Hae
Mansikkapilvi

AIHE JOKA HERÄTTÄÄ KESKUSTELUA JA AJATUKSIA

Valtava määrä lukukertoja edellisessä postauksessa. Aihe on selvästi tärkeä ja ajankohtainen. On hyvä, että tästä asiasta puhutaan ääneen ja monet vaikuttajatkin ottavat kanavissaan kantaa tähän aiheeseen. Uupuminen on todella yleistä eikä sen ääneen sanomista tarvitse mielestäni hävetä ollenkaan. Se ei ole heikkoutta, että myöntää uupumisen tai sen, että on masentunut. Se on täysin inhimillistä, ja niin voi käydä kenelle tahansa meistä.

En minäkään uskonut, että mulle voisi käydä niin, mutta niin vain kävi. En minä ole yhtään sen huonompi ihminen tämän kokemuksen jälkeen. Päinvastoin. Koen olevani vahvempi. Jouduin tarkastelemaan itseäni, omaa toimintaani suhteessa itseeni ja muihin. Jouduin miettimään mitä halusin ja millainen halusin olla. Tärkeintä ensi alkuun kuitenkin oli ymmärtää se, että kaikki ei ollut hyvin. Sen ääneen sanominen laittoi liikkeelle sen, että ymmärsin alkaa käsittelemään tätä tunnetta.

Ihmisen mieli on tärkeä osa meitä ja yksi osa-alue, josta on tärkeää pitää huolta, aivan kuten fyysisestä kunnosta. Miksi me keskittyisimme vain siihen, että fyysisesti jaksamme suorittaa, mutta emme siihen, että kuinka mieli ja pää jaksaa mukana siinä fyysisessä suorittamisessa?

Me teemme kuntotestejä salilla, mutta miksi me ei tehtäisi silloin tällöin aina henkistä kuntotestiä? Niinpä, miksi ei! Tästä pääset tekemään lyhyen henkisen kuntotestin, josta saat vastauksena suurpiirteisen arvion henkisestä jaksamisestasi. Vaikka vastaus ei sinänsä kertoisi koko kokonaisuutta, voi testin kysymykset laittaa sinut ajattelemaan omaa elämääsi eri näkökulmasta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tein itse testin, ja tällä hetkellä menee eri elämän osa-aluilla hyvin. Uni on ainut missä voisin parantaa, mutta pääsääntöisesti sekin on kunnossa.

Ennen kuin totaalinen uupuminen tulee, ihminen oireilee yleensä jollain tavalla. Kuten puhuin viimeksikin, voi ihminen kokea stressiä ja stressi oireilee hyvin erilaisilla tavoilla eri ihmisillä. Oireet voivat olla sellaisia, että niitä pidetään ehkä normaaleina juuri itselle.

Tässä lista erilaisista stressin oireista, jotka voivat enteillä uupumusta

Fyysiset oireet:

 • Jatkuva päänsärky
 • Lihaskireys
 • Jatkuva sairastelu
 • Pahoinvointi
 • Iho-ongelmat
 • Stressivatsa

Psyykkiset oireet

 • Jatkuva hermostuneisuus
 • Ahdistus
 • Alavireisyys ja uupumisen tunne
 • Paniikin tuntemukset
 • Pahimmillaan masentuneisuus ja työuupumus

Jos näistä oireista yksi tai useampi on läsnä sun arjessa jatkuvasti, mieti, voisiko taustalla olla stressi tai jopa alkava uupumus.

Myös kirjoja lukemalla voit miettiä omaa elämääsi ja sen suuntaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *