Hae
Mansikkapilvi

MITÄ HERKUTON JA KARKITON TARKOITTAA?

Olen nyt ollut herkuttomalla yli kaksi viikkoa. Vielä olisi kaksi viikkoa totaalista kieltäytymistä edessä. Olen huomannut positiivisia muutoksia niin kropassani kuin unen laadussa. Aiemmin heräilin useasti yössä ja uni tuntui todella herkältä. Havahduin mitä pienimpiinkin ääniin. Nyt olen nukkunut todella levollisesti ja oikeasti sikeästi.

Tämän lisäksi sellainen pöhötys on hävinnyt kropastani, tai oikeastaan keskivartalon alueelta.  Varmasti ylimääräisiä nesteitä on myös lähtenyt liikkeelle.

Herkuton on sujunut kohtalaisen helposti. Tähän auttaa varmasti se, että taloutemme toinen osapuoli on mukana tässä projektissa, mutta myös se, että en ole yhdistänyt tähän herkuttomuuteen muita paineita itselleni. En ole sen erikoisemmin dieetillä tai mittaile tai laske ruokiani. Ohjenuora on säännölliset ruokailut ja riittävä nesteen juonti. Jos herkkuja tekee mieli, olen syönyt pähkinöitä tai sitten omenaa / appelsiinia, jotka ovatkin erityisen hyviä tällä hetkellä. Tosin appelsiineista on tullut sitten taas näppyjä naamaan. Olen tajunnut tämän jo aikoja sitten ja ajattelin nyt kerran vielä kokeilla, ja näin on. Heti kun aloin syömään appelsiineja 1 kappaleen päivässä, on kasvoihin tullut finnejä. En tiedä mikä on se juttu sitrushedelmissä mikä saa aikaan tämän. Oletteko te huomanneet tätä samaa?

Mutta tosiaan. Minulle herkuttomuus tarkoittaa tällä hetkellä kieltäytymistä karkeista, sipseistä, suklaasta, jäätelöstä ja kaikenlaisesta suolaisesta pikaruoasta. Eli ei myöskään pizzaa tai mäkkiä. Onhan mulla mielihaluja ollut, etenkin silloin kun on ollut nälkä, mutta kun oon saanut mahan täyteen oikeaa ruokaa, häviää herkkuhimo samantien. Yleensä. Jos ei häviä, nappaan pari (neljä) palaa purkkaa suuhun.

Lauantain kunniaksi, ja sen kunniaksi, että me molemmat ollaan vapaalla yhtä aikaa näin viikonloppuna, ajateltiin panostaa aamupalaan. Laitettiin pöytään runsaasti kaikkea hyvää. Riisipiirakoista rahkaan ja granolaan. Lisäksi oli vesimelonia ja vadelmia sekä iso pannu kahvia. Join myös lasillisen tuoremehua. Tiedän sen, että sieltä tulee herkästi sokereita, vaikka itse mehuun ei olisikaan lisätty sokereita. Tuoremehut ei sinänsä ole mikään hyvä juomavaihtoehto, mutta näin harvakseltaan sallin sen mielelläni.

Siellä lukijoissa oli muitakin herkuttomalla, tai ainakin karkittomalla. Miten on mennyt? 🙂

Yksi kommentti

  1. Katjuska kirjoitti:

    Olen itsekin yrittänyt kovasti pitää taukoa kaikista herkuista (olen varsinainen sokerihiiri) onnistumatta kuitenkaan. Tiedän kokemuksesta kun joskus laihdutin miten hyvä olo tulee kun kaikki roskaruuat ym herkut jättää välistä. Nyt vain tuntuu hankalalta mutta en luovuta kyllä! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *