Hae
Mansikkapilvi

PODCAST SUOSITUKSIA

Ulkoilen koiran kanssa tosi usein kuulokkeet korvilla, joten kulutan paljon podcasteja ja äänikirjoja. Tällä hetkellä menee taas enemmän podcasteja, koska mielenkiintoisimmat äänikirjat on kuunneltu tältä erää. Kuitenkin usein tulee tilanne, kun ei keksi mielenkiintoista uutta kuunneltavaa ja tästä syystä pyydän sua kertomaan mitä sinä kuuntelet! Tässä ovat mun podcast suositukset.

Supla

Aamulypsy

Olen kuunnellut aamulypsyä jo pitkään ja olen suuri fani! Live lähetyksistä kerkiää aamuisin kuuntelemaan vain puolen tunnin pätkän, joten pääasiassa kuuntelen ne jälkikäteen podcastina. Tämä ei sen enempää esittelyjä kaipaa, mutta pakko mainita, että aamulypsyn tiimi on toiminut aina parhaiten kolmen kimpassa. Haikeudella kuuntelin viimeistä jaksoa tällä kokoonpanolla. Toivottavasti Peris tulee sopivan mittaisen loman jälkeen takaisin Aamulypsyyn.

V- ja W-tyylillä

Juha Vuorisen ja André Wickströmin podcast, jossa huumorimieliset aiheet heiluvat laidasta laitaan. Tänä vuonna on tullut näköjään uusia jaksoja, joten täytyy ottaa taas kuunteluun.

Spotify

TED talks daily

En oikein tiedä mihin kategoriaan tämän lokeroisi, koska aihepiiri on laaja. TED:n periaate on kuitenkin, että jokaisessa jaksossa käy eri henkilö kertomassa yleisölle asiansa ja tämä on taltioitu podcastiksi. Aiheina saattaa olla esimerkiksi lääketiede, psykologia, ilmastonmuutos, ekologisuus, tekniikka, innovaatiot tai mikä tahansa ajankohtainen aihe. Yleensä puhujana on jonkun yrityksen tai järjestön edustaja. Joskus voidaan käsitellä yhden ihmisen elämää yms.

Huorapuutarha

Kahden Jyväskylässä asuvan opiskelijan tekemä podcast, joka käsittelee sarjamurhaajia. Tämä on todella koukuttava ja mielenkiintoinen podcast, jossa tarinat ovat koukuttavia sekä karmivia samaan aikaan. Tapaukset kerrotaan hyvin yksityiskohtaisesti ja taustatyöhön käytetään selkeästi paljon aikaa. Tarinoissa käytetään aina useita eri lähteitä, kuten kirjoja, poliisiraportteja, dokumentteja, lehtiartikkeleita ja käydään myös läpi nettisalapoliisien teoriat läpi. Pääasiassa käsitellään ulkomailla tapahtuvia murhia, mutta mahtuu sinne pari kotimaistakin. Mun mielestä yksi mieleenpainuvimmista tarinoista on tässä!

btw, Huorapuutarha siirtyy Spotifysta RadioPlay sovellukseen josta en olekaan aikasemmin kuullut.

 

Puikoissa oli tällä kertaa taas Kolli. Tule kertomaan, mitä podcasteja sinä kuuntelet tai mitä muita sovelluksia on olemassa podcastien kuunteluun?

 

2 kommenttia

  1. Mk87 kirjoitti:

    Jos tykkäsit huorapuutarhasta niin suosittelen Jäljillä-podcastia. Käsittelee suomalaisia ja ulkomaisia rikoksia, taustatyö on tehty perusteellisesti ja jaksot ovat kutkuttavan jännittäviä. Mun ehdoton lemppari-podcast. Löytyy sekä Soundcloudista että Spotifystä.

    • mansikkapilvi kirjoitti:

      Kiitos! Huomasinkin tämän juuri ennen postausta, mutta en ottanu puheeksi koska en ollut tutustunut siihen. Mutta nyt on 10 jaksoa takana ja suositus tälle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *