Hae
Mansikkapilvi

MILLAISIA RUOKIA ME TEHDÄÄN KOTONA?

Saan kysymyksiä liittyen siihen, että millaista ruokaa me kotona syödään. Joku sanoi, että hän itse ei koskaan keksi mitään erityistä ja päätyy sitten lopulta aina siihen perinteiseen, eli pulipataan / makaronimössöön. Eli keitetyt makaronit ja paistetut jauhelihat sekaisin ja ketsuppia ehkä päälle.

No tota meilläkin syödään usein. Me saatetaan joskus laittaa jauhelihan joukkoon paistinpannulle miniluumutomaatin puolikkaita. Ne antaa makua ja mehukkuutta jauhelihaan. Ei haittaa vaikka ne kypsyisi ihan kypsiksi. Tän lisäksi me lisätään reilusti sipulia jauhelihan joukkoon. Sipuli on Best.

Tän lisäksi jauhelihasta meillä tehdään ihan rehellistä makaronilaatikkoa aina silloin tällöin. Viimeksi eilen. Nyt kotona ei ollut oikeaa maitoa, joten käytin Oatlyn kauramaitoa kananmunien kanssa. Yksi pussi makaroneja ja n. 800 grammaa jauhelihaa. Pääpaino laatikossa on siinä, että jauhelihaa on riittävästi.

Jauhelihasta syntyy vielä noitten lisäksi bolognesekastike. Mutti tomaattimurska on niin parasta eikä siinä ole turhia sokereita. Me ostettiin tätä Matsmartilta kolme levyllistä kotiin, koska tätä käytetään jatkuvasti meidän arjessa ja sieltä tämän sai kaikkein halvimmalla. Täältä sinäkin pääset shoppailemaan edullisesti ruokatarvikkeita kotiisi. Tuotteet vaihtuu jatkuvasti, joten kannattaa käydä tsekkaamassa tarjoukset usein. Alla vielä 5€ etukoodi ostoksiisi.

Käytä koodia: UUSIASIAKAS5 jolla saat alennusta 5€, kun tuotteiden kokonaissumma on minimissään 25 €. Etu voimassa 21-31.1 2019. Etu koskee uusia asiakkaita eikä sitä voida yhdistää muihin etukoodeihin. Max 1 per asiakas. Lisää koodi kassalla kohdassa ”Lisää alennuskoodi”. MATSMART

Jauhelihaa käytetään usein myös erilaisten keittojen proteiinin lähteenä. Mun mies on innokas kokki ja tekeekin usein meillä erilaisia keittoja. Borssikeitto on hänen tekemänä äärimmäisen herkullista!

Jos jauheliha alkaisi tympimään jostain syystä, tehdään me sitten kanaa. Kanaa meillä syödään kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin jauhelihaa. Kanasta valmistuu kanakastike tai uunikana, jonka reseptin teillekin jo jaoin täällä. Lisukkeena meillä on yleensä riisiä. Riisiä mä söisin myös jauhelihan kanssa, mutta miehelle ei uppoa riisi ja jauheliha.

Tämän lisäksi me tehdään aina silloin tällöin jotain spesiaalimpaa ruokaa. Me saatetaan käydä ostamassa meidän läheisestä palvaamosta kunnon naudan pihvit, tai sitten me tehdään tortilloja. Nekin on oikeasti kohtalaisen terveellistä ruokaa, jos täytteeksi ei valitse aurajuustoa yms majoneeseja. Me ollaan kerran syöty tässä herkuttomalla tortilloja ja tällöin täytteenä oli jauhelihaa, kurkkua, punasipulia, tomaattia ja fetajuustoa. Kastikkeena oli ihan kermaviilidippi. Ei kovin paha sisältö vai mitä?

Eli arkiruoat meillä pyörii aika pitkälle samaa kehää. Joskus herkutellaan ja tehdään jotain muuta. Ruoan lisukkeeksi me ollaan pyritty nyt tän vuoden puolella tekemään salaattia.

Eilinen iltapala mulla taas näytti tälle:

Että tällaisia ruokia meillä syödään. Ei mitään turhaa hifistelyä. Miltäs näyttää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *