Hae
Mansikkapilvi

PHILIPS HUE – ÄLYKÄS VALAISTUS

Kolli taas kirjoittelee ja vaikka otsikossa viitataan vahvasti tiettyyn tuotteeseen, tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan esittely käytännöllisestä tuotteesta! Mietippä jos valot menisivät päälle automaattisesti kun tulet kotiin? Tai herätessä valot ovat syttyneet valmiiksi? Voisit ohjata valaistusta puhelimella, älykellolla tai vaikkapa puheella. Meillä on ollut yli neljä vuotta käytössä Philips Hue – valaistus, jonka käyttöönotto ei vaadi insinööri- tai sähkömiestaitoja. Käydäänpä läpi mitä tällä oikein sitten tekee arjessa.

Valaistus

Philips Hue – valaistuksella voit ohjata valoja langattomasti yksitellen tai ryhmissä puhelimeen asennettavalla sovelluksella. Sovelluksella pystyt himmentämään, muuttamaan sävyjä tai vaihtamaan lampun koko väriä. Philips Hue – tarjoaa nykyään paljon erilaisia valaisimia sisätiloihin, ulos tai voit käyttää lamppuja vanhoissa valaisimissa. Jotta leikin voi aloittaa – tarvitset aluksi sillan, joihin valaisimet yhdistetään langattomasti tai aloituspaketin, joita on valittavana useita erilaisia.

Meillä on käytössä neljä lamppua, jotka on ruuvattu olemassa oleviin valaisimiin. Yksi valo on makuuhuoneessa, yksi työhuoneessa ja kaksi kappaletta eteisessä. Näillä ollaan tähän asti pärjätty hyvin, mutta suunnitelmissa on hankkia lisää eri tarpeisiin. Normaaliin lamppuun verrattuna hinta on hieman korkeampi, mutta toisaalta näille luvataan eliniäksi noin 25 000 tuntia, joten nämä saavat olla yötä päivää päällä lähes kolme vuotta. Meillä näitä ei ole tarvinnut uusia vielä kertaakaan reilun neljän vuoden aikana, vaikka ovat jokapäiväisessä käytössä. Lisäksi lamppujen sähkönkulutus on hyvin alhainen.

Turvaa lapselle

Vaikka minulla ei ole lapsia, voisin kuvitella, että lapset jotka pelkäävät pimeää huonetta – valaisimella voisi lastenhuoneeseen säätää mukavan himmeän tai värikkään valon turvaamaan yötä. Tiettyyn kellonaikaan valo voisi sammua itsestään ja taas syttyä aamulla uudelleen kun herätys koittaa.

Herätys

Kuten edellä jo mainitsin, valaistukseen voi asettaa herätyksen. Aamulla kun herätyskello soi, valot ovat jo syttyneet päälle makuuhuoneeseen valmiiksi. Voit itse valita haluatko, että ne menevät päälle herätyksen kanssa samaan aikaan tai voit asettaa ne kirkastumaan hiljalleen kohti herätysaikaa, eli ikään kuin sarastusvalo.

Töihin lähtö

Töihin lähtiessä tiedämme, että voimme jättää huoletta Hue valot päälle, eikä niitä tarvitse erikseen sammutella. Ne on ajastettu sammumaan automaattisesti joka arkiaamu kello 9.00. Tähän on myös se syy, että koiramme Luka on hieman hemmoteltu, niin jätämme hänen takia valoja päälle, kunnes aurinko taas nousee.

Täytyy myös muistaa, että aina ei ole kätevintä kaivaa puhelinta taskusta, vaan valot voidaan edelleen tarvittaessa sammuttaa ja laittaa päälle normaalisti katkaisijasta.

Kotiintulo

Järjestelmä tunnistaa puhelimen sijainnin mukaan, koska olet saapunut lähelle kotia. Tämän tiedon perusteella ja jos aurinko on laskenut – meillä syttyy eteiseen valot automaattisesti tiettyyn kirkkauteen ja sävyyn. Tämä helpottaa usein, jos tulet kädet täynnä kantamuksia, niin ei tarvitse ensimmäisenä etsiä valokatkaisijaa.

Iltavalaistus

Iltaisin valot syttyvät himmeälle ja sävyksi on asetettu oranssiin taipuva. Tämä siksi, että yritetään välttää kirkkaita ja sinisiä valoja. Näin kerran dokumentin, jossa todettiin, että oranssilla valolla melatoniinin tuotanto lisääntyy 😀 En tiedä onko tästä ollut mitään hyötyä väsymykseen, mutta onpahan leikitty!

Nukkumaanmeno

Esimerkiksi meillä ei ole makuuhuoneessa yöpöytävaloja, joten kun menemme sänkyyn, kattovalo on himmennetty tiettyyn pisteeseen. Kun haluamme sammuttaa valot, ei tarvitse nousta sängystä katkaisijan luokse, vaan sammutamme valot puhelimella – yhdellä painalluksella kaikista huoneista. Jos et halua ottaa puhelinta edes käteen, voit esimerkiksi sanoa puhelimeen ”Hei Siri, sammuta valot” – ja valot sammuu. Laiskaa, mutta kätevää! Homma toimii yhtälailla Applen älykellolla.

Matkoilla

Viime kerralla kun oltiin reissussa, niin aseteltiin valot syttymään ja sammumaan satunnaisesti eri huoneissa tiettyyn aikaan illasta. Tämäkin ominaisuus on pelkkää hassuttelua, jolla näytetään mahdollisille varkaille, että täällä ollaan paikalla, vaikka kuistille olikin kerääntynyt tallaamatonta lunta mukavasti…

Mutta ylipäätään, jos unohdit valot päälle eikä sinulla ole automaattista ajastusta käytössä, voit sammuttaa valot myös etänä mistä päin maailmaa tahansa.

Leikittele valoilla

Hue -valoilla voi joko leikitellä tai tehostaa tunnelmaa. Hue valot voidaan synkronoida television kuvan mukaan tai voit laittaa valot elämään musiikin tahtiin. Erilaisia mahdollisuuksia ja sovelluksia on todella paljon, jotka ovat tutustumisen arvoisia!

 

Tässä esiteltynä erilaisia sävyvaihtoehtoja valaistukseen, joita Huella voit saada aikaiseksi

VOISITKO KUVITELLA PHILIPS HUE :N OMAAN KOTIISI?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.