Hae
Mansikkapilvi

MISSÄ MR. PLUS SIZE?

Mun mies esitti tuossa joku aika sitten hyvän kysymyksen; Missä Mr. Plus Size kilpailu on? Jos naisillekin on oma plus size kilpailunsa, niin miksei miehillekin ole? Tätä pohdittua tuli mieleen muutama muukin tilanne, missä miehet ovat normaalisti vaatteet päällä ja naiset kekkuloivat bikineissä. Nimittäin Temptation Islands sinkkujen esittelykuvat. Miehet ovat pääsääntöisesti kaikki shortsit ja tee-paita päällä, kun taas naiset makoilee puhallettavien lelujen päällä uima-altaassa tai venyttelevät spagaatissa uima-altaan reunalla, tietenkin bikineissä.

Niin, miksi ylipainoisille naisille on oma kauneuskilpailunsa, mutta miehille ei ole. Onhan miehille kuitenkin olemassa Mr. Finland kilpailu, joten eiköhän Mr. Plus Size Finland kilpailuun löytyisi myös osallistujia. Miksi naiset esitellään aina vähissä vaatteissa, mutta miehet saa pitää paidan päällä?

Onko ylipainoinen kaunis?

Onko ylipainoinen Suomalainen mies kaunis? Tai onko ylipainoisen miehen röllykkä maha komeaa katseltavaa? Sellaista, että siitä viitsisi kisailla, että kuka niistä ylipainoisista on komein? Onko ylipaino muutenkaan kaunista? Kuten olen puhunut, niin terveellistä se ei ainakaan ole, mutta onko se kaunista?

Katselin noita Miss Plus Size naisia ja pakko sanoa, että onhan heistä moni tosi kaunis, silti mielessä on käynyt, että olisivatko he vielä kauniimpia normaalipainoisina? Ja kun kerta kisa on samantyylinen kuin normaalit missikilpailut, niin miksi heidän painoja ei ilmoiteta missään? Miksi normaalipainoisten painot julkaistaan, mutta plus size kisassa niitä ei julkaista?

Näkisin nimittäin myös niin, että nämä kilpailijat ovat kaikki erittäin itsevarman oloisia. Kertoohan sen jo se, että he ovat hakeutuneet tällaiseen kilpailuun arvioitavaksi. Monet naiset saisivat heistä esimerkkiä kun näkisivät heidän painonsa. Moni Suomalainen nainen on varmasti saman mittainen ja painoinen kuin nämä kilpailun finalistit. Ehkä he saisivat ripauksen itsevarmuutta tätä kautta, kun näkisivät, että tuonkin painoinen nainen on noin kaunis, itsevarma ja sinut itsensä kanssa, miksen minäkin olisi.

Siltikin ihmettelen sitä, että miksi naisten kauneutta arvostellaan, jopa niin paljon, että eri kokoisille ihmisille tarvitaan omat kilpailunsa. Miksei miehillä ole samanlaista tarvetta mahdollisuutta päästä kilpailemaan siitä kuka on komein, vaikka sitten olisikin ylipainoinen?

Niin, miksi tällainen kilpailu on vain naisille?

Kuvat: Unsplash.com

9 kommenttia

 1. sara kirjoitti:

  Niin, miksi life style blogeja kirjoittaa enimmäkseen naiset ja jotka usein kuvittaa postaukset kuvilla omista kasvoista ja vartalosta? 🙂 Ja miksi naisille on jos jonkinmoista kauneuskisaa näiden isompien lisäksi kun miehiä näyttää kiinnostavan korkeintaan lihaksiin liittyvät kauneuskisat? Ehkä naiset siis osallistuvat tällaisiin kisoihin enemmän.
  Tuo ajatuksesi miten kaunis lihava nainen voisi olla vielä kauniimpi, jos olisi laihempi, on minusta tökerö ja aika loukkaava, koska suomeksi se tarkoittaa sitä, että joku olisi sinusta kauniimpi kunhan olisi toisenlainen. Miksi kaikkien ihmisten pitäisi ylipäätään miellyttää jokaisen muun silmää (joka jo sinällään on mahdotonta, koska ihmiset tykkäävät eri asioista)? En ole ikinä ymmärtänyt tätä. Minullekin on joskus sanottu, että olisin kauniimpi, jos olisin sillä hetkellä meikannut eri tavalla, minulla ei olisi ollut sillä hetkellä silmälaseja, rintani olisivat toisen kokoiset jne. ja minä vain ihmettelin, että mitä minä teen tällä tiedolla? Minulle riittää, että oma mies tykkää katsella ja että oma peilikuva miellyttää.
  Ja se kun ihmettelet, ettei painoa kerrota. Miksi pitäisi kertoa, eihän se loppujen lopuksi kerro juuri mitään, koska kehonkoostumus vaihtelee jne. Ehkä keskimääräinen vaatekoko voisi olla parempi tieto, jos nyt välttämättä pitää tietää minkä kokoinen joku on.

  Olen aina ollut hoikka ja liikun paljon myös terveyssyistä vaikka ennen kaikkea siksi että liikunnasta tulee hyvä henkinen ja fyysinen olo, joten tuskin tulen koskaan lihomaan merkittävästi, jos se on minusta kiinni. Lisäksi olen aina inhonnut tällaista ulkonäkökeskeistä lihavuuden tai laihuuden arvostelua.

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   En suoraan sano, että kukaan heistä olisi laihempana kauniimpi. Pyörittelen vain ajatusta mielessä. Lisäksi korostan näiden naisten itsevarmuutta ja sitä, miten esimerkiksi heidän paino pitäisi tuoda julki, aivan kuten hoikempien missienkin tuodaan, että kaikenpainoiset naiset ymmärtäisivät, että oikeastaan painolla ei ole merkitystä kauneuteen. Jokainen toki tykkää siitä mistä tykkää, tähän ek vaikuta paino suoraan vaan jokaisen henkilökohtaiset mieltymykset.

 2. Eveliina kirjoitti:

  En oikein ymmärrä tuota näkemystäsi, että ”onhan heistä moni tosi kaunis, silti mielessä on käynyt, että olisivatko he vielä kauniimpia normaalipainoisina”. Ajatus on suorastaan puistattava ja tökerö. Ikään kuin suoraan ehdottaisit, että nämä ja nämä asiat pitäisi muuttua, jotta ihminen olisi kaunis.

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Niin, pyörittelen ajatusta vain mielessäni, ottamatta kantaa kuitenkaan siihen onko asia näin. 🙂

 3. jaahas kirjoitti:

  Täytyy sanoa että samoja asioita kuin edelliset mietin minäkin. Väkisinkin sinusta tulee mieleen, että oletko kovin empaattinen sittenkään. Eikös niitä taitoja hoitajankin työssä tarvita!? Vai tunnetko inhoa kun joudut hoitamaan ylipainoisia ihmisiä…

  Toisaalta taas, en hirveästi ihmettele. Sinähän tykkäät julkaista itsestäsi jatkuvalla syötöllä selfie-kuvia ja olet kovin ulkonäkökeskeisenoloinen. Etkös niistä silikoneistakin haaveillut. Älä laita kuitenkaan liian isoja, ettet vaan näytä liian lihavalta ;D

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Hahahah 🙂 Kiitos tästä! 😀 Missä vaiheessa olen puhunut mitään inhosta ylipainoisia kohtaan? Koskaan en ole puhunut mitään ylipainoisten inhoamisesta. Jestas!

 4. E kirjoitti:

  Mua rehellisesti sanottuna hämmentää miten ihmiset kokevat niin loukkaavana esim. tämän tekstin. Eihän tässä missään vaiheessa haukuttu ylipainoisia rumiksi eikä myöskään muuten huonommiksi ihmisiksi tai puhuttu mistään inhosta heitä kohtaan? Se, jos joku ylipainoinen olisi jonkun mielestä mahdollisesti vielä viehättävämmän näköinen terveessä painossa, on mielestäni ihan ok, se on mielipideasia. Makuja on monia ja löytyy niitäkin ketkä ovat toista mieltä asiasta, vaikkakin on tosiasia, että on harvinaisempaa viehättyä selkeästi ylipainoisesta vartalosta kuin normaalipainoisesta vartalosta. Ei se silti tee ihmisestä ilkeää ja pahaa. Ei siihen itse juurikaan voi edes vaikuttaa minkälainen ulkonäkö kenenkin silmää miellyttää.

  Itse olen ylipainoinen ja voin aivan suoraa sanoa, että koin itseni kauniimmaksi ollessani normaalipainoinen. Näin koen myös muiden kohdalla. Mulla on ihan nätit kasvot, esimerkiksi silmät on kivat ja hymyni kaunis, mutta kyllä se vartalo vaan näytti paremmalta silloin normaalipainoisena, terveen ja urheilullisen näköisenä. Ylipainoisella tutullani on upeat hiukset ja ylipainoisella työkaverillani on siisti tyyli sekä kauneimmat silmät mitä tiedän, enkä siis missään nimessä rumaksi heitä sanoisi, mutta mun silmään olisivat vielä kauniimpia jos eivät olisi ylipainoisia. Miten tämä ajatus liittyy siihen, että inhoaisin ylipainoisia ihmisiä? En todellakaan inhoa enkä myöskään tuomitse (eipä olisi varaakaan, kun itse on +35 kg ylimääräistä). Muutenkaan en ihmisiä arvota sen perusteella miltä näyttävät, ulkonäkö ei ole tärkein asia. Tai miten tuon perusteella voisi sanoa, etten ole empaattinen luonne? Olen todellakin sellainen, jopa liikaakin, ja kaikki läheiseni ovat varmasti täysin samaa mieltä. Tai miksi tuo mielipiteeni tarkoittaisi sitä, että mielestäni kaikkien pitäisi miellyttää jokaisen muun silmää? Ei tietenkään pidä eikä bloggaajakaan missään niin sanonut.

  En oikeasti ymmärrä miksi tuo blogitekstin yksi lause tulkittiin ja käännettiin tuolla tavalla kuin noissa edellisissä kommenteissa 😀 Jotenkin ylipaino aiheena aina tuntuu aiheuttavan ihan hirveästi mielensäpahoittamista asioista, joista ei mielestäni olisi mitään syytä ottaa nokkiinsa. Ymmärrän sen, ettei ole ok, jos suoranaisesti haukutaan tai kohdellaan huonosti painon vuoksi. Itsellekin pari idioottia, tuntematonta ihmistä, on huudellut ”v*tun läski”-kommentteja ja kyllä, niistä mäkin pahoitin mieleni ja ihan aiheesta. Mutta se, ettei ylipaino näytä kaikkien mielestä hyvältä – niinkuin ei alipaino, tatuoinnit, punaiset hiukset tai timmi sikspäkkikään – pitäisi olla ihan fine kuten myös eritoten se, että ei kielletä ylipainon terveyshaittoja ja kannusteta vaan sokeasti olemaan tyytyväinen juuri sellaisena kuin on ja suorastaan toitoteta, ettei missään nimessä tarvii laihduttaa. Kyllä, voin kertoa, että tuollaisesta on paljon kokemusta useampien tuttujen osalta ja se ärsyttää itseä älyttömästi, kun koitan terveyden vuoksi pudottaa painoani ja kaipaisin siihen nimenomaan tsemppiä.

  Taisi tämä kilometrikommentti lähteä jo ohi aiheen, mutta tuli tarve avautua, haha 😀 Kiitos sulle Noora mielenkiintoisesta, monipuolisesta blogista, jonka löysin ilokseni jonkun aikaa sitten! Jatka samaan malliin ja kirjoita jatkossakin rohkeesti ja rehellisesti mielipiteistäsi ja näkemyksistäsi, vaikka ne aina toisinaan saattavat kiukkuisia kommentteja poikiakin 😀

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Siis niin asiallinen kommentti, että alleviivaan tän kolme kertaa ja huutomerkki perään ! Kiitos!

 5. Maria kirjoitti:

  Minä ainakin henkilökohtaisesti, lihottuani 30 kiloa, ajattelen että olisin kauniimpi hoikempana. Eikö nykyään saa ajatella mitään tai sanoa mitään, ilman että pitää pelätä, ettei nyt vaan loukkaa ketään. Olisin myös varmasti terveempi hoikempana, sillä lisäkilot tuo aina mukanaan riskin sairastua diabetekseen, korkeaan verenpaineeseen ym. veri-ja sydäntaudit. En halua nykyään kuitenkaan langanlaihaksi, terveellinen paino on ok.
  Näistä asioista pitää voida puhua. Koska ajanmittaan huonot ruokailu-ja liikunta tottumukset, ovat ennenaikaisten kuolemien syy. En ajattele jokapäivä, että olempas ruma, en. Viihdyn jopa kehossani, osin. Käyn kuntosalilla, kävelen, pyrin muuuttamaan ruokailutottumuksia. Sen ymmärtää silloin, kun mies, joka ei edes ollut ylipainoinen, muuten vaan huonot ruokailutottumukset, sairastuu aivoinfrktiin 44 vuotiaana. Joten vaikka olen itsekin ylipainoinen, en nauti siitä niin suuresti, että olisin siinämielessä huutelemassa, bodypositiivisuutta. Siinämielessä bodypositiivisuus on ok, että on hyvä elää tätä elämää täysillä, siitä huolimatta minkälainen se kroppa nyt milloinkin sattuu olemaan, että ylipaino, ei estä sinua tekemästä asioita, joita rakastat ja joita haluat tehdä, mm. rakastaa itseäsi ja kunnioittaa itseäsi. Mutta onko sekään niin positiivista, jos kuolet 40 vuotiaana bodypositiivisena.. sen sijaan että olisit positiivinen vaikkapa 80 vuotiaaksi, oli se body minkälainen vaan, mutta ymmärtäisit, että ylipaino on aina terveysriski ja uskallan väittää, koska olen ollut myös hoikka, suurimman osan elämästäni, että olo on kevyempi, helpompi ja itsestäänkin nauttii enemmän kevyempänä ja mitä ulkonäköön tulee, niin älkää lynkatko täällä jos joku sanoo, että ajattelee että nämä ihmiset olisivat hoikempina ehkä vielä kauniimpia, niin saisiko hän vapaasti olla sitä mieltä tai edes vapaasti ajatella niin. Meillä Suomessa kun on uskonnon-ja sananvapaus. Minä,olisin mielestäni kauniimpi ilman kaksoisleukaani, minä olisin kauniimpi kiinteillä käsivarsilla, olisin kauniimpi hoikempana, ilman selluliittiä. Saanko sanoa sen ääneen? Saan. Rakastanko itseäni tällaisena kuin olen, kyllä. Hyväksynkö itseni tällaisena kuin olen, kyllä ja ei. Hyväksyn itseni, menen uimarannalle ym. En kuitenkaan hyväksy sitä mihin kuntoon olen itseni päästänyt, syömällä herkkuja. Sitä on jotenkin helppo ummistaa silmät kaikelta pahalta mitä ylipaino saa aikaan.. mutta kyllä se aina ilmoittelee itsestään, yhdelläsun toisella tavalla. Summasumarum. Mielummin terve ja normaalipainoinen ja kyllä jokainen meistä näyttää terveenä paremmalle. Olen vieläkin kaunis, mutta olisin kauniimpi, kun olisin hieman kevyempi, vaikka 15 kiloa kevyempi.Uskaltakaa kirjoittaa ja puhua. Jokainen omasta ja tärkeästä aiheesta, bodypositiivisuuskin on tärkeä aihe, se saa ainakin ihmiset pois alakulosta, 4 seinän sisältä, elämään omaa hyvää elämää. Laihduttaminen ei ole helppoa, enkä tiedä pystynkö siihen koskaan, joten olen ylipainoinen bodypositive tyyppi joka tietää olevansa kauniimpi ja terveempi hieman kevennettynä versiona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *