuivuu niin paljon. Tänä talvena tätä ongelmaa ei ole ollut.

Hyvien rasvahappojen lisäksi näissä kapseleissa on myös

 • E-vitamiinia 10 mg
 • Sinkkiä 15 mg
 • Pantoteenihappoa 4 mg

Kapselit sopivat esimerkiksi näihin ongelmiin:

 • Kuivalle ja herkälle iholle
 • Kutiavalle ja karhealle iholle
 • Atooppiselle iholle
 • Herkälle ja ärtyneelle iholle
 • Ikääntyvälle iholle
 • Auringon polttamalle iholle
 • Kuiville ja herkille limakalvoille
 • Intiimialueen limakalvoille
 • Närästyksestä kärsiville (ruoansulatuskanavan limakalvot)
 • Piilolinssejä käyttäville (silmien limakalvot)

Minä olenkin ollut tosi tyytyväinen tähän kokeiluun. Hyvinvoiva iho on aina parempi kuin kuiva ja kutiseva, vai mitä!

Tyrni Omegasta voit lukea lisää täältä!

Minkä verran te käytätte lisäravinteita vai luotatteko siihen, että monipuolinen ruokavalio riittää?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *