Hae
Mansikkapilvi

ENSIMMÄINEN LOMA-AAMU

Vihdoin ja viimein se päivä koitti. Tätä aamua olen odottanut jo siitä saakka kun edellinen loma päättyi! No en ihan sentään niin pitkään, mutta ainakin siitä lähtien kun varattiin meidän talviloma marraskuun lopulla. Tykkään toki työstäni, mutta tykkään myös vapaa-ajasta ja matkustelusta ja koska lomia on suhteessa vähemmän kuin rakasta työtäni, olen aina niin täpinöissäni tulevista lomista! 🙂

Matkustelu mun miehen kanssa on sitä paitsi parasta. Me ollaan molemmat reissussa niin saman tyyppisiä. Eli ei haluta suunnitella liikaa mitään nähtävyyksien kiertämistä, vaan todellakin mennä ensisijaisesti fiiliksen mukaan. Molemmat rakastaa hyvää ruokaa ja viinilasi tai olut silloin tällöin on ok. Meistä kumpikaan ei oo mitään stressihiiriä ja ei todellakaan haittaa vaikka eksytään. (Tosin kerran Budapestissa mentiin niin väärään suuntaan kuin mahdollista metroilla ja sillon vähän tuli molemmilta toisille sanomista 😀 )

Aina reissussa mielessä, ruoka

Tällä(kin) kertaa meidän loma tulee pyörimään syömisen ympärillä. Olen jo vähän etukäteen tsekkailut hyviä ruokapaikkoja ja merkkaillut niitä Google Mapsiin ylös. Tän lisäksi aikomuksena on käydä naapurikaupungissa Sopotissa. Mut nämä vain alustavia suunnitelmia, ja ollaan niistä todellakin valmiita joustamaan.

Tälle reissulle tehtiin sellainen poikkeus, eli yleensä me ollaan reissussa pelkillä käsimatkatavaroilla kaupunkilomilla. Nyt otettiin mukaan yksi ruumaan menevä laukku, ihan vain siltä varalta, että jos tulisi shoppailtua. Yleensä aina reissussa ollessa tulee jotain osteltua ja käsimatkatavarat on yleensä jo tupaten täynnä siinä vaiheessa kun lähdetään matkalle. Nyt ei tarvitse stressata sitäkään, että mahtuuko jotkut ostokset mukaan vai ei.

Sää lupailee Gdanskiin keväistä n. +5-+10 asteen lämpötiloja ja ekoille päiville mahdollisesti pieniä vesisateita. Ei haittaa! Auringon pitäisi näkyä jo kuitenkin keskiviikkona viimeistään. 🙂 Paksuimmat talvitakit voi siis jättää kotiin.

Lähtö on kuitenkin vasta maanantaina ja siihen saakka painetaan tiukasti vielä kouluhommia. Tässä on minitutkimusta ja muita tehtäviä vielä yllin kyllin, ennen kuin voi oikeasti heittää vapaalle. Noh, ainakin saan nukkua pitkään ja treenata koulutehtävien ohessa! Huippua!

Mitä sinulle kuuluu?

Psst! Aiemmin mainostamani Paco Rabannen tuoksut nyt Nordicfeelissa -20%! Tässä linkki sinne! Tarjous on voimassa 20-23.3!

 

8 kommenttia

 1. miranda kirjoitti:

  Tässä omaa lomaani odottelen, lähden viikoksi Kanadaan ja sitten vielä vajaa viikko lomaa Suomessa ?. Ensi viikon perjantaina alkaa, 8 työpäivää vielä. Onhan tätä jo yli puoli vuotta odotettu

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   KANADAAN! Vautsi! Sinne lentääkin jo muutaman tunnin 😀 Mitäs Kanadassa?

 2. miranda kirjoitti:

  Käydään katsomassa NHL-matseja kaksi, käydään Niagaran putouksilla, shoppaillaan(minä ainakin) ja kierrellään ja katsellaan. Jo lennot on kahdessa erässä, ensin viisi tuntia Lissaboniin, ja siitä kahdeksan tuntia Torontoon.

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Niin siis eli te meette sinne vaan lomalle! Tosi siisti reissu varmasti tulossa 🙂 Tsemppii pitkälle lennolle ja nauttikaa lomasta !

 3. H kirjoitti:

  Kannattaa mennä sellaseen ravintolaan ku Pueblo Mexican Restaurant ja ottaa alkudrinkiksi perinteinen margarita jos siitä tykkää. Aivan mielettömän hyvä ruoka (ja juoma)!

  • mansikkapilvi kirjoitti:

   Hei kiitti! Vinkkejä oonkin kaivannut ja jonkin verran oon itse tutustunut etukäteen rafloihin, mutta tästä en olekaan kuullut vielä 🙂

 4. Iiris kirjoitti:

  Gdansk on ihana ja edullinen, kompaktin kokoinen paikka! Keskustan tuntumassa on muistaakseni Galleria-niminen ostoskeskus, jossa kannattaa käydä ajan kanssa. Ruokaan ette saa kulumaan paljoa rahaa vaikka söisitte miten paljon. 😛 Ruoka on herkullista ja vaihtoehtoja löytyy. Sopotissa kannattaa pyörähtää, matkoineen vain kolmisen tuntia siihen reissuun saa kulumaan!

 5. mariem kirjoitti:

  Siirin kaikki kirjoitukset Gdanskista ja Sopotista, itse tykkäsin näitä lueskella. Kivaa matkaa teille!
  https://blogit.terve.fi/pilketta/tag/puola/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *