Hae
Mansikkapilvi

SWEET CHILI UUNILOHI – TERVEELLINEN JA RAVITSEVA ARKIRUOKA

Huomasin, että tykkäätte kun jaan erilaisia ruoka-ideoita täällä blogissani. Nappaa tästä resepti vaikka viikonlopuksi, sillä tällä kertaa ajattelin jakaa reseptin, joka on jälleen oikein sopiva laihduttajalle ja sopii muutenkin terveelliseen ruokavalioon. Tällä kertaa ruokana on sweet chili lohta uunissa valmistettuna. Lohen lisukkeena lohkoperunat, jotka valmistuvat uunissa yhtäaikaa lohen kanssa. Super helppoa ja terveellistä.

Napatkaa siis resepti talteen 🙂

Uunilohi sweet chili kastikkeella, lisukkeena itsetehdyt lohkoperunat

 

Tarvitset:

  • Lohifile (valitse ruodoton, helpottaa syömistä!)
  • Perunoita
  • Sweet Chili-kastiketta ihan hiukan vain, ota vähemmän sokeria sisältävä tuote
  • Kelta-tai punasipulia
  • Suolaa
  • Paprikamaustetta
  • Perunamaustetta
  • Öljyä

Aloita perunoista, sillä niissä menee kauimmin aikaa. Pilko perunat lohkoiksi, eli ensin puoliksi pituussuunnassa ja sitten vielä puolikas puoliksi. Näin perunoista tulee sopivia suupaloja ja ne kypsyy nopeammin ja hiukan rapsakoiksi. Kun olet pilkkonut perunat uunivuokaan, lorauta reilusti öljyä päälle. Laita öljyttyjen perunoiden pintaan reilusti mausteita. Kun olet sekoitellut mausteet käsin perunoihin, (pese kädet) nakkaa perunat uuniin keskitasolle ja 175 asteeseen. Perunat saa olla uunissa melkein tunnin. Niitä kannattaa välillä sekoitella, etteivät ne pala pinnastaan.

Laita lohi sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli vuokaa vasten. Hiero lohen pintaan ensiksi suola ja tämän jälkeen kaada sweet chili-kastiketta ja levitä se käsin. Pilko pari sipulia renkaiksi ja levitä nämä lohen päälle. Kun perunat ovat olleet uunissa noin puolituntia, laita lohi perunoiden kaveriksi uuniin. Lohi kypsyy noin 20 minuutissa ja samassa asteessa kuin perunat. Kun lohi on valmis, on perunatkin (haarukalla voit vielä varmistaa perunoiden kypsyyden.)

Jälleen todella helppo ruoka ja takuulla maistuva 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *