Hae
Mansikkapilvi

SUPER NOPEA LOHIPASTA NELJÄSTÄ RAAKA-AINEESTA

Vaikka meillä on menossa herkuton, ei se estä nauttimasta hyvästä ruoasta. Jaoin täällä blogissani jo aiemmin tänä vuonna lohiruoan reseptin. Meidän olisi hyvä syödä vähintään kerran viikossa kalaruokaa. Käsi ylös kuinka monen taloudessa tämä toteutuu? Luulen, että valtaosa ihmisistä syö harvemmin kuin kerran viikossa kalaa. Kaloistahan saa todella terveellisiä rasvoja ja se on ylivoimaisesti paras luonnollisen D-vitamiinin lähde.

Mikä siinä on syynä, että kalaa syödään niin harvoin? Koetaanko se hankalaksi valmistaa vai onko kalan valmistaminen jotenkin ällöttävää? Nykypäivänä kalaruokien valmistaminen on todella helppoa ja esimerkiksi kauppojen palvelutiskeiltä saa varmasti reseptin mukaan kalalle jos vain viitsii kysyä.

Tällä kertaa mun blogissa on super helppo ja nopea lohipasta resepti. Tähän ruokaan käytetään valmiita, marinoituja lohisuikaleita, jotka kypsyy paistinpannulla noin viidessä minuutissa. Ota resepti talteen ja testaa. Uskon, että tämä maistuisi lapsillekin!

LOHIPASTA

Tarvitset:

  • Valmiiksi marinoituja lohisuikaleita
  • Maustettua ruokakermaa, itse käytin Valion sitruuna&pippuri
  • Pari ruokalusikallista pestoa
  • Tagliatelle pastaa

Tämä ruoka valmistuu siis todella nopeasti, eli melkein kannattaa aloittaa siitä, että laitat pastan keitinveden kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää tagliatelle rullat veteen. Rullia menee 3-4 per syöjä. Kun pasta alkaa pehmetä vedessä, avaa sitä rullia vielä pastakauhalla.

Kun olet laittanut pastan kiehumaan ala paistamaan lohta. Laita hiukan öljyä paistinpannulle. Lohisuikaleet kypsyvät jo viidessä minuutissa. Lisää joukkoon ruokakerma ja pari ruokalusikallista pestoa. Peston voit toki jättää poiskin. Hauduta kastiketta pari minuuttia ja kastike on valmis. Jos haluat, voit hiukan lisätä suolaa.

Ruoka on valmis tarjottavaksi kun pasta on kypsää. Makua ruokaan saat lisää sillä, että puristat tuoretta sitruunaa lautasella olevan annoksen päälle. Itse en laittanut enää sitruunaa.

Näin nopeasti valmistuu tämä lohipasta, tule kertomaan maistuiko!

Yksi kommentti

  1. Tiina S. kirjoitti:

    Lohena käytin savukirjolohta ja pestona uutuus villi kuusenkerkkä pestoa. Lapset tykkää. Sekaan hieman maustamatonta tuorejuustoa ruokakerman kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *