Hae
Mansikkapilvi

MITEN KÄVI HERKUTTOMAN 4 VIIKON JÄLKEEN?

Neljä viikkoa minä kestin jopa yllättävän helposti ilman mitään herkkuja. En kaivannut suklaata, sipsejä, pitsaa, hamppareita tai muita herkkuja. No sitten kun reipas neljä viikkoa oli täynnä ja me suuntasimme Kolille, hommahan lähti entisille raiteilleen. Se nyt ei sinänsä yllättänyt, koska puheissa oli jo pitkään, että Koli viikonloppuna me sitten herkutellaan ja huolella. Kävi kuitenkin niin, että olen ollut nyt kolmatta viikkoa kipeänä ja kaikki normaalit arkirutiinit, eli salit, ulkoilut ja työt on olleet tauolla ja herkuttelut on tulleet takaisin.

Tauolla on siis myös ollut kerran kahteen viikkoon herkkupäivä. Sehän se oli mun oma tavoite. Kolilla herkutellaan ja arkeen palataan sitten heti maanantaina. Arkeen paluun jälkeen herkkuja ois ok napsia ehkä kerran kahteen viikkoon.

Joku mulle kommentoi tänne blogiin, että mitä tuollanen absolutismi hyödyttää, että ihan kun se yksi pitsa mitään pahaa mulle silloin tällöin tekisi. Kysehän ei todellakaan ole siitä yhdestä pitsasta. Mä syön ensin pitsaa, sitten vähän karkkia ja sit taas jotain suolasta ja jälleen jotain makeaa. Tällä viikolla olen oikeuttanut itselleni tämän sairastelun vuoksi herkkupäiviä joka päivälle.

 

Niin, oikeuttanut. Koska olen kipeä, mun on oikeus syödä myös mitä sattuu, plus sattui myös toinen hyvä tekosyy, eli menkat samalle ajalle. Paska ajattelutapa, ärsyttää oikein itseänikin. Tää on just se mun ongelma. Jos mä annan itselleni luvan syödä herkkuja, niin sitten minä keksin varmasti syyn syödä yhtä jos toista vaikka joka päivä. Se on myös se syy miksi absolutismi herkuttelujen suhteen toimii minulle parhaiten. Mä en osaa syödä herkkuja järkevästi.

Tekosyitä ja selityksiä

 

Tai tällä hetkellä en ainakaan osaa. En tiedä miten ois mennyt edellinen viikko, jos en olisi ollut kipeänä ja arki olisi rullannut muutoin normaaliin tapaan. Ehkä herkkuja ei ois tehnyt samalla tavalla mieli. Nyt meni sitten Kolin jälkeen koko viikko märsyten kaikkea maan ja taivaan väliltä. Oon syönyt pitsaa, laskiaispullaa, karkkeja, hamppariaterian, jäätelöä ja mitä vielä. Olen mä syönyt myös ihan oikeaa ruokaa, mutta liikaa herkkuja, tai mun mielestä on liikaa, et jos mä esimerkiksi eilen söin karkkia ja tänään laskiaspullaa ja jäätelöä.

Tää johtaa mun kohdalla jälleen siihen, että taas tulee täys stoppi herkuttelulle. Ihan samalla tavalla kun vedin Tammikuun ilman herkkuja, niin teen nyt myös maanantaista eteenpäin. En osaa sanoa vielä, että milloin annan itselleni luvan herkutella, mutta se päätös pitää tehdä ennen huomista. Herkuttomuudessa ei ole mitään järkeä, jos mulla ei ole ns. jotain määränpäätä. 🙂

Millä tavalla teidän herkuttelut menee? Tuleeko kausia kun syöt enemmän mitä sattuu vai osaatko säännöstellä herkkujen syömistä?

4 kommenttia

 1. Heini kirjoitti:

  Mulla oli ennen samanlaista, mutta kaikki muuttui kun lopetin herkkujen miettimisen. Päätin, että en osta enää herkkuja kotiin, koska oli tapana vetää kunnon herkkupäiviä, jotta sitten voi taas aloittaa dieetin/herkkulakon. On olemassa hyvä sanontakin, et kukaan ei syö enempää suklaata kuin henkilö, joka on just päättänyt aloittaa karkkilakon.

  Käytännössä nykyisin siis en kiellä itseltäni mitään. Jos tekee mieli, voin syödä töissä tarjolla olevaa herkkua tai ostaa vaikka perjantaina ruokatunnilla herkkupullan jälkkäriksi. Voin käydä kaverin kanssa pitsalla tai ostaa rannalla jätskitötterön. Herkkuja ei tee enää samalla tavalla mieli, kun ne on sallittuja. Monesti valitsen mieluummin jotain terveellisempää, josta tulee hyvä olo. Joskus sitten taas sen pullan, jonka syön hyvällä omallatunnolla.

  Mun herkkumäärät on laskenut huomattavasti tän ansiosta eikä tuu kaiveltua kotona väsyneenä karkkia kaapista, kun kotona ei niitä herkkuja ole. Tunnesyöminen on siis jäänyt eikä oo enää niitä krapulan kaltaisia oloja, mitä ennen tuli herkkupäivän jälkeen.

 2. Mirkku kirjoitti:

  Mä syön jokapäivä jotain herkkua. Määrät ei tosin voi olla kovin suuria, jos haluaa pysyä kuosissa. Silloin tällöin hampparia, kebabia tai pitsaa. Mulle totaali kieltäytyminen ei sovi.

 3. Jonna kirjoitti:

  Arkena syön tarkkaan ja mulle on helppoa pysyä ruodussa. Siitä on tullut rutiini ja syön niin paljon terveellistä/kunnon ruokaa, ettei oikein edes tee mieli muuta. ? Viikonloppuisin höllään ja saatan syödä jopa pe-su mitä mieli tekee. En kuitenkaan aamusta iltaan. Makeeta menee tosi vähän esim. muutama pala suklaata kerralla. Ennemmin mun tekee mieli jotain ”suolaista” esim. lasagnea, karjalanpiirakoita, hötömpää (onko edes sana XD) jne.

 4. Josbens kirjoitti:

  Täällä sun kohtalotoveri! Tunnistan itteni tuosta mitä sanoit. Oon ihan samanlainen että kun sallin itelleni syödä herkkuja, niin sit vedän niitä kaksi käsin, kun se yks hamppariateria ei vaan riitä ? toki arkisin mun ei ees tee mieli syödä mitään herkkuja, koska oon opettanut itteni siihen, että vain viikonloput on herkuttelua varten. Mut sit kun tulee viikonloppu nii vähintään pe ja la tulee syötyä ihan liikaa kaikkee ja toisinaan sit sunnuntaisinki tulee syötyä vielä jotain ylimääräistä.

  Tällä hetkellä noudatan yhtä diettiä ja viisi viikkoa menny ilman herkkuja ja sen suurempia mielitekoja. Kun 10 viikkoa on ohi tätä diettiä, niin mun on pakko asettaa itselle herkkupäivät, jotta en palaa siihen entiseen herkuttelumalliin ? myös mulla siis toimii parhaiten tiukka linja ja se ei mua haittaa et joudun rajoittamaan iteltäni herkkuja, koska muuten se menee ihan överiks ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *