Hae
Mansikkapilvi

VALKOSIPULIKANAA UUNISSA

Jaoin eilen instagramissa kuvan meidän ruoasta, mitä tein kotona. Sain paljon kyselyjä tähän simppeliin uuniruokaan, joten jaan nyt reseptin teille tänne blogiin!

Tämä kanaruoka kelpuuttaa lisukkeeksi niin makaronit riisin tai ihan salaatin.

Tarvitset:

  • 4 kanan rintafilettä
  • Öljyä
  • Mausteita ja suolaa. Itse käytin paprikajauhetta, broilerimaustetta, chiliä ja ruususuolaa
  • Tuoretta valkosipulia tai valmista valkosipulimurskaa
  • Miniluumutomaatteja
  • Sipulia

Kanat laitoin uunivuokaan ja kaadoin niiden päälle öljyä. Tämän jälkeen lisäsin mausteet ilman mittailuja. Ihan reilusti saa kaikkea maustetta laittaa. Valkosipulimurskaa laitoin reilun ruokalusikallisen. Tämän jälkeen omat kädet töihin, eli hieroin ja levittelin mausteet kanan pintaan huolellisesti.

Kun kanat oli pyöritelty vuoassa mausteiden peittoon, halkaisin miniluumutomaatit ja pilkoin kaksi punasipulia. Sipulia olisin laittanut enemmänkin, mutta ei meillä ollut enempää. Tähän kävisi hyvin myös paprika pilkottuna. Kanat seisoi marinadissa noin 15 minuuttia ennen uuniin menoa. Tomaatit ja sipulin levittelin kanojen päälle vuokaan.

Laitoin kiertoilmauunin 170 asteeseen ja uunivuoan kanoineen keskitasolle. Uunista riippuen kanat valmistuu noin 35 -45 minuutissa.  Kääntelin kanat pari kertaa kypsennyksen aikana ja kun n. 40 minuuttia oli mennyt kanat olivat kypsiä.

Helppoa ja terveellistä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *