Hae
Mansikkapilvi

MITÄ MUUTOKSIA 4 VIIKON HERKUTTOMUUDELLA? + paino paljastus

Neljä viikkoa syömättä karkkeja, sipsejä, suklaata, pullaa ja pitsaa taikka hampurilaisia. Tänään kirjoittelen vähän ylös niitä muutoksia, joita olen itsessäni huomannut tämän jakson aikana tulleen.

Tämän herkuttomuuden taustalla oli halu vähentää joka päiväistä karkin syöntiä ja herkuttelua. Vaikka määrät ei välttämättä olleet suuria, olen silti sitä mieltä, että jokaisena päivänä ei ihminen sokeria tarvitse, saati muita herkkuja. Itse saatoin napsia töissä muutaman karkin, jos niitä sattui kahvihuoneessa olemaan tarjolla tai sitten jos joku oli leiponut jotain. Pitihän sitä nyt pala kahvin kanssa ottaa.

Herkuttomuuden lisäksi ruokailutottumukset ei juurikaan tässä neljän viikon aikana muuttuneet. Ainoastaan pyrimme tekemään enemmän ruokaa kotona, jota olisi sitten valmiina kun nälkäisinä tultaisiin töistä / salilta / lenkiltä. Otimme tai ainakin yritimme ottaa pääsääntöisesti omat eväät myös töihin, mutta olen myös käynyt työpaikkaruokalassa syömässä tässä neljän viikon aikana. Mitään ruokia emme ole punninneet. Emme ole myöskään yrittäneet syödä vähemmän, vaan ennemminkin sillä mentaliteetilla, että oikeaa ruokaa saa syödä niin paljon, että nälkä lähtee.

Muutoksia

No sitten niihin muutoksiin. Ihan ensimmäisenä huomaa yleensä sen turvottavan olon häviävän. Se tapahtui ensimmäisen viikon aikana. Ei turvottanut työpäivän jälkeen tai myöhään illalla. Sitten molemmat meistä (eli minä ja mun mieheni, joka on tässä projektissa myös mukana) kiinnitti huomiota siihen, että me ollaan nukuttu tämän neljän viikon aikana todella hyvin. Ollaan menty suunnilleen samoihin aikoihin nukkumaan kuin aiemminkin, mutta uni on ollut huomattavasti laadukkaampaa. Ei olla heräilty yöllä ja aamulla olo on ollut levännyt.

Mieliteot on myös tässä neljän viikon aikana helpottaneet. Onhan niitä aina välillä, nälkäisenä ja nytkin kun olen kipeä, enkä pääse urheilemaan, niin ai että olisi mukava löhnötä sohvan nurkassa irttaripussin kanssa, mutta ei. En usko, että se todellisuudessa tekisi kovinkaan hyvää mun kropalle tällä hetkellä.

No miten se kroppa muuten on ottanut vastaan tämän herkuttomuuden? Kävin tänään aamulla vaa’alla. En ole käynyt vaa’alla mies muistiin, mutta tiedän paljonko painoin hmm… kesällä tai loppukesästä ja paino on tullut tästä alaspäin noin neljä kiloa!! Mä olen siis pitkän aikaa painanut n. 70kg, varmaan useamman vuoden, joskus paino heittää kilon suuntaan tai toiseen.

Tänään tosiaan menin vaa’alle ihan ilman mitään odotuksia ja vaaka näytti 66,3kg! Olo ei varsinaisesti tunnu neljä kiloa kevyemmälle, mutta kyllä minä uskon tuohon vaakaan, siihen on just patteritkin vaihdettu 😀 Ja siis kyllä minä näen, että olen keskivartalosta ainakin sen turvotuksen hävittänyt, jos en muuta. Vielä jatketaan viikonloppuun tällä absolutismi-linjalla ja sitten palkitaan itsemme onnistuneesta vuoden aloituksesta. New year, new me!

Tämä projekti oli siis enemmän kuin onnistunut. Nyt vain pidetään kiinni näistä opituista tavoista ja opetellaan nautiskelemaan herkkuja kohtuudella noin kerran kahteen viikkoon.

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Kivalta kuulostaa! Minäkin olen ollut nyt 4 vko ilman herkkuja. Muutoksia en ole oikein huomannut. Paino on kyllä pudonnut, mikä on herkuttomuuden ja ahkeran liikkumisen tarkoituskin. Mutta en ole havainnut voinnissa mitään kummempaa parannusta. Ajan kuluessa on kyllä helpompaa olla herkuttomana. Ihan alkuun tuntui, että koko ajan olisi tehnyt mieli herkutella, mutta nyt ei enää. Välillä olen syönyt suolattuja makadamiapähkinöitä herkuikseni.

    • mansikkapilvi kirjoitti:

      Minullakin cashewpähkinät toimii satunnaisena iltaherkkuna 🙂 vetoan pähkinöiden hyviin rasvoihin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *